Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ


Διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΠΗΝ για την απόλυση της συναδέλφου Νέλλης Κατσαμά
23 Σεπτεμβρίου 2008

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την αγωνία του για τις τελευταίες εξελίξεις στην εφημερίδα «Τόλμη» του Ηρακλείου μετά την αιφνιδιαστική και άδικη απόλυση της έως πρότινος αρχισυντάκτριας της εφημερίδας, συναδέλφου Νέλλης Κατσαμά.
Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που αρχισυντάκτης απομακρύνεται από την εφημερίδα και πλέον εγείρεται ζήτημα σχετικά με τους πραγματικούς σκοπούς και τις επιδιώξεις της ιδιοκτησίας της «Τόλμης».
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση πως θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις στην εφημερίδα «Τόλμη», προασπίζοντας με κάθε κόστος τα δικαιώματα των συναδέλφων.
Πρέπει άπαντες να αντιληφθούν ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι αναλώσιμο είδος , αλλά σκληρά εργαζόμενοι λειτουργοί της ενημέρωσης.

UPDATE
η ανάρτηση της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΠΗΝ, πέρα από την ενημερωτική της διάσταση, έχει και τον χαρακτήρα της καταδίκης και από την πλευρά μας της απόλυσης της συναδέλφου και μέλους του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ. Απαιτούμε να σταματήσουν τα φαινόμενα εργοδοτικού γκαγκστερισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: