Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ενάντια στην κυβέρνηση των δολοφόνων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Financial Crimes

Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη, ενάντια στις αντεργατικές και αντιασφαλιστικές επιλογές της καταρρέουσας κυβέρνησης των δολοφόνων και των πραιτοριανών, που μετά την πρόσφατη δολοφονία του μετανάστη, τώρα με την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός 16χρονου, δείχνει να κατρακυλάει στον πιο επικίνδυνο και ολισθηρό κατήφορο, πέρα από κάθε πρόβλεψη και φαντασία.
Στη γενικευμένη απεργιακή απάντηση των εργαζομένων, πρέπει να δώσουν το παρόν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, που αντιμετωπίζουν ακριβώς τις ίδιες συνέπειες της κρίσης με τους υπόλοιπους εργαζομένους.
Η απόφαση της ΕΣΗΕΑ για στάση εργασίας (10πμ έως 12) ούτε καν συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση δεν επιτρέπει και αποτελεί συνέχεια της σκανδαλώδους στήριξής της στην κυβερνητική πολιτική, όλο το τελευταίο διάστημα. Καταγγέλουμε δημόσια την ανοχή αυτή και την καλούμε να αλλάξει στάση.
Από την άλλη πλευρά, η σωστή επιλογή των άλλων κλαδικών ΜΜΕ για κλιμάκωση με 48ωρη απεργία, σαν συνέχεια των απεργιών του Οκτώβρη, δεν πρέπει να βρίσκεται σε αντίθεση (με την έννοια της αποχής από αυτή) με την κινητοποίηση της 10 Δεκέμβρη, διότι έτσι αποκόπτει τον κλάδο μας από τη δυνατότητα αγωνιστικής συμπόρευσης με το συνολικό εργατικό κίνημα και διευκολύνει την ΕΣΗΕΑ να στρίψει αλά γαλλικά, με ξεφτιλισμένες δίωρες στάσεις.
Είναι η ώρα όλοι και όλες να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Καμία ανοχή στη δολοφονική κυβέρνηση, καμία ανοχή στις απολύσεις, την αντιασφαλιστική πολιτική της, την ακρίβεια, τις πλάτες στην εργοδοσία.
Αγώνας διαρκείας ενάντια σε αυτούς που χαρίζουν δις στους τραπεζίτες, κλέβουν τα ταμεία μας, ιδιωτικοποιούν και ρημάζουν τα πάντα και δολοφονούν νεολαίους και μετανάστες.

Ελάχιστη υποχρέωση των μειοψηφούντων παρατάξεων στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, είναι να καλέσουν σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, ακόμα και αν δεν αλλάξει στάση η ΕΣΗΕΑ, έστω και αν αυτό περιοριστεί σε συμμετοχή όσων οι βάρδιες το επιτρέπουν. ΜΑΖΙ με τους εργαζόμενους, ΕΝΑΝΤΙΑ στην κυβέρνηση.
Καλούμε τα κλαδικά σωματεία στον άμεσο προσδιορισμό της 48ης στον πιο πρόσφορο (από οργανωτική άποψη) χρόνο και σε συμμετοχή στις 10 Δεκέμβρη.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ


Προσυγκέντρωση Financial Crimes στις 10πμ στο Μουσείο (Πατησίων και Μάρνη)


UPDATE
H μεταφορά της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ από το Πεδίο του Άρεως, στο Σύνταγμα, δεν αλλάζει την προσυγκέντρωση στο Μουσείο, όπου μαζί με άλλα σωματεία εργαζομένων θα πορευτούμε μέχρι το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: