Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Eπιστολή από τον ΞΕΝΙΟ



φωτο από μπουζουκλερί με το Δήμαρχο Άνω Λιοσίων, να γιορτάζει τα 20 χρόνια του Ξένιου και να χαιρετάει τον Σόμπολο (όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη, στις απεργίες είναι που δεν εμφανίζεται).


Συνεχίζεται η Επίσχεση Εργασίας των εργαζομένων στον ΞΕΝΙΟ 94,3 FM.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του σταθμού!!!

Στην ενδέκατη εβδομάδα (από τις 19 Σεπτεμβρίου!!!) μπήκαν πλέον με την επίσχεση εργασίας, οι εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ, που βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς οι υποχρεώσεις «τρέχουν».
Οι υποσχέσεις για την καταβολή των υπόλοιπων δεδουλευμένων, συνεχίζονται από τη διοίκηση του σταθμού και κατʼ επέκταση από τη δημοτική αρχή. Οι συνάδελφοι στον ραδιοφωνικό σταθμό των Άνω Λιοσίων, έχουν «χορτάσει» πλέον από υποσχέσεις!!!
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 19/11, η δημοτική αρχή προχώρησε σε αναμόρφωση (ψηφίστηκε) του προϋπολογισμού του ΞΕΝΙΟΥ, κατά 1.500.000 ευρώ!!! Ξεπεράστηκε ήδη το ποσό των 8.000.000 ευρώ, σε ότι αφορά την επιχορήγηση (μέχρι στιγμής) του σταθμού για το 2008!!!

Από το 1.500.000 ευρώ, οι εργαζόμενοι στον ΞΕΝΙΟ, δεν γνωρίζουν τι ποσό θα τους καταβληθεί και αν τελικώς θα τους καταβληθεί κάτι!!! Ακούγεται έντονα, ότι από τα χρήματα που ψηφίστηκαν για το σταθμό, δεν θα δουν ούτε λεπτό, να μπαίνει στο ταμείο της επιχείρησης!!! Φήμες, από τα «γνωστά παπαγαλάκια», αναφέρουν πως το μόνο που θα καταβληθεί στους συναδέλφους μέχρι το τέλος του έτους, είναι το δώρο των Χριστουγέννων!!!

Από τα προηγούμενα 550.000 ευρώ που ψηφίστηκαν για τον ΞΕΝΙΟ, σε δύο δόσεις (200.000 + 350.000), και για τα οποία τώρα «κόβονται» αποδείξεις σε προμηθευτές του Δήμου, (προκειμένου να δικαιολογηθούν τα συγκεκριμένα ποσά!!!), οι εργαζόμενοι του σταθμού έλαβαν έναντι Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΞΕΝΙΟΥ, δήλωνε έτοιμος να παραιτηθεί(;), σε περίπτωση που δεν έρθουν (και πάλι) τα χρήματα (δηλ. το ποσό του 1.500.000 ευρώ) στο ταμείο της επιχείρησης, για να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι του σταθμού!!! Η κατάσταση έχει ξεφύγει, όπως αντιλαμβάνεστε, πέρα από κάθε όριο, και κάτι πρέπει να γίνει!!!

Ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων κ. Χρήστος Παππούς, σε ότι αφορά το «πάγωμα» (που τελικά μόνο πάγωμα δεν ήταν) των εξελίξεων για τα δημοτικά ΜΜΕ, που προανήγγειλε (και τελικά δεν το έκανε) ο Υπουργός Εσωτερικών (και Επικρατείας πλέον) κ. Προκόπης Παυλόπουλος, υποστήριξε ότι ο υπουργός κάνει τη δουλειά του, και αυτός τη δική του!!! Παράλληλα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 19 /11, ο κ. Παππούς αναφερόμενος στον ΞΕΝΙΟ, τόνισε ότι η απόφαση (για τη μετατροπή του σταθμού σε Α.Ε.), είναι ειλημμένη!!!
Επιπλέον, όταν ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων ρωτήθηκε, γιατί δεν μεταφέρει στο Δήμο, όσους έχουν υπογράψει την περίφημη αίτηση μεταφοράς, απάντησε ότι δεν το κάνει αυτό, γιατί αυτοί που έχουν υπογράψει θα εισπράττουν 1000 ευρώ και οι υπόλοιποι (δηλαδή οι «όμηροι» στο σταθμό) θα εισπράττουν 2000 ευρώ!!!

Παράλληλα, στο σταθμό δεν έρχονται εφημερίδες εδώ και 4 μήνες (από τα τέλη Ιουλίου!!!), δεν υπάρχει σύνδεση (περίπου ένα μήνα) με το ΑΠΕ, ενώ προσφάτως «κόπηκε» και η σύνδεση internet!!! από τη στιγμή που δεν έχουν εξοφληθεί οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις του σταθμού. Σειρά έχει το τηλέφωνο; Ηλεκτρικό ρεύμα και νερό έχουν προς το παρόν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: