Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Περικύκλωση στο Άκτιο και τη Σούδα


Συγκέντρωση στα Προπύλαια, με αντιπολεμικό χαρακτήρα και πορεία προς το υπουργείο Εξωτερικών, όπου και θυροκολλήθηκε ψήφισμα, πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Σεπτέμβρη, η "Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο", με σύνθημα " Έξω το ΝΑΤΟ από τον Καύκασο και τα Βαλκάνια". Oι διαδηλωτές ζήτησαν να γυρίσει πίσω ο ελληνικός στρατός από το Αφγανιστάν και το Κόσσοβο, να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας και του Ακτίου, (για τις οποίες προανήγγειλαν συλλαλητήρια περικύκλωσής τους στις 18 Οκτωβρίου) και να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα στο Ιράκ τραυματίστηκε σε βομβιστική επίθεση ο πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδικάτου δημοσιογράφων του Ιράκ, από έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά από το γραφείο του στη Βαγδάτη, όπως έγινε γνωστό από συναδέλφους του.
Ο Μουαγιέντ αλ-Λάμι, πρόεδρος του Ιρακινού Συνδικάτου Δημοσιογράφων, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία. Από την επίθεση τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα. Ο προκάτοχος του Λάμι, Σιχάμπ αλ-Τιμίμι, σκοτώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του, στο οποίο επέβαινε και ο γιος του, που τραυματίστηκε.

Για ενημέρωσή σας δείτε και τις αναρτήσεις στο blog για τον Αλ Τιμίμι στις 27 Φλεβάρη και 23 Μάρτη 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: