Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

AΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Οι εργαζόμενοι συντάκτες συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου.
Η κυβέρνηση με το αντεργατικό αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα που ψήφισε αγνοώντας τη θέληση όλων των εργαζόμενων, όπως αυτή εκφράστηκε με τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου χειμώνα, νομίζει πως «έκλεισε» το μέτωπο του ασφαλιστικού. Επιδίωξε να εξαπλώσει σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα την ανασφάλεια και τη φτώχεια, και να εξυπηρετήσει τα πολυεθνικά αρπακτικά της ιδιωτικής ασφάλισης. Έσπειρε όμως θύελλες με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με τη μείωση των συντάξεων, με τους δυσμενείς όρους για τις εργαζόμενες μητέρες με ανήλικα, με τη δήμευση του 10% από την είσπραξη του αγγελιοσήμου κλπ.
Ο σύνεδροι του 5ου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ο νόμος-έκτρωμα – συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και υπό τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης- που αποσκοπεί στο οριστικό ξεθεμελίωμα της πλήρους δημόσιας δωρεάν καθολικής κοινωνικής ασφάλισης, θα μας βρει απέναντι.
Η βούλησή μας είναι όχι μόνο η υπεράσπιση, αλλά και η διεύρυνση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Η εντολή του Συνεδρίου μας προς την επόμενη Διοίκηση της ΠΟΕΣΥ είναι σαφής και ξεκάθαρη: από αύριο κιόλας να εκπονήσει σχέδιο ανατροπής του νόμου Πετραλιά. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Αίτημά μας είναι η κατάργηση του ασφα-ληστρικού νόμου.
Διεκδικούμε Ενιαίο Ταμείο για όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο. Με ουσιαστική ενοποίηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων προς τα πάνω, κάτι που θα εξασφαλίζεται με τις εξής προϋποθέσεις: 1. Μείωση εισφορών των εργαζομένων, περιστολή της εισφοροδιαφυγής και πάταξη της εισφοροκλοπής,
2. Ριζική βελτίωση παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, γενναία αύξηση συντάξεων (κύριας και επικουρικής),
3. Κατάργηση της διάκρισης ανάμεσα σε Παλιούς και Νέους Ασφαλισμένους, ενιαία ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους, ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο, όλων των εργαζομένων στον Τύπο ΜΜΕ (και αυτών που τώρα είναι σε ΙΚΑ-ΤΕΒΕ, αλλά και των εργαζόμενων στα ενημερωτικά portals),
4. Απομάκρυνση αποθεματικών από το χρηματιστηριακό τζόγο,
5. Άμεση επίλυση του τεράστιου προβλήματος στον έλεγχο απόδοσης του αγγελιοσήμου.
Χωρίς οποιαδήποτε από αυτές τις προϋποθέσεις, κάθε ενοποίηση θα σημάνει ισοπέδωση των όποιων υφιστάμενων ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Δεν θα ανεχτούμε καμία ενοποίηση που θα θίγει κατακτήσεις και δικαιώματα.



Μέλημά μας ο κοινός αγώνας με όλους τους κλάδους εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης (κι όλους τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα), και η με κάθε τρόπο ανατροπή του όταν η κυβέρνηση στην πράξη θα επιχειρήσει να διαλύσει τα Ταμεία. Η ΠΟΕΣΥ καλείται να οργανώσει τον αγώνα για το μπλοκάρισμα του νόμου σε κάθε στιγμή που θα επιχειρηθεί η εφαρμογή του. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Γενικό Συμβούλιο και τις Ενώσεις Συντακτών να συντονίσει τον αγώνα με όλα τα σωματεία του κλάδου των ΜΜΕ (δημοσιογράφους, τεχνικούς, υπαλλήλους) για κοινό μέτωπο και κοινά μέτρα ενάντια στην υλοποίηση του «ΕΤΑΠ-ΜΜΕ».
Με την οργάνωση συνελεύσεων σε όλους τους χώρους δουλειάς, την εκπόνηση απεργιακού προγράμματος δράσης και την εξαγγελία προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας στις αρχές Ιουλίου, στα πλαίσια αυτού.
Ακόμα να συντονίσει τις αναγκαίες δράσεις με το υπόλοιπο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, που πλήττεται βάναυσα από τις ρυθμίσεις του νέου νόμου.
Σε αυτόν τον αγώνα, βοηθητικός ΜΟΝΟ μπορεί να είναι ο δικαστικός δρόμος.
Ο αντιασφαλιστικός ΜΠΟΡΕΙ να γίνει ο δεύτερος νόμος στη Μεταπολίτευση, που υπό το βάρος των λαϊκών αγώνων αποσύρεται και πετάγεται στα σκουπίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: