Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Μαζί με εργαζόμενους και μαθητές





Συμμετοχή στην απεργιακή διαδήλωση που πραγματοποίησαν σωματεία, μαθητές και πολιτικές οργανώσεις και πορεύτηκε ειρηνικά από το Μουσείο μέχρι το Σύνταγμα είχαν οι Financial Crimes, παρά τα προβλήματα που δημιούργησαν οι ανεπαρκείς για την περίσταση στάσεις εργασίας στα ΜΜΕ. Είναι γνωστές οι κατευθύνσεις που έχουν υιοθετήσει πολιτικοί χώροι της αντιπολίτευσης και τις μεταφέρουν και στα συνδικάτα (του χώρου των ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένου) για "ελεγχόμενη αναμονή" μέχρι τις βουλευτικές εκλογές, με σκοπό να εκμεταλλευτούν ανέξοδα τη δυσαρέσκεια σε βάρος της κυβέρνησης, αφήνοντάς τη να διαχειριστεί την «καυτή πατάτα» της οικονομικής κρίσης, χωρίς να ενισχύουν την κλιμάκωση των αντιδράσεων των εργαζομένων, οπισθοχωρώντας σε κάθε ευκαιρία, θέλοντας έτσι να δημιουργήσουν παθητικούς ψηφοφόρους και όχι συλλογικούς πρωταγωνιστές.
Η άνοστη σούπα όμως χαλάει και νοιώθουμε περήφανοι που μαζί με άλλους εργαζόμενους συμβάλλουμε συστηματικά σε αυτό. Δεν βάζουμε την ικανοποίηση των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων μας στη μέγγενη των προεκλογικών δημοσκοπήσεων και υποσχέσεων, αλλά τα διεκδικούμε εδώ και τώρα.
Ξέρουμε ότι αν δεν υπήρχαν Σόμπολοι στην ΕΣΗΕΑ, κάποιοι θα έπρεπε να τους εφεύρουν για να κρύψουν πίσω τους την ανικανότητα αντιπολίτευσης σε κυβέρνηση και εργοδότες.
Διαδηλώσαμε μαζί με εργαζόμενους στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, την VODAFON, μαθητές, εκπαιδευτικούς. Ένα χαρακτηριστικό σύνθημα ήταν «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, για τούτη την κυβέρνηση τελείωσαν οι μέρες».

Y.Γ.φωτο και ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη και την παρέμβαση συναδέλφων του Ασύνταχτου Τύπου θα βρείτε στο blog τους http://asyntaxtostypos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: