Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Όγδοη μέρα απεργίας


Τα γεγονότα της όγδοης μέρας της απεργίας της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ στον «επικοινωνία 94FM» (και δεύτερης μέρας της 48ωρης της ΕΤΕΡ), για την ανάκληση της απόλυσης του Τάσου Τατάρογλου.


Παρέμβαση του διωκόμενου στην επιθεώρηση εργασίας και ορισμός τριμερούς συνάντησης (υπενθυμίζουμε ότι χθες Δευτέρα το ΣΕΠΕ είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση στο σταθμό).

Ερώτηση στη Βουλή για τη συνδικαλιστική δίωξη, από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη.

Διανομή ενημερωτικού υλικού για το αίτημα για οργάνωση απεργιακού ταμείου από την ΕΣΗΕΑ, στη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ (η συνέλευση ματαιώθηκε για λόγους απαρτίας, αλλά η διανομή έγινε σε όσους πήγαν).

Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στο σταθμό.

UPDATE: Η ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ

Προς του κ.κ. Υπουργούς :
Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
Επικρατείας

Θέμα: Απόλυση εργαζομένου στο ραδιοσταθμό <<ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM>>

Το σωματείο εργαζομένων στον ανωτέρω ραδιοσταθμό διαμαρτύρεται για την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του δημοτικού ραδιοσταθμού του Δήμου Ν. Ηρακλείου Αττικής ,όπου σύμφωνα με το περιεχόμενο αυτής ,απολύεται ο δημοσιογράφος Τ.Τ. από το ραδιοσταθμό . Η απόφαση φέρεται ότι ελήφθη με ψήφους 4 υπέρ ,3 κατά και 1 λευκό με την επίκληση της ύπαρξης οικονομικών προβλημάτων . Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος υπήρξε ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της απελθούσης διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων και πρόσφατα ανακηρύχθηκε εκπρόσωπος του ραδιοφώνου στο Μεικτό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. , συνεπώς η απόλυσή του αντιβαίνει στην ισχύουσα νομοθεσία. Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί · Γνωρίζουν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του κράτους την απόλυση αυτή του δημοσιογράφου , σε ποιές ενέργειες έχουν προβεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας και ποια μέτρα έλαβαν για την μη απόλυση του εργαζόμενου;


26 /5 / 2008
Ο ερωτών βουλευτής
Φώτης Κουβέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: