Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ για ωράρια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (7/08/2008)

Συνάδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η αυθαίρετη αλλαγή ωραρίων από την πλευρά της Διοίκησης εν’ όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου οδήγησε την ΠΟΣΠΕΡΤ να υποβάλλει αίτημα με θέμα «Αλλαγή ωραρίων στην ΕΡΤ», ώστε να συγκληθεί τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, στην αρμόδια Διεύθυνση Αμοιβής και Εργασίας.
Ως ημερομηνία σύγκλησης της σύσκεψης ορίστηκε η Πέμπτη 7/08/08.
Η Διοίκηση της ΕΡΤ επικαλέστηκε ως λόγο την απουσία των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και δεν πήρε μέρος στην σύσκεψη, αποστέλλοντας επιστολή προς το Υπουργείο, την οποία και σας κοινοποιούμε.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ εμμένει στις θέσεις της και υπερασπίζεται, σεβόμενη τους θεσμούς, τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Γ.Κ.Π. και τα συμφωνηθέντα ωράρια που με τόση επιμονή εφάρμοσε η Διοίκηση το περασμένο χρονικό διάστημα.
Όσο για τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων δηλώνουμε ότι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η κοινωνική ζωή των εργαζομένων δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο της δικής τους αυθαιρεσίας, αλλά πριν από κάθε αλλαγή να προηγείται ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
Θα πρέπει δε να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, ότι ο χρόνος εργασίας, δηλαδή το ωράριο είναι ο καθοριστικός παράγοντας ρύθμισης ολόκληρης της ζωής (ατομικής και οικογενειακής) του κάθε εργαζόμενου και όχι μια απλή συνιστώσα της εργασιακής σχέσης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: