Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Στάση εργασίας και συνέλευση στα δημοτικά ΜΜΕ

φωτο αρχείου από πρόσφατη διανομή τεύχους των Financial Crimes στα γήπεδα

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου της ΕΤΕΡ.
Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008 στάση εργασίας
στους Δημοτικούς ραδιοσταθμούς της Αττικής

4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 της Τετάρτης 19 Νοεμβρίου κήρυξε το ΔΣ για όλους τους Δημοτικούς ραδιοσταθμούς της Αττικής, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι σε αυτούς τεχνικοί να συμμετάσχουν απρόσκοπτα στη γενική συνέλευση των εργαζομένων (διοικητικών υπαλλήλων, συντακτών και τεχνικών) στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς της Αττικής.
Η αναβολή της συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος από την πλευρά του Υπουργού Εσωτερικών είναι τακτική αδιέξοδη. Η κατάθεση, στις αρχές Δεκεμβρίου, τροπολογίας που θα προβλέπει την παράταση του σημερινού καθεστώτος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2009 δεν λύνει το πρόβλημα. Απλώς μεταθέτει τη λύση για αργότερα, σε δυσχερέστερες ίσως συνθήκες για τους εργαζόμενους. Για αυτό απαιτούμε λύση ΣΗΜΕΡΑ.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της ΚΕΔΚΕ και της Κυβέρνησης που μαθαίνουμε από «διαρροές» η μετατροπή των δημοτικών ΜΜΕ σε ΑΕ συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα για τους ιθύνοντες. Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα τι γίνεται με τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, βάσει των οποίων «οι εταιρίες αυτές λύονται υποχρεωτικά αν 3 συνεχείς εταιρικές χρήσεις-μετά από 2 έτη από την ίδρυσή τους-είναι ζημιογόνες ή εάν για 3 φορές εντός δεκαετίας τα ίδια αυτών κεφάλαια γίνονται κατώτερα του 50% του μετοχικού κεφαλαίου»; Θριαμβολογία και εφησυχασμός δεν επιτρέπεται.
Η δικαίωση θα έλθει με οργάνωση, μαχητικότητα και συνέπεια θέσεων κοντά στους εργαζόμενους όλης της χώρας. Δεν μας νοιάζει πώς θα διορθώσουν οι αρμόδιοι τα νομοθετικά ανοσιουργήματα ή τις οποιεσδήποτε «ερμηνείες». Μας νοιάζει ότι η ζωή των εργαζομένων πρέπει να συνεχιστεί και αυτό θα γίνει.
Καλούμε την Πολιτεία να αναθεωρήσει κάθε σχεδιασμό που απειλεί να τινάξει στον αέρα την εργασιακή και ασφαλιστική καθημερινότητα των εργαζομένων στα δημοτικά ραδιόφωνα.
Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες Ενώσεις του χώρου σε κοινή σύσκεψη και σε συντονισμό δράσης μέσα από την Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο στους δήμους, καθώς και τα Σωματεία και την Ομοσπονδία τους, να στηρίξουν με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους στα Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα απέναντι στην επιχειρούμενη, από κυβέρνηση και εργοδοσία, απορύθμιση των συνδικαλιστικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
Καλύπτουμε κάθε ενέργεια και πράξη που αποφασίζεται από τις κοινές συνελεύσεις των εργαζομένων στα δημοτικά ραδιόφωνα μέχρι σήμερα αλλά και τις μελλοντικές και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα σταματήσουμε μόνο μετά τη ΝΙΚΗ.
ΟΛΟΙ αύριο Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 11.00 στην Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στα Δημοτικά ΜΜΕ (γραφεία ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 3ος όροφος).

το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: