Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

10 Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΙΑ



10 Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΙΑ όλων των συνδικάτων


ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Στις 10 του Δεκέμβρη τα συνδικάτα καλούν σε 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία, ενάντια την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες και όλο των συρφετό των golden boys που θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της δικής τους κρίσης στις δικές μας πλάτες.
Στις 10 Δεκέμβρη θα είναι στον δρόμο, οι εργαζόμενοι στην ΑΛΤΕΚ που με κατάληψη υπερασπίζονται τις δουλειές τους, οι εργαζόμενοι στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, που προχώρησαν σε απεργία ενάντια στις απολύσεις και συνεχίζουν τον αγώνα, οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια που υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της Κίνας με απεργία και διαδήλωση ενάντια στο ξεπούλημα των Λιμανιών και οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία που συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά την υποχώρηση και τις υποσχέσεις του Αβραμόπουλου.
Η απεργία στις 10 του Δεκέμβρη θα ενώσει όλους τους ξεχωριστούς αγώνες, και σε αυτήν την μάχη πρέπει να βρεθούν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, υπάλληλοι. Γιατί έχουμε χιλιάδες λόγους να είμαστε εξίσου θυμωμένοι με την κυβέρνηση των αφεντικών. Την κυβέρνηση που ξοδεύει 28 δις για σώσει τους τραπεζίτες και αρνείται να σώσει τα ταμεία, τους μισθούς, τις συντάξεις μας, την Υγεία και τη Παιδεία.


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ
*Οι ΣΣΕ στον κλάδο, όχι μόνο είναι ξεπερασμένες από τις νέες συνθήκες της κρίσης αλλά ήταν έτσι και αλλιώς ανεπαρκείς και στο οικονομικό τους σκέλος αλλά και στο θεσμικό τους.
*Οι απολύσεις που ξεκίνησαν δειλά δειλά σε μια σειρά από χώρους δουλειάς (πχ ΑΛΤΕΡ, Ελεύθερος Τύπος κλπ). Είναι σίγουρο ότι η πιθανή μείωση της διαφημιστικής δαπάνης, λόγω της κρίσης θα δώσει ευκαιρία στους εργοδότες να προχωρήσουν σε ακόμη περισσότερες απολύσεις το επόμενο διάστημα.
*Να υπερασπίσουμε τους συναδέλφους στα Δημοτικά ΜΜΕ. Να υιοθετηθούν όλες οι προτάσεις της κοινής συνέλευσης των εργαζομένων, αντί για υπεκφυγές από κάποιες Ενώσεις, και να αποτυπωθούν και θεσμικά. Να μην διαλυθούν τα δημοτικά ΜΜΕ και γίνουν βορά στους (προκλητικά κρατικοδίαιτους, από την κρατική διαφήμιση) ιδιώτες.
*Να παλέψουμε για την ασφαλιστική κάλυψη που θα έπρεπε να έχουν οι συνάδελφοι στα portals και να πάψουν να αντιμετωπίζονται σαν δημοσιογράφοι δεύτερης κατηγορίας. Αντίθετα χρειάζεται να στηριχτούν όσο περισσότερο γίνεται.
*Να μην επιτρέψουμε να προχωρήσει η λεηλασία των ασφαλιστικών μας ταμείων. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, όλων των ειδικοτήτων.
*Να συγκρουστούμε με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, διεκδικώντας την κατάργησή τους στην κατεύθυνση πλήρους και σταθερής εργασίας.


ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Για όλους αυτούς τους λόγους, χρειάζεται να ενώσουμε την φωνή μας με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους, γιατί ξέρουμε ότι η δυνατότητα ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής, περνάει και από τις επιλογές αναζήτησης κοινωνικών συμμαχιών. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτο να απουσιάζει ο κλάδος μας από τα απεργιακά συλλαλητήρια.
Μόνο έτσι χτίζεις αναχώματα στην ελεεινή προπαγάνδα που θεωρεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ «ρετιρέ», αξιοποιώντας την τηλεοπτική παρουσία ελάχιστων «τηλεαστέρων» που μηδενική σχέση έχουν με τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.
Ακριβώς μέσα σε αυτή τη λογική προτείνουμε να είναι η συμμετοχή του κλάδου μας και στις γενικότερες απεργιακές κινητοποιήσεις, όχι με όρους «τηλεοπτικής δημοκρατίας», (μια μέρα πριν «για να βγει η απεργία στην TV»), αλλά με όρους κινηματικής δράσης να διαδηλώνουμε, να περιφρουρούμε, να βαδίζουμε, ΜΑΖΙ με άλλους κλάδους εργαζομένων, διεκδικώντας το βράδυ της απεργίας, να μην είναι κανείς στον καναπέ περιμένοντας να δει την απεργία στις ειδήσεις, αλλά να συζητά για τα επόμενα βήματα, να οργανώνει απεργιακά ταμεία, για να αντιμετωπίζει τις πιέσεις και να διασφαλίζει την ομαλή ολοκλήρωσή της σε όλους του χώρους εντός και εκτός ΜΜΕ.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Όμως πάνω απ’ όλα χρειάζεται να οργανώσουμε την συμμετοχή μας στην απεργία. Να συγκληθούν άμεσα τα μικτά συμβούλια των Ενώσεων για να λειτουργήσουν σαν απεργιακές επιτροπές, όπως θα έπρεπε. Χρειάζονται διακλαδικές περιοδείες στους χώρους δουλείας και ΓΣ επίσης διακλαδικές παντού, για να συζητήσουν οι συνάδελφοι, να οργανώσουν την συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση και να κουβεντιάσουν και για την συνέχεια. Το διασωματειακό χρειάζεται να βγάλει έγκαιρα τα υλικά για να πάνε σε όλους τους χώρους δουλειάς. Από μία τέτοια δραστηριότητα και όχι από τις διακηρύξεις, κρίνεται το ποιος συγκρούεται με την κυβέρνηση και τις επιλογές των εργοδοτών.
Σε αυτές τις εποχές της κρίσης θα έπρεπε κύρια η ΕΣΗΕΑ και όλες οι υπόλοιπες Ενώσεις να σκεφτούν στα σοβαρά να ανοίξουν τα πλούσια ταμεία τους και με την μορφή του απεργιακού ταμείου να ενισχύσουν κύρια τους χαμηλά αμειβόμενους συνάδελφους.
Να οργανώσουμε με αυτόν τον τρόπο την απεργία στις 10 Δεκέμβρη και να διεκδικήσουμε να γίνει πράξη η υπόσχεση του Διασωματειακού και της ΠΟΕΣΥ για 48ωρη απεργία σε όλο τον κλάδο αμέσως μετά.
Επειδή είμαστε εργαζόμενοι και όχι τραπεζίτες για να μας επιδοτεί η κυβέρνηση με 28δις, η πρόκληση είναι μπροστά μας και πρέπει ενωτικά, μέσω του διασωματειακού των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ, να δώσουμε το δικό μας ηχηρό «μήνυμα» στην πανικόβλητη και παραπαίουσα κυβέρνηση. Όμως πάνω απ’ όλα πρέπει να υπερασπίσουμε τα ταμεία μας, τις δουλειές μας και τους μισθούς μας από τα αρπακτικά νύχια των εργοδοτών. Να πληρώσουν αυτοί για την κρίση που δημιούργησαν και να μην τους αφήσουμε να την φορτώσουν στις δικές μας πλάτες.


Προσυγκέντρωση στις 10.30πμ στο Μουσείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: