Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Απεργία την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ & ΝΗΣΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2008


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Κατά τη σημερινή δεύτερη κοινή συνάντηση –με πρωτοβουλία της Π.Ο.Ε.ΣΥ.- με τις συνεργαζόμενες Ενώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ (Διασωματειακό) επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη ενιαίας αγωνιστικής κινητοποίησης με στόχο την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νόμου Πετραλιά.



Ήδη, τα Δ.Σ. των δημοσιογραφικών Ενώσεων (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ, Ε.Σ.Π.Η.Τ., Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.Ε) καθώς και οι διοικήσεις των τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων του Τύπου και των ΜΜΕ (Ε.Π.Η.Ε.Α., Ε.Π.Η.Ε.Θ., Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., Ε.Τ.Ε.Ρ., Ε.Τ.Ι.Τ.Α., Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε., Ε.Φ.Ε., Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Ένωση Εφημεριδοπωλών Πειραιά και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων αποφάσισαν:
• Να κηρύξουν 24ωρη Πανελλαδική απεργία στον Τύπο και τα ΜΜΕ από 05:00 πμ. την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008 εώς 05:00 πμ. την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008.
• Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008, ημέρα της 24ωρης απεργίας (και ημέρα έναρξης εφαρμογής του αντιασφαλιστικού νόμου) η Π.Ο.Ε.ΣΥ. και οι Ενώσεις του Διασωματειακού καλούν όλες και όλους τους συναδέλφους όλων των κλάδων των εργαζομένων στην Ενημέρωση σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου και Ακαδημίας στις 12:00.
• Οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών και των Σωματείων επαναβεβαιώνουν την απόφασή τους:
• Να μην αποδεχτούν ορισμό εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του δήθεν ενιαίου ταμείου ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και να προσβληθούν δικαστικά όλες οι διοικητικές πράξεις του αντιασφαλιστικού νόμου σχετικά με την εφαρμογή του.
• Να διεκδικήσουν από κοινού κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και μετά της 1ης Οκτωβρίου 2008 με στόχο τη δημιουργία ενός νέου πραγματικά ενιαίου Ταμείου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με διασφάλιση των κεκτημένων, αναβάθμιση όλων των παροχών και ένταξη όλων των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: