Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Αγώνας διαρκείας....











Νέο απίστευτο χουνέρι το απόγευμα της Παρασκευής, για τον φύρερ Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, από απεργούς του «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ 94FM» και εργαζόμενες στο βρεφονηπιακό σταθμό στην έναρξη της αθλητικής εκδήλωσης «Γυμναστράδα» (δείτε το επισυναπτόμενο ρεπορτάζ με τον τίτλο «ντουντουκοτζέρτζελο»).Δήμαρχε πάρε πίσω την απόλυση του συνδικαλιστή δημοσιογράφου, για να επανέλθει η εργασιακή ειρήνη, γιατί ακόμα δεν έχεις δεί τίποτα από αυτά που σε περιμένουν.ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ ενέκριναν το αίτημα των απεργών για την οργάνωση απεργιακού ταμείου στον «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ 94FM». Μια καλή και χρήσιμη απόφαση, την στιγμή που έπρεπε. Ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε η συνεργασία στη βάση των απεργών, των μελών της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΣΗΤ και των «μη μελών», η αποφασιστικότητά τους και η έγκαιρη κίνησή τους. Σήμερα Σάββατο, η απεργία βρίσκεται στην 13η μέρα.






UPDATE - ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΟΤΖΕΡΤΖΕΛΟ

Έφυγε το χρώμα από το πρόσωπο των δημοτικών συμβούλων του απίστευτου δημάρχου Ηρακλείου Στ. Γεωργόπουλου (ο οποίος απέλυσε πριν 15 μέρες τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Επικοινωνία 94» στο μικτό της ΕΣΗΕΑ και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τότε), όταν αντίκρισαν εργαζόμενους του ραδιοφώνου, αλλά και της δημοτικής επιχείρησης κοινωνικής πολιτικής (ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ – που τραβάει τα ίδια και χειρότερα από την δημαρχάρα) να στήνουν ντουντούκα, να απλώνουν πανό, να βάζουν αφίσες και να μοιράζουν ανακοινώσεις έξω από το γυμναστήριο που ο Δήμος Ηρακλείου διοργάνωσε Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γυμναστικής. Οι εργαζόμενοι «έσπασαν» σε τρείς ομάδες (στις δύο μεγάλες πόρτες του γυμναστηρίου και στον δρόμο) και ενημέρωναν τον κόσμο που ερχόταν στην εκδήλωση. Το απίστευτο είναι πως η δημαρχάρα … φυγαδεύτηκε από την αστυνομία σε μία τρίτη μικρή πορτούλα που υπάρχει στο πίσω μέρος του γυμναστηρίου και μπήκε από εκεί στο χώρο της εκδήλωσης, προκειμένου να μην έρθει αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους! Τότε ήταν που ακούστηκε από τη ντουντούκα ένα σύνθημα αφιερωμένο στην δημαρχάρα: «Οι δήμαρχοι μπαίνουν από την κυρία είσοδο και όχι από πορτούλες για να αποφύγουν τους εργαζόμενους» και το οποίο ακούστηκε σ’ όλο το γυμναστήριο και προκάλεσε γέλια και ειρωνείες από τους θεατές, οι περισσότεροι των οποίων είχαν διαβάσει τις ανακοινώσεις.


Mετά από πολυήμερη επίσχεση εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα, πληρώθηκαν οι ηχολήπτες (ΕΤΕΡ) στο SPORTIME. Δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο με τους δημοσιογράφους, αφού η ΕΣΗΕΑ δεν έκανε αντίστοιχες κινήσεις.
Γενική συνέλευση τον FLASH την Τρίτη για το θέμα της «εθελούσιας εξόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: