Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Άνανδρη επίθεση στον Χρήστο Γραμμένο


αναδημοσίευση από το http://www.aokerkyra.gr/readnew.php?aa=2897

Ο ΑΟ Κέρκυρα γνώρισε σήμερα την ήττα από τον ΑΣΚ Ολυμπιακό Βόλου, αλλά τη… νύφη την πλήρωσε ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος, ο οποίος πήγε στο γήπεδο για να κάνει τη δουλειά του! Ο λόγος για τον συντάκτη του www.aokerkyra.com, τον Χρήστο Γραμμένο, ο οποίος έπεσε θύμα προπηλακισμών από πλευράς μερικών «φιλάθλων».
Μόλις τελείωσε το παιχνίδι, κι ενώ ο Χρήστος Γραμμένος κατευθύνονταν προς τη μικτή ζώνη για να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου, δέχθηκε έξω από το γήπεδο απρόκλητη επίθεση, αρχικά με ύβρεις, και ακολούθησαν χειροδικίες, με αποτέλεσμα να σχιστεί ολοσχερώς η μπλούζα που φορούσε και να αποκτήσει εκδορές στον αγκώνα του αριστερού χεριού.
Εισερχόμενος στη μικτή ζώνη, πίσω από η μεγάλη κερκίδα του Εθνικού Σταδίου, ο συνεργάτης μας δέχθηκε νέα επίθεση, με ύβρεις και σπρωξιές, από εξωδιοικητικούς παράγοντες της ομάδας του ΑΟ Κέρκυρα (!!!).
Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο Χρήστος Γραμμένος οδηγήθηκε με τη συνοδεία αστυνομίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, όπου κατήγγειλε το περιστατικό και τους δράστες αυτού, ενώ επιφυλάχθηκε να υποβάλλει μήνυση για επίθεση, σωματικές βλάβες και εξύβριση
Τα ρεπορτάζ και η κριτική του Χρήστου Γραμμένου ενόχλησαν κάποιους, οι οποίοι (ίσως και υποκινούμενοι) πιστεύουν ότι με τους τραμπουκισμούς θα βουλώσουν το στόμα των δημοσιογράφων, αλλά και των υγιών φιλάθλων. Μάλιστα, στον συντάκτη μας «χρέωσαν» ανώνυμα άρθρα και κριτικές, τόσο στην ιστοσελίδα μας όσο και σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης, για τα οποία άρθρα όμως εκείνος δεν φέρει ουδεμία ανάμειξη και ευθύνη!
Τα σημερινά γεγονότα σο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας μάς φέρνουν πάρα πολλά χρόνια πίσω. Σε εποχές όπου δεν υπήρχε Δημοκρατία και ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Τέτοιες καταστάσεις, όπου εφαρμόζεται ο νόμος της ζούγκλας, δεν αρμόζουν στην Ελλάδα του 2008 και σε ένα νησί που (θέλει να) λέγεται ευρωπαϊκό…
Περιστατικά σαν το σημερινό αηδιάζουν τον φίλαθλο κόσμο και τον απομακρύνουν από τα γήπεδα!
Για το σημερινό επεισόδιο στο Εθνικό Στάδιο έχει ήδη ενημερωθεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.) και άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις, ενώ το περιστατικό έχει κάνει το γύρο της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα, αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει η επίσημη ΠΑΕ Κέρκυρα.

Η συνέντευξη Τύπου παραλίγο να ματαιωθεί, αφού αρχικά οι περισσότεροι δημοσιογράφοι εξέφρασαν την επιθυμία να αποχωρήσουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προπηλακισμό που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Χρήστος Γραμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: