Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

"Αριστερά" αφεντικά


Απλήρωτοι δημοσιογράφοι σε ένα ακόμη έντυπο: Το αριστερού προφίλ free press περιοδικό-εφημερίδα Passtoport που θεώρησε όπως φαίνεται ότι δωρεάν εφημερίδα σημαίνει και τζάμπα εργασία. Πληροφορούμαστε γενικό μπάχαλο με συντάκτες που έχουν μόνιμη ή σχέση εργασίας με μπλοκάκι από τον Μάρτιο. Το εν λόγω έντυπο εδρεύει στον Πειραιά, μήπως το δοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ(αλλά πιθανόν και ή ένωση περιοδικού τύπου) να παρέμβουν, πρώτον για να καταβλήθούν τα δεδουλευμένα και δεύτερον για να κοπεί ο βήχας σε επίδοξους νέους εκδότες που φιλοδοξούν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλάζοντας πρώτον τα φώτα των εργαζομένων.

αφιερώνουμε στα "αριστερά" αφεντικά του εντύπου το παρακάτω σύνθημα από τοίχο πανεπιστημιακής σχολής: "το αριστερό μου αφεντικό πατίνι με έχει κάνει κι ύστερα μου λέει πως φταίνε οι αμερικάνοι".




Προς το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το πρόβλημα πληρωμών που έχει δημιουργηθεί στην εβδομαδιαία free press εφημερίδα Passtoport, ελλείψει εκλεγμένου εκπροσώπου.
Η εν λογω εφημερίδα αν και βρίσκεται ήδη στο 29ο τεύχος, έχει να μας πληρώσει από τον Μάρτιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ, που δεν έχουν πληρωθεί.
Θα παρακαλούσαμε να επιληφθείτε του θέματος και να πιέσετε τις εκδότριες του εντύπου να συμμορφωθούν με την κείμενη εργατική νομοθεσία, τις συλλογικές συμβάσεις της ΕΣΗΕΑ ή όποιου άλλου δημοσιογραφικού σωματείου και να καταβάλουν αμέσως τα δεδουλευμένα σε όσους συναδέλφους χρωστούν, τον ακριβή αριθμό των οποίων δεν γνωρίζουμε καθώς ήδη μέσα στο λίγο χρονικό διάστημα του εντύπου έχουν γίνει δεκάδες παραιτήσεις και αντικαταστάσεις.
Θεωρούμε το ζήτημα σημαντικό όχι μόνο για την αποκατάσταση του δίκιου μας αλλά και για την αποτροπή παρομοίων φαινομένων τόσο στο εν λόγω έντυπο είτε σε άλλο, καθώς δυστυχώς πληθαίνουν οι αλεξιπτωτιστές εργοδότες που θεωρούν ότι μπορούν να βγάζουν έντυπα χωρίς το στοιχειώδες αυτονόητο: την πληρωμή των απασχολουμένων σε αυτά δημοσιογράφων πλήρους ή μη απασχόλησης(δελτία παροχής) και όποιων άλλων εργαζομένων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Μωυσής Λίτσης
Γιώργος Σταματόπουλος

*Με την παράκληση να πρωτοκολληθεί και να επιδοθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: