Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Συγκέντρωση στην ΕΡΤ


Ενημερωτική συγκέντρωση πραγματοποίησε η ΠΟΣΠΕΡΤ την Πέμπτη 11 Οκτώβρη στην ΕΡΤ, με τους μονιμοποιηθέντες εργαζόμενους με το Π.Δ. Παυλόπουλου. Όπως είναι γνωστό υπάρχουν αρκετά προβλήματα με την μη αναγνώριση αρκετών χρόνων της υπηρεσίας εντός της ΕΡΤ, που επηρεάζει τα μισθολογικά κλιμάκια και τις αποδοχές.
Ακανθώδες θέμα είναι επίσης η οικονομική διαφορά (αναδρομικά) που προκύπτει για το διάστημα που αναγνωρίστηκε σαν απαιτούμενο για μονιμοποίηση και οι τότε συμβασιούχοι αμείβονταν με εργολαβικό αντάλλαγμα, μικρότερο από τις αντίστοιχες με την ειδικότητά τους ΣΣΕ (και φυσικά χωρίς δώρα, επιδόματα, κλπ).

Όπως αναφέρθηκε στις άμεσες επιλογές της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι η κίνησή της με ενέργειες που θα ανακοινώσει, στο θέμα των ενσήμων και της αναγνώρισης της υπηρεσίας εντός της ΕΡΤ, αφήνοντας για επόμενο στάδιο το ζήτημα των αναδρομικών. Κλιμάκιο των Financial Crimes παρακολούθησε την συγκέντρωση και σε παρέμβασή της η Ειρήνη Φωτέλλη, τόνισε την ανακολουθία των αγωνιστικών διακηρύξεων με την συγκεκριμένη πρακτική που εφαρμόζεται. Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την κινητοποίηση την μέρα του debate, όπου η στάση εργασίας προκηρύχθηκε από το σωματείο συμβασιούχων και κατά συνέπεια οι πρώην συμβασιούχοι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, ως μόνιμοι πια δεν καλύπτονταν απεργιακά.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν αρκετές διαφορετικές προσεγγίσεις και κριτικές στην μέχρι τώρα δράση της ΠΟΣΠΕΡΤ, ανάλογα με την θεώρηση των πραγμάτων που είχε ο κάθε ομιλητής.
Και οι δημοσιογράφοι
Αξίζει να σημειωθεί ότι και σημαντικός αριθμός δημοσιογράφων αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα, ενώ περιφερειακές δημοσιογραφικές ενώσεις όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση, σαν την ΕΣΗΕΠΗΝ έχουν ήδη αποστείλει φόρμες εξουσιοδότησης για δικαστική διεκδίκηση των οφειλομένων. Δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις αρκετών συναδέλφων από την ΕΡΤ, τόσο των εκπροσώπων στο προηγούμενο μικτό συμβούλιο που "έβλεπαν" το πρόβλημα να έρχεται, όσο και έγγραφες δικές μας προειδοποιήσεις, τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο και η ΠΟΕΣΥ δεν είχαν ουσιαστική ενασχόληση με το θέμα (εδώ δεν έχουμε ΣΣΕ στην ΕΡΤ από τον Γενάρη του 2007).


Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεση δράση, συντονισμένη και με τους συναδέλφους της ΠΟΣΠΕΡΤ, ώστε όλες οι μάχες που βρίσκονται μπροστά μας, όπως τα εργασιακά που προαναφέραμε, το θέμα της ιδιωτικοποίησης μέσω ψηφιακής, θέματα προϋπολογισμού, ακρίβειας, κλπ, να αποτελέσουν πεδίο αγωνιστικής σύγκλισης ενάντια στην κυβέρνηση και τις αντεργατικές της επιλογές, μέχρι να τις πάρει πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: