Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Nτροπή!! (ανοιχτή επιστολή στον ΠΣΑΚ)


Ανοιχτή επιστολή στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας (ΠΣΑΚ)


Αγαπητοί συνάδελφοι (με την ευρύτερη έννοια του εργαζόμενου)
δεν θα υπήρχε λόγος για την επιστολή αυτή, αν μέλη σας (παλαίμαχοι αθλητές) δεν προχωρούσαν στο βαρύτατο ολίσθημα της υποκατάστασης απεργών δημοσιογράφων στις 20 Μαρτίου. Συγκεκριμένα ο Γ.Σιγάλας και ο Φ.Νάκιτς κάλυψαν τον αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού για λογαριασμό του SKY, μεταμφιεζόμενοι σε αθλητικοί συντάκτες, γνωρίζοντας ότι οι επαγγελματίες αθλητικοί συντάκτες απεργούσαν. Στο ίδιο ολίσθημα υπέπεσε και ο Τ.Κορωναίος, που παρά το γεγονός ότι του ζητήθηκε από απεργούς δημοσιογράφους στην πύλη του SKY να μην πάρει μέρος στην εκπομπή που ακολουθούσε του αγώνα και παρά τις αρχικές του διαβεβαιώσεις, τελικά συνέβαλε στο σπάσιμο της απεργίας της ΕΣΗΕΑ. Στον αντίποδα ο Δήμαρχος Πειραιά Π.Φασούλας, όταν προσερχόμενος στο κανάλι, του εξηγήθηκε από τους απεργούς το τι συμβαίνει, προς τιμή του αποχώρησε. Δεν πέρασε πολύς καιρός που με χαρά καλύψαμε τις δραστηριότητες του ΠΣΑΤ για ασφαλιστική κάλυψη των ανασφάλιστων καλαθοσφαιριστών της Α2. Συνεπώς μας λυπεί αφάνταστα να σπιλώνεται η συλλογική σας προσπάθεια από τέτοια φαινόμενα. Ζητάμε την παρέμβασή σας ώστε τα μέλη σας να μην γίνονται εφεδρείες απεργοσπασίας σε βάρος άλλων κλάδων. Ζητάμε από τους κυρίους που προσέβαλαν έναν κλάδο που δίνει αγώνα επιβίωσης για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά του (γιατί αμοιβόμαστε με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όχι με ταρίφες εργολάβων ενημέρωσης), να επανορθώσουν ζητώντας γραπτή συγνώμη από την ΕΣΗΕΑ και τον ΠΣΑΤ, να δεσμευτούν ότι δεν θα ξαναλειτουργήσουν έτσι και να καταθέσουν τα τριάκοντα αργύρια της αμοιβής τους από τον κατά συρροή αντεργατικό SKY στο απεργιακό ταμείο της ΕΣΗΕΑ.


Για λογαριαμό της παράταξης της ΕΣΗΕΑ
«ενωτικός συνδυασμός Financial Crimes»


οι δημοσιογράφοι που βρεθήκαμε με άλλους απεργούς συναδέλφους μας στην πόρτα του SKY το βράδυ της Πέμπτης 20 Μάρτη:Νάσος Μπράτσος (ΕΡΤ), Κώστας Σαρρής (ΗΜΕΡΗΣΙΑ)



UPDATE
ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΣΑΚ

Με άμεση επικοινωνία του ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών, Κ.Αλεξανδρίδης, μας έκανε γνωστό ότι δεν ανήκουν πια στη δύναμη του Συνδέσμου (λόγω αποχώρησης από την ενεργό δράση) οι πρωταγωνιστές της απεργοσπασίας στο SKY, αλλά βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει συνολικό ζήτημα με τέτοια γεγονότα. Παραπέμψαμε τον κ. Αλεξανδρίδη στο συνάδελφο γενικό γραμματέα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, Σωτήρη Τριανταφύλλου για μια πιο αναλυτική ενημέρωση. Ευχαριστούμε δημοσίως τον κ. Αλεξανδρίδη για την ευαισθητοποίησή του και την άμεση ανταπόκριση.



«ενωτικός συνδυασμός Financial Crimes»

Δεν υπάρχουν σχόλια: