Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Aνακοίνωση ΕΤΕΡ για "επικοινωνία 94 FM"

Αθήνα, Τετάρτη 21 Μαΐου 2008
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
48ωρη Απεργία στο Δημοτικό ραδιοσταθμό Ν. Ηρακλείου « Επικοινωνία»

Μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση της Διοίκησης του Δημοτικού ραδιοσταθμού του Ν. Ηρακλείου «Επικοινωνία 94 FM» για την ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή συναδέλφου και μέλους της ΕΣΗΕΑ κου Τάσου Τατάρογλου, μετά τα κρούσματα αυθαίρετης τροποποίησης του προγράμματος του ραδιοσταθμού με άμεσο αποτέλεσμα την απαξίωση και αποδόμησή του και με επιδιωκόμενο στόχο την αλλαγή του ειδησεογραφικού χαρακτήρα – αδείας του συγκεκριμένου Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης, σε συνδυασμό με το δεδομένο ότι πρόκειται για Δημοτικό ραδιοσταθμό, για περιουσία δηλαδή του λαού του Ν. Ηρακλείου, θέλουμε να τονίσουμε ότι η ενημέρωση είναι αγαθό που προϋποθέτει και συγχρόνως στηρίζει τη δημοκρατία, συνεπώς οφείλουμε αυτονόητα να την υπερασπιζόμαστε. Η εργασία των συντακτών, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών του ραδιοσταθμού δεν είναι δοκιμαστικός σωλήνας πειραματισμού κανενός, πράγμα που σημαίνει ότι οι διώξεις εναντίον οποιουδήποτε εργαζομένου και δή συνδικαλιστή θα προσκρούσουν στη σφοδρή αντίδραση όλων των εργαζομένων. Με βάση τα παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο κηρύσσει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον δημοτικό ραδιοσταθμό του Ν. Ηρακλείου «Επικοινωνία 94 FM» από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 26 Μαΐου 2008 μέχρι και τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης 28 Μαΐου 2008.
Απεργούμε ζητώντας:
Ø Την άμεση ανάκληση της παράνομης και αντισυνδικαλιστικής απόλυσης του συναδέλφου δημοσιογράφου Τάσου Τατάρογλου, εκπροσώπου των εργαζομένων συντακτών του εν λόγω ραδιοσταθμού στο Μικτό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Ø Τον τερματισμό των διώξεων των συνδικαλιστών και των εκπροσώπων των Ενώσεων.
Ø Τον τερματισμό της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της αποδιοργάνωσης του ραδιοσταθμού με άγνωστα σε μας ελατήρια που σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετούν το πρόγραμμα για το οποίο ο ραδιοσταθμός έχει αδειοδοτηθεί και με απώτερο σκοπό τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας.
Απαιτείται συνεχής αγώνας από όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στον ραδιοσταθμό, για να βάλουμε φραγμό στις διώξεις εργαζομένων, στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στον ευτελισμό και τη μετάλλαξη του εκπεμπόμενου από τον ραδιοσταθμό προγράμματος και στο διαφαινόμενο – ή μήπως θα έπρεπε να πούμε στο επικείμενο; – ξεπούλημά του.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος Δημήτρης Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: