Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Μας ήρθε και το δημοσιεύουμε!!!

Ω, ΤΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΙΩΘΩ!
Ω, τι ευτυχισμένος που είμαι εγώ ο ταπεινός εργάτης. Παρόλο που είμαι ένα τίποτα είμαι χαρούμενος που είμαι ένα πιόνι, ένα απλό πιόνι, στα χέρια των εργοδοτών μου. Ένα πράγμα άβουλο, ένα ρομπότ. Γιατί το μόνο πράγμα που χρησιμεύω, άλλωστε, εγώ είναι να συντηρώ το σύστημα αυτό, την κοινωνία των λίγων. την γη των πλουσίων. Είναι πολύ περίεργο που αν και εγώ στην πραγματικότητα είμαι η πηγή της εξουσίας, είμαι ταυτόχρονα και ο τελευταίος τροχός. Και αυτό οφείλεται άλλωστε σε μένα, γιατί εγώ ο ίδιος και οι "συνάδελφοι"-"εργαζόμενοι" είμαστε ηθελημένα πρόβατα και δεχόμαστε, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, τις αδηφάγες απαιτήσεις των αφεντάδων-εργοδοτών μας, διατηρώντας την ευτυχία-ουτοπία μας.
ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ!
Στο διάολο η ουτοπία σας, δεν σας γουστάρω κύριοι μεγαλοπλούσιοι εργοδότες, ούτε σας φοβάμαι, γιατί χάρις εμένα υπάρχετε. Ούτε γουστάρω εσάς "συνάδελφοι" εργάτες της δεκάρας, πρόβατα επί σφαγή! Βαρέθηκα κύριοι αυτό το θέατρο του παραλόγου.
Το κράτος; Είναι αστείο. Το κράτος που είναι τέκνο του καθημερινού ανθρώπου-γιατί άλλωστε από αυτόν πηγάζει- το μόνο που κάνει είναι να συντηρεί τη διαφθορά και να προστατεύει τους λίγους αυτούς κυρίους-αγάδες (νταβατζήδες, όπως είχε πει και κάποιος κάποτε). Η διαδικασία όμως με την οποία πραγματώνεται αυτό δεν είναι άνομη. ΌΧΙ! Το κράτος διαχειρίζεται το νομικό καθεστώς και περιεργάζεται την ίδια την πηγή της δημοκρατίας, το σύνταγμα, για να δημιουργήσει μια νόμιμη-δημοκρατικότατη δικτατορία. Ή αυτό τουλάχιστον ισχύει για τους "μεγάλους" εργοδότες, το επίκεντρο της επικαιρότητας. Γιατί για τους υπόλοιπους "μικρούς" εργοδότες, τους "φτωχούς", δεν υπάρχει ούτε καν αυτό το νόμιμο νταβατζιλίκη, ούτε καν αυτή η "προστασία" του συντάγματος και των νόμων. Εκεί εξουσία είναι ο εργοδότης και μόνο και το άκουσμα λέξεων όπως "πενθήμερο", "υπερωρία" ή ακόμα και "νόμιμο" είναι απαγορευμένες και ο εργαζόμενος που θα τις ξεστομίσει δεν είναι παρά ένα ελεϊνό, θρασύ υποκείμενο. Καλώς ήρθατε κύριοι στον κόσμο των περιφερειακών καναλιών Ελλάδας! Χρόνια πολλά και με τις υγείες σας.
Και ακριβώς εδώ θα παραθέσω τους απαράβατους νόμους που ισχύουν στα πριγκιπάτα των περιφερειακών καναλιών!
ΝΟΜΟΣ 1 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ
Ο εργαζόμενος δεν έχει δικαίωμα να απαιτήσει από τον εργοδότη του τα λεφτά που δικαιούται. Η αυτού μεγαλειώτης-εξοχότητα του θα δώσει στον ταπεινό εργάτη όσα κρίνει αυτός. Ο εργαζόμενος βέβαια υποχρεούται να υπογράψει ότι έλαβε το νόμιμο ποσόν.
ΝΟΜΟΣ 1 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Β'
Ο εργαζόμενος δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει ασφάλιση και ένσημα, αυτό είναι στην πρωτοβουλία του αφέντη-καναλάρχη και μόνο. Εάν ο εργαζόμενος εργάζεται σκληρά και είναι φιλότιμος (σχόλιο του γραφόντως: δηλαδή είναι κορόιδο), τότε ίσως να του γίνει η χάρη.
ΝΟΜΟΣ 2
Ο εργαζόμενος δεν έχει καθορισμένη ειδικότητα. Είναι υποχρεωμένος να εργαστεί σε όσα πόστα του επιδείξει ο εργοδότης του και ας μη τα γνωρίζει (θα τα μάθει, το σύνθημα είναι "δεν υπάρχει δεν θέλω, αλλά δεν μπορώ"). [σχόλιο του γραφόντως: εγώ ας πούμε ήμουνα τρικαμεροηλεκτρολογικοφλορομανατζεροσκηνικοκαφετζοσκηνοθετοδιευθυντηςφοτογραφίας, κλασική ειδικότητα αυτών των καναλιών ή απλά ειδικότητα στούντιο].
ΝΟΜΟΣ 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α'
Το πενθήμερο-οχτάωρο είναι εντελώς παράλογο και επομένως δεν είναι απαραίτητο. Αντί αυτού ισχύει το βολικό, ευλίγιστο ωράριο, δηλαδή ο εργαζόμενος δουλέυει όσες ώρες αποφασίσει ο εργοδότης. Βέβαια ο εργαζόμενος οφείλει να υπογράψει ότι δουλέυει το προβλεπόμενο ωράριο.
ΝΟΜΟΣ 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Β'
Όλες οι ώρες και όλες οι μέρες είναι ίδιες. Η μέρα δεν χωρίζεται σε μέρα και βράδυ, ούτε υπάρχουν αργίες, όπως κυριακές ή χριστούγεννα και προπάντως η πρωτομαγιά. Όλα αυτά είναι παράλογα, όπως επίσης παράλογες-αδιανόητες και απαγορευμένες είναι οι φράσεις "βραδινή βάρδια", "πληρωμένο ρεπό" και άλλες τέτοιες ανοησίες.
ΝΟΜΟΣ 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ'
Όλα τα επιδόματα (αδείας, γάμου κτλ) είναι προαιρετικά.
ΝΟΜΟΣ 4 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α'
Ο εργαζόμενος δεν έχει ανθρώπινες ανάγκες, γιατί βέβαια δεν είναι άνθρωπος. Απαγορεύεται να ζεσταίνεται, να κρυώνει, να κουράζεται, να συγχύζεται και είναι υποχρεωμένος να πράττει όπως απαιτεί η εργοδοσία, όσο παράλογες και εξευτελιστικές κι αν είναι οι απαιτήσεις αυτής. Εννοείτε δε ότι δεν έχει σημασία η υγειηνή του χώρου, ο εργάτης δεν έχει ανάγκη από καθαρό περιβάλλον και από καθαρό αέρα. Όλα αυτά είναι παράλογα.
ΝΟΜΟΣ 4 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Β'
Ο εργαζόμενος απαγορεύεται να αρρωστήσει και να μην παραστεί στην εργασία του. Εάν ωστόσο πέσει στο παράπτωμα τούτο, ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να του παρέχει περίθαλψη και χρήματα. Η φράση "αναρρωτική άδεια" είναι θρασύς και παράλογη και επομένως απαγορεύεται.
ΝΟΜΟΣ 5
Τέλος, οποιαδήποτε μη συμμόρφωση των παραπάνω παρατάξεων προβλέπει απόλυση του εργαζομένου (με προαιρετική αποζημίωση) και αποκλεισμό από όλους τους άλλους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς
Χατζηγιάννης Νίκος
απολυμένος απο το BLUE SKY

Δεν υπάρχουν σχόλια: