Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Δολοφονία αντιπολεμικού δημοσιογράφου


Επισυνάπτουμε την είδηση από το ΑΠΕ και θεωρούμε ότι είναι άλλη μια αφορμή για να καλέσουν και τα σωματεία των ΜΜΕ στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του Σαββάτου 22 Μάρτη,12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, με αφορμή τα πέντε χρόνια κατοχής στο Ιράκ.
Καλούν: ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕΔΧΒ,ΟΜΥΛΕ, ΠΟΕΔΗΝ, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, ΑΚΕ, ΚΕΑΔΕΑ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας – Η Ενότητα, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας.Θα ακολουθήσει πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Βαγδάτη, Ιράκ 27/02/2008 17:15 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ-Γερμ.Πρακτ.)

Ιράκ. Υπέκυψε στα τραύματά του ο πρόεδρος του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού συνδικάτου της χώρας. Είχε τραυματιστεί το περασμένο Σάββατο σε επίθεση ενόπλων εναντίον του.
Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού συνδικάτου του Ιράκ Σιχάμπ αλ -Ταμίμι, υπέκυψε σήμερα στα τραύματα που είχε υποστεί πριν από τέσσερις ημέρες σε επίθεση αγνώστων οπλοφόρων στη Βαγδάτη, ανακοίνωσαν σήμερα οι συνάδελφοί του.Ο αλ Ταμίμι, 74 ετών, ήταν ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος συνεργαζόμενος με πολλές τοπικές εφημερίδες και ήταν γνωστός για την έντονη κριτική που είχε ασκήσει κατά της αμερικανικής εισβολής του 2003, αλλά και κατά της συνεχιζόμενης αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα του. Τα άρθρα του στρέφονταν συχνά και κατά της εθνοτικής βίας.Μετά τον τραυματισμό του δημοσιογράφου, το περασμένο Σάββατο, ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι είχε συστήσει να μεταφερθεί στο Αμάν της Ιορδανίας για νοσηλεία, αλλά οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του, ιδιαίτερα σοβαρή, δεν επέτρεπε τη μετακίνησή του.Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, έχει χαρακτηρίσει την κατάσταση στο Ιράκ ως την πιο επικίνδυνη στον κόσμο για τους δημοσιογράφους, καθώς από το 2003 έχουν σκοτωθεί στη χώρα αυτή 126 εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης και 50 εργαζόμενοι σε συναφή επαγγέλματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: