Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωση της "Συμμαχίας σταματήστε τον πόλεμο"

Προκύρηξη: 17-11-2008

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΙΛΙΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΙΛΙΑΡΗ Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ 29-30 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΝΟΜΙΚΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 20 Νοεμβρίου,
ΕΣΗΕΑ, Γ όροφος



Ο θάνατος του Γιώργου Κοίλιαρη στο Αφγανιστάν προστίθεται στην ατέλειωτη σειρά δολοφονιών σε βάρος δημοσιογράφων σε εμπόλεμες ζώνες σε περιοχές ελεγχόμενες από τις δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, όπως τώρα στο Αφγανιστάν.

Μας προκαλούν αγανάκτηση οι υποκριτικές δηλώσεις της κυβέρνησης και της Βρετανικής πρεσβείας. Ο Γιώργος Κοίλιαρης ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της αποκάλυψης της αλήθειας από τα πολεμικά μέτωπα , για να αποκαλυφθούν τα ψέματα του Μπους, του Μπλέρ, του Καραμανλή που παρουσίαζαν τα εγκλήματα τους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και αλλού ως «ανθρωπιστικά έργα».
Ο Γιώργος Κοίλιαρης όπως πολλές φορές στο παρελθόν βρέθηκε στο κατεχόμενο Αφγανιστάν στην προσπάθεια του να αποκαλύψει τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ σε βάρος των Αφγανών που πληθαίνουν την τελευταία χρονιά αφού η ήττα έχει οδηγήσει τις δυνάμεις κατοχής σε ακόμα πιο βάρβαρες τυφλές επιδρομές σε βάρος αμάχων.

Μας ανησυχεί η σπουδή με την οποία οι «αδιευκρίνιστες συνθήκες του θανάτου του» μετατράπηκαν σε τελεσίδικο πόρισμα περί «τροχαίου» ατυχήματος.
Η διευκρίνιση των συνθηκών του θανάτου του είναι ακριβώς αυτή: πρόκειται για μια δολοφονία μέσα σε συνθήκες κατοχής και πολέμου του ΝΑΤΟ με συνένοχη την κυβέρνηση Καραμανλή που διατηρεί στο Αφγανιστάν εκστρατευτικό σώμα.

Απαιτούμε να δοθεί στην δημοσιότητα ο φάκελος της υπόθεσης αποστολής του Γιώργου Κοίλιαρη στο Αφγανιστάν.

Ο Γιώργος Κοίλιαρης ήταν ένα μαχητής δημοσιογράφος που ο ίδιος έβαζε τον αγώνα για την ειρήνη, την απελευθέρωση των λαών , την αντίσταση στο πόλεμο και την κατοχή πάνω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων τους.

Αρκετές φορές με προσωπική θυσία εξασφάλιζε την κάλυψη των γεγονότων για όλους μας.Όλοι και όλες εμείς που αγωνιζόμαστε για να σταματήσουν οι πόλεμοι, για να τελειώνουμε με την κατοχή του Αφγανιστάν, για να γυρίσει πίσω ο ελληνικός στρατός αποχαιρετάμε το Γιώργο Κοίλιαρη , δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε μέχρι την δικαίωση του ονείρου του για ένα κόσμο χωρίς πόλεμο και εξαθλίωση για τους φτωχούς.Ως ελάχιστο φόρο τιμής αφιερώνουμε την Βαλκανική Συνάντηση Ειρήνης 29-30 Νοεμβρίου στην Νομική στη μνήμη του Γιώργου Κοίλιαρη, με συμμετοχή καλεσμένων από 12 χώρες και αρκετών δημοσιογράφων από την Ελλάδα.


Επικοινωνήστε με: Πέτρο Κωνσταντίνου,6932828964,Γιάννη Σηφακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: