Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Με την κυβέρνηση να παραπαίει, αλλά και να συνεχίζει την τυφλή επίθεσή της στις εργασιακές σχέσεις και το εισόδημα μισθωτών, ελαστικοποιημένων νέων εργαζομένων και συνταξιούχων και τις ημερομηνίες για εφαρμογή των νέων ασφαλιστικών τερατουργημάτων να πλησιάζουν, προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη συνολικής απάντησης των εργαζομένων.
Αναφερόμαστε στο συνολικό εργατικό κίνημα και τις οργανώσεις του, μέρος του οποίου είναι και οι εργαζόμενοι (όλων των ειδικοτήτων) στα ΜΜΕ και όχι μόνο οι δημοσιογράφοι. Στους σχεδιασμούς δράσης, είναι απόλυτα αναγκαίο να μην υπάρξουν αποκλεισμοί (αναφερόμαστε στους τεχνικούς ραδιοτηλεόρασης) και να παραμεριστούν οι όποιες συντεχνιακές λογικές, που δυστυχώς φαίνεται να επαναλαμβάνονται στα πρώτα δείγματα γραφής, με τον αποκλεισμό τεχνικών σωματείων από συσκέψεις, μη αναφορά τους σε ανακοινώσεις προγραμματισμού δράσης και μη επικοινωνίας μαζί τους. Στη μάχη εναντίον της επικίνδυνης και αντεργατικής κυβέρνησης δεν περισσεύει κανείς. Στην εργασιακή πραγματικότητα (τύπου Βραδυνής, Ξένιου, κλπ) η διακλαδική συνεργασία αποτελεί το μόνο εχέγγυο νικηφόρας αντιμετώπισης υπέρ των εργαζομένων. Aπεργιακός συντονισμός όλων των κλάδων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, η απάντησή μας στην κυβέρνηση των σκανδάλων.


UPDATE
Ενημερωθήκαμε ότι μετά από δύο συσκέψεις με απόντα τα τεχνικά σωματεία, τελικά τη Δευτέρα με πρόσκληση της ΠΟΕΣΥ θα υπάρξει σύσκεψη ΟΛΩΝ των σωματείων του χώρου των ΜΜΕ, με προσκαλεσμένα και τα τεχνικά σωματεία. Είναι μια κατ αρχήν θετική εξέλιξη που πρέπει να αποτυπωθεί και στα πλαίσια των επερχόμενων κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: