Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Κόπηκε το "ΜIXER" από την ΕΤ 3


Δημοσιεύουμε την επιστολή του συνάδέλφου Παύλου Νεράντζη, με το σχόλιο ότι στην ΕΡΤ, έχουμε δεί να δαπανώνται κατά καιρούς υπέρογκα ποσά για αμφιβόλου ποιότητας παραγωγές (το λέμε κομψά) όπως για παράδειγμα το περυσινό "Μπορώ" της Δρούζα, τα μπόνους χιλιάδων ευρώ, που έδιναν τα μεγαλοστελέχη στον ...εαυτό τους για την επιτυχία της Γιουροβίζιον, κλπ. Φαίνεται πως άλλοι ήταν οι λόγοι που σταμάτησε το "ενοχλητικό" για ορισμένους "Μίξερ". Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου.



Αγαπητοί φίλοι,
Για δώδεκα χρόνια χάρη και στη βοήθειά σας, αναδείξαμε το MIXER σ΄ ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ έρευνας της ελληνικής τηλεόρασης.
Μείζονα θέματα, που απασχολούν τη διεθνή και ελληνική κοινή γνώμη, οι συνέπειες της παγκοσμιοποίησης, οι πόλεμοι, η τρομοκρατία, η διακίνηση όπλων και γυναικών, τα ΜΜΕ, τα διατροφικά σκάνδαλα, η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ήταν και παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Κίνητρo και στόχος μας η ουσιαστική ενημέρωση του πολίτη. Τελευταίο δείγμα γραφής η έρευνα για τις μυστικές πτήσεις της CIA σε ευρωπαϊκό έδαφος και οι παράνομες απαγωγές με το ντοκιμαντέρ «Στον Ιστό της Αράχνης». Το κοινό μας αντάμειψε, μας αγκάλιασε, το MIXER
βραβεύτηκε σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τελευταία τη διάκριση από τη Διεθνή Ακαδημία Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου.
Η Γ.Δ. της ΕΡΤ3, ωστόσο, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, - παρότι το κόστος παραγωγής είναι υποπολλαπλάσιο ανάλογων παραγωγών -, και τον αριθμό επεισοδίων ετησίως, - αφού προηγουμένως μας αποδόμησε και μας απαξίωσε (στέρησε από την εκπομπή τη μοναδική συνεργάτη) -, αποφάσισε ότι το MIXER δεν έχει θέση στο νέο της πρόγραμμα.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που μου δώσατε όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς θα συνεχίσουμε... άλλωστε ετοιμάζουμε ένα ντοκιμαντέρ για τους αγνοούμενους ελληνικής καταγωγής, που χάθηκαν στη διάρκεια της χούντας του Βιντέλα.

Παύλος Νεράντζης
δημοσιογράφος, δημιουργός του MIXER

Δεν υπάρχουν σχόλια: