Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Ψηφίσματα για επιμέρους εργασιακά θέματα


Δημοσιεύουμε τμηματικά, ψηφίσματα που προωθήσαμε στο 5ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, από κοινού με συναδέλφους με τους οποίους συνεργαστήκαμε στις εκλογές για το γενικό συμβούλιο.Στη φωτο ο Δ.Σιούφας κοιτάζει ένα από τα πανό που σηκώσαμε για την "υποδοχή" όσων ψήφισαν το ασφαληστρικό νομοσχέδιο.



Α) Το 5ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει το Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Σταύρο Γεωργόπουλο, για την απόλυση του συναδέλφου Τάσου Τατάρογλου, μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του σαν εκπροσώπου στις εκλογές για το μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Καλούμε το Δήμαρχο να σταματήσει την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και να ανακαλέσει την απόλυση. Η δημοκρατία στους χώρους δουλειάς και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Οι ενέργειες του δημάρχου αποτελούν μέρος οργανωμένης μεθόδευσης για παραχώρηση ζωνών του Ρ/Σ σε ιδιώτες, στο πλαίσιο γενικότερων επιλογών του δημάρχου για συρρίκνωση των δημοτικών επιχειρήσεων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την θέλησή μας για κοινούς αγώνες και στους εργαζομένους των υπολοίπων δημοτικών επιχειρήσεων και στους συναδέλφους του ‘Επικοινωνία’ που απεργούν από 20/5 και εγκρίνουμε το ποσό των 5.000 ευρώ για το απεργιακό τους ταμείο.


Β) Το 5ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συνάδελφο Γιάννη Κρητικό (προσφάτως τιμηθέντα με το βραβείο Μπότση) που διώκεται από τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Ικαρίας, δήθεν για συκοφαντική δυσφήμιση, με απαιτούμενο ποσό 1.250.000 ευρώ, επειδή κάλυψε με επάρκεια τις κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας, που είχαν σαν αποτέλεσμα την αποπομπή του πρώην διοικητή του νοσοκομείου. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους τοπικούς φορείς που ήδη έχουν πάρει θέση (σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Ικαρίας και τοπική ΕΛΜΕ), την ΠΟΕΔΗΝ και ζητάμε να σταματήσει η δίωξη και να καταργηθεί ο λεγόμενος τυποκτόνος νόμος, που πλήττει την ελευθεροτυπία.


Γ) Το 5ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ, να αναγνωρίσει τα χρόνια εργασίας που έχουν διανύσει μέσα στην επιχείρηση οι προσφάτως μονιμοποιηθέντες συμβασιούχοι και να προχωρήσει στις αντίστοιχες αναπροσαρμογές στα ασφαλιστικά και μισθολογικά τους δικαιώματα. Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε εμπράκτως στο πλάϊ των συναδέλφων που έχουν προχωρήσει σε δικαστική διαμάχη με την ΕΡΤ είτε είναι μονιμοποιηθέντες συμβασιούχοι, είτε απολυμένοι, λόγω μη ένταξής τους στο Π.Δ. Παυλόπουλου.


Δ) Το 5ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση του στη συνάδελφο από την Χίο Αγγελική Χατζηδημητρίου η οποία τραυματίστηκε σοβαρά πριν δυο χρόνια από φύλακα (σεκιούριτι) του εργοστασίου της ΔΕΗ στη περιοχή Κοντάρι της Χίου, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ. Καταδικάζουμε το επεισόδιο και ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου, που ακόμα και σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: