Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

"Εκσυγχρονισμός" του ΑFP


Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ
Βρυξέλλες, Βέλγιο 27/10/2008 20:55 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. Πρακτ.)

Βέλγιο: Η Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ανησυχεί για τον εκσυγχρονισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (FEJ) εξέφρασε την ανησυχία της για το σχέδιο "εκσυγχρονισμού" του καθεστώτος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) και ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα αυτό.
"Εάν ο εκσυγχρονισμός του καθεστώτος του AFP συνίσταται στο να συμμετάσχουν στα κεφάλαιά του ιδιωτικές εταιρείες, τότε δεν πρόκειται για εκσυγχρονισμό", εκτιμά στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της FEJ, Άρνε Κένιγκ.
"Το AFP έχει μοναδικό καθεστώς και αποστολή, που εγγυώνται την ανεξαρτησία του. Η απόκτηση μετοχών εκ μέρους ιδιωτών θα έθετε σε κίνδυνο την αξιοπιστία του πρακτορείου και επιπλέον είναι αντιφατικό να περικόπτονται οι διαφημίσεις στη δημόσια τηλεόραση και να οργανώνεται η ιδιωτικοποίηση του AFP", πρόσθεσε. "Για τους λόγους αυτούς η FEJ ζήτησε να συναντηθεί με τον Νικολά Σαρκοζί", πρόσθεσε.
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου διοικητικού συμβουλίου του AFP, την περασμένη Πέμπτη, οι εκπρόσωποι του κράτους ζήτησαν από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Πρακτορείου, Πιέρ Λουέτ, να παρουσιάσει πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2009 τις προτάσεις του εν όψει του εκσυγχρονισμού του καθεστώτος του AFP, το οποίο μέχρι σήμερα καθορίζεται από ένα νόμο του 1957.

Δεν υπάρχουν σχόλια: