Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ



ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΑΣΦΑ-ΛΗΣΤΡΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από τη μέγγενη της κρίσης και των σκανδάλων, από τα δομημένα ομόλογα, τις μίζες της Ζίμενς και τα «βρώμικα ράσα» του Βατοπεδίου, με μια νέα αντεργατική φυγή προς τα εμπρός. Επιδιώκει, γιʼ αυτό, να θέσει άμεσα σε εφαρμογή τον ληστρικό για τα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων νόμο Πετραλιά, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου.
Η κατʼ όνομα αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ εκτοξεύει «κορώνες», με ζητούμενο το διάλογο και την κοινωνική συναίνεση. Προσπαθεί, έτσι, να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι οι δικές του κυβερνήσεις (βλέπε νόμος Ρέππα) ήταν αυτές που έστρωσαν το δρόμο στη σημερινή, η οποία καλείται να ολοκληρώσει την εφαρμογή των αντεργατικών σχεδίων.
Το αντιδραστικό μπλοκ εξουσίας, μέσα στη δίνη της διεθνούς κρίσης και της παταγώδους κατάρρευσης των αξιών του νεοφιλελευθερισμού και του καπιταλισμού-καζίνο, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διασφαλίσει τα κεκτημένα και τα κέρδη των πολυεθνικών μεγαθηρίων εις βάρος του εργαζόμενου λαού. Αρωγός και οδηγός του η Ε.Ε., με το νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων και καταστολής που προωθεί.
Οι αντιστάσεις δεν λείπουν. Οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή, την εκπαίδευση, τον ΟΣΕ και σε άλλους κλάδους απορρίπτουν το δρόμο της υποταγής. Ωστόσο, οι αγώνες που αναπτύσσονται είναι κατακερματισμένοι. Μοιάζουν αδιέξοδοι και αδύναμοι για νʼ αποτρέψουν τη λαίλαπα που έρχεται. Καίρια ευθύνη γιʼ αυτό φέρει ο εργοδοτικός, κυβερνητικός συνδικαλισμός, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ της συνδιαλλαγής.
Στα ΜΜΕ, κλάδο ο οποίος διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προσπάθεια νομιμοποίησης της αντιδραστικής πολιτικής, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Ειδικά στους δημοσιογράφους, οι αγωνιστικές διαθέσεις μοιάζουν να βρίσκονται σε καταστολή. Τα μοντέλα της ατομικής διαπραγμάτευσης, της ελαστικής εργασίας και του «βολέματος» σαρώνουν. Η κατεστημένη τάξη των ενώσεων και πρωτίστως η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, είναι συνένοχες στο μεγάλο κόλπο.
Δεν πάει άλλο! Η κατάσταση αυτή υπονομεύει το παρόν και το μέλλον μας και πρέπει να ανατραπεί! Κι αν οι ηγεσίες δεν θέλουν, εμείς μπορούμε!

• Με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και δημιουργία επιτροπών αγώνα με ουσιαστικό ρόλο.
• Με αποφάσεις για απεργία την 1η Οκτωβρίου και κλιμάκωση των αγώνων, με στόχο τη μη εφαρμογή και την ανατροπή του ασφα-ληστρικού νόμου.
• Με συντονισμό όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων των «μπλοκακέρος», που αποκλείονται από τα ασφαλιστικά μας ταμεία και πλήττονται ιδιαιτέρως από το νέο φορομπηχτικό νομοσχέδιο.
• Με τη διαμόρφωση ενιαίου πλαισίου και ενός «έκτακτου πακέτου» αιτημάτων, που όχι μόνο θα διασφαλίζει τα κεκτημένα, αλλά θα διεκδικεί ουσιαστική βελτίωση της θέσης μας.
• Με τη διεκδίκηση για εφαρμογή των ΣΣΕ, ασφάλιση και ένταξη στα σωματεία όλων, από την πρώτη μέρα δουλειάς, χωρίς προαπαιτούμενα.
• Με την ανάπτυξη κοινών αγώνων με άλλους κλάδους, που θα δημιουργούν ρωγμές στην κυρίαρχη πολιτική.
• Με προσπάθεια επιβολής εργατικού ελέγχου στην ενημέρωση.
Διεκδικούμε Ενιαίο Ταμείο για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, με ουσιαστική ενοποίηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων προς τα πάνω. Δεν ανεχόμαστε καμία ενοποίηση που θίγει κατακτήσεις και δικαιώματα.

Όλοι να δώσουμε το παρών στην απεργία της 1ης Οκτώβρη. Αγωνιστικά, δυναμικά στη συγκέντρωση (Βουκουρεστίου & Ακαδημίας, 12 μ.)

Ανεξάρτητοι αγωνιστές
Αγωνιστική Συνεργασία (ΕΤΙΤΑ)
Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Συντακτών – ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ (ΕΣΠΗΤ)
Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο (ΕΣΗΕΑ)
Ασύνταχτος Τύπος (ΕΣΗΕΜ-Θ)
Financial Crimes (ΕΣΗΕΑ)
Πρωτοβουλία Γένοβα Λιθογράφων
Πρωτοβουλία Γένοβα στην ΕΠΗΕΑ
Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος (ΕΣΗΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: