Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

AΠEΡΓIAKH ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ








φωτο από διαδηλώσεις στην Αθήνα (1,2,6,7), την Πάτρα (4), το Ηράκλειο (3)και κατάληψη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη (5).
Η απεργία της 19 Μάρτη ήταν απολύτως ανάλογη των περιστάσεων, δηλαδή μεγαλειώδης. Σημαντική ήταν η παρουσία των εργαζομένων όλων των κλάδων των ΜΜΕ, που ειδικά στην ΕΣΗΕΑ ήταν ένα ξέσπασμα της βάσης που «έτρεξε» την συντηρητική και άτολμη πλειοψηφία. Μετά τη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε συζήτηση απεργών στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και εγκρίθηκε ψήφισμα που ζητά κλιμάκωση του αγώνα, ακόμα και αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Παρεμβάσεις απεργών πραγματοποιήθηκαν στην ενέργεια του ALPHA TV να δείξει αγώνες κυπέλλου. Στον αγώνα της Λάρισας, που ήταν ο πρώτος στη σειρά χρησιμοποιήθηκε εργολαβικό (νοικιασμένο) συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων και Κύπριος σχολιαστής, μη επαγγελματίας δημοσιογράφος. Όταν έγινε αντιληπτή η κίνηση, απεργοί στη Λάρισα, ματαίωσαν τις συνεντεύξεις Τύπου, που δίνονται μετά τη λήξη κάθε αγώνα. Στον επόμενο αγώνα στο Ηράκλειο Κρήτης, παρέμβαση απεργών, κατόρθωσε να κόψει το σχολιασμό (πάλι από Κύπριο μη επαγγελματία) στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Στη Θεσσαλονίκη απετράπη ο σχολιασμός, έμεινε όμως η εικόνα (και εδώ και στην Κρήτη, το συνεργείο, ήταν όπως και στη Λάρισα, εργολαβικό). Την ίδια ώρα βρεθήκαμε στον ALPHA TV στην Κάντζα, μαζί με μέλη της ΕΤΙΤΑ, της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ, του ΠΣΑΤ, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας, συναντήθηκαν με στελέχη του σταθμού (υποστήριξαν ότι δεν σπάνε την απεργία με τους εργολάβους), ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος για διανομή προκηρύξεων στο προσωπικό ασφαλείας.
Λόγω της έντασης και των υποχρεώσεων των ημερών η ενημέρωση θα γίνεται σε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία.


επόμενοι σταθμοί:Πέμπτη 12 μεσημέρι ΕΣΗΕΑ και 6μμ έξω από τη Βουλή στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ


UPDATE
Επιστολή στους F.Crimes

Αγαπητοί φίλοι,
δυστυχώς η φάμπρικα της χρησιμοποίησης Κυπρίων δημοσιογράφων (επαγγελματιών ή ερασιτεχνών αδιάφορο) είναι επικίνδυνο φαινόμενο που θα δυναμιτίσει τελικά τις σχέσεις όχι μόνο των κλάδων των εργαζομένων που θίγονται από τέτοιες άθλιες απεργοσπαστικές κινήσεις αλλά και ευρύτερα την εθνική και κοινωνική συνοχή.
Φυσικά οι κυβερνώντες και οι επιχειρηματίες ελάχιστα νοιάζονται για τέτοια... ψιλοπράγματα.
Εμείς όμως οφείλουμε να πιέσουμε με κάθε τρόπο, ώστε να σταματήσει αυτό το... ξεκούρδιστο βιολί. Εμείς στον ΠΣΑΤ είμαστε ήδη έτοιμοι να καλέσουμε με επιθετικό τρόπο την ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε κινήσεις και τις ενώσεις των Κυπρίων δημοσιογράφων να μας πουν τι έγινε με το παλαιότερο περιστατικό.
Φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι επιχειρήθηκε να στηθεί αυτός ο μηχανισμός μόνο στα αθλητικά γεγονότα, που αποσπούν και το μυαλό των φιλάθλων από τα προβλήματα... Γιατί δεν προσπάθησαν να βγάλουν και δελτία ειδήσεων με Κύπριους δημοσιογράφους ή με ομογενείς απ΄τη Γερμανία ή την Αγγλία; Γιατί φυσικά τότε θα έπρεπε να δείξουν και να ανφέρουν την οργή που έχουν προκαλέσει οι μεθοδεύσεις για την καταλήστευση των ταμείων και τη... βελτίωση των κοινωνικών παροχών προς τα κάτω, επιδή τόσα χρόνια σπαταλούσαν τα χρήματα δεξιά κι αριστερά, σε αγαστή συμπαιγνία κυβερνήσεις και διοικήσεις ταμείων, οργανισμών κ.α.
Κινηθείτε λοιπόν προς την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ με τρόπο επίσημο και επιτακτικό. Τέλος ως εδώ στην όποια μεθόδευση, που θίγει και τους Κϋπριους εργαζόμενους αλλά και ευξευτελίζει κάποιους, οι οποίοι αναμφίβολα πιέζονται αφόρητα και εκβιάζονται από τους εκεί εργοδότες τους (ουσιαστικά παρακλάδια των εδώ) να μετάσχουν σ' αυτή την αθλιότητα, που δήθεν τους επιτρέπει να βγάζουν το πρόγραμμα που θέλουν.
Γειά χαρά , καλή δύναμη

Γιάννης Μαμουζέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: