Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Καλορίζικο: Sentra 103,3


Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο ταξίδι των ερτζιανών, διατήρηση και ανάπτυξη των θέσεων εργασίας και μια ψύχραιμη ματιά στα αθλητικά τεκταινόμενα.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Μας ήρθε και το δημοσιεύουμε!!!

Ω, ΤΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΙΩΘΩ!
Ω, τι ευτυχισμένος που είμαι εγώ ο ταπεινός εργάτης. Παρόλο που είμαι ένα τίποτα είμαι χαρούμενος που είμαι ένα πιόνι, ένα απλό πιόνι, στα χέρια των εργοδοτών μου. Ένα πράγμα άβουλο, ένα ρομπότ. Γιατί το μόνο πράγμα που χρησιμεύω, άλλωστε, εγώ είναι να συντηρώ το σύστημα αυτό, την κοινωνία των λίγων. την γη των πλουσίων. Είναι πολύ περίεργο που αν και εγώ στην πραγματικότητα είμαι η πηγή της εξουσίας, είμαι ταυτόχρονα και ο τελευταίος τροχός. Και αυτό οφείλεται άλλωστε σε μένα, γιατί εγώ ο ίδιος και οι "συνάδελφοι"-"εργαζόμενοι" είμαστε ηθελημένα πρόβατα και δεχόμαστε, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, τις αδηφάγες απαιτήσεις των αφεντάδων-εργοδοτών μας, διατηρώντας την ευτυχία-ουτοπία μας.
ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ!
Στο διάολο η ουτοπία σας, δεν σας γουστάρω κύριοι μεγαλοπλούσιοι εργοδότες, ούτε σας φοβάμαι, γιατί χάρις εμένα υπάρχετε. Ούτε γουστάρω εσάς "συνάδελφοι" εργάτες της δεκάρας, πρόβατα επί σφαγή! Βαρέθηκα κύριοι αυτό το θέατρο του παραλόγου.
Το κράτος; Είναι αστείο. Το κράτος που είναι τέκνο του καθημερινού ανθρώπου-γιατί άλλωστε από αυτόν πηγάζει- το μόνο που κάνει είναι να συντηρεί τη διαφθορά και να προστατεύει τους λίγους αυτούς κυρίους-αγάδες (νταβατζήδες, όπως είχε πει και κάποιος κάποτε). Η διαδικασία όμως με την οποία πραγματώνεται αυτό δεν είναι άνομη. ΌΧΙ! Το κράτος διαχειρίζεται το νομικό καθεστώς και περιεργάζεται την ίδια την πηγή της δημοκρατίας, το σύνταγμα, για να δημιουργήσει μια νόμιμη-δημοκρατικότατη δικτατορία. Ή αυτό τουλάχιστον ισχύει για τους "μεγάλους" εργοδότες, το επίκεντρο της επικαιρότητας. Γιατί για τους υπόλοιπους "μικρούς" εργοδότες, τους "φτωχούς", δεν υπάρχει ούτε καν αυτό το νόμιμο νταβατζιλίκη, ούτε καν αυτή η "προστασία" του συντάγματος και των νόμων. Εκεί εξουσία είναι ο εργοδότης και μόνο και το άκουσμα λέξεων όπως "πενθήμερο", "υπερωρία" ή ακόμα και "νόμιμο" είναι απαγορευμένες και ο εργαζόμενος που θα τις ξεστομίσει δεν είναι παρά ένα ελεϊνό, θρασύ υποκείμενο. Καλώς ήρθατε κύριοι στον κόσμο των περιφερειακών καναλιών Ελλάδας! Χρόνια πολλά και με τις υγείες σας.
Και ακριβώς εδώ θα παραθέσω τους απαράβατους νόμους που ισχύουν στα πριγκιπάτα των περιφερειακών καναλιών!
ΝΟΜΟΣ 1 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ
Ο εργαζόμενος δεν έχει δικαίωμα να απαιτήσει από τον εργοδότη του τα λεφτά που δικαιούται. Η αυτού μεγαλειώτης-εξοχότητα του θα δώσει στον ταπεινό εργάτη όσα κρίνει αυτός. Ο εργαζόμενος βέβαια υποχρεούται να υπογράψει ότι έλαβε το νόμιμο ποσόν.
ΝΟΜΟΣ 1 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Β'
Ο εργαζόμενος δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει ασφάλιση και ένσημα, αυτό είναι στην πρωτοβουλία του αφέντη-καναλάρχη και μόνο. Εάν ο εργαζόμενος εργάζεται σκληρά και είναι φιλότιμος (σχόλιο του γραφόντως: δηλαδή είναι κορόιδο), τότε ίσως να του γίνει η χάρη.
ΝΟΜΟΣ 2
Ο εργαζόμενος δεν έχει καθορισμένη ειδικότητα. Είναι υποχρεωμένος να εργαστεί σε όσα πόστα του επιδείξει ο εργοδότης του και ας μη τα γνωρίζει (θα τα μάθει, το σύνθημα είναι "δεν υπάρχει δεν θέλω, αλλά δεν μπορώ"). [σχόλιο του γραφόντως: εγώ ας πούμε ήμουνα τρικαμεροηλεκτρολογικοφλορομανατζεροσκηνικοκαφετζοσκηνοθετοδιευθυντηςφοτογραφίας, κλασική ειδικότητα αυτών των καναλιών ή απλά ειδικότητα στούντιο].
ΝΟΜΟΣ 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α'
Το πενθήμερο-οχτάωρο είναι εντελώς παράλογο και επομένως δεν είναι απαραίτητο. Αντί αυτού ισχύει το βολικό, ευλίγιστο ωράριο, δηλαδή ο εργαζόμενος δουλέυει όσες ώρες αποφασίσει ο εργοδότης. Βέβαια ο εργαζόμενος οφείλει να υπογράψει ότι δουλέυει το προβλεπόμενο ωράριο.
ΝΟΜΟΣ 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Β'
Όλες οι ώρες και όλες οι μέρες είναι ίδιες. Η μέρα δεν χωρίζεται σε μέρα και βράδυ, ούτε υπάρχουν αργίες, όπως κυριακές ή χριστούγεννα και προπάντως η πρωτομαγιά. Όλα αυτά είναι παράλογα, όπως επίσης παράλογες-αδιανόητες και απαγορευμένες είναι οι φράσεις "βραδινή βάρδια", "πληρωμένο ρεπό" και άλλες τέτοιες ανοησίες.
ΝΟΜΟΣ 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ'
Όλα τα επιδόματα (αδείας, γάμου κτλ) είναι προαιρετικά.
ΝΟΜΟΣ 4 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α'
Ο εργαζόμενος δεν έχει ανθρώπινες ανάγκες, γιατί βέβαια δεν είναι άνθρωπος. Απαγορεύεται να ζεσταίνεται, να κρυώνει, να κουράζεται, να συγχύζεται και είναι υποχρεωμένος να πράττει όπως απαιτεί η εργοδοσία, όσο παράλογες και εξευτελιστικές κι αν είναι οι απαιτήσεις αυτής. Εννοείτε δε ότι δεν έχει σημασία η υγειηνή του χώρου, ο εργάτης δεν έχει ανάγκη από καθαρό περιβάλλον και από καθαρό αέρα. Όλα αυτά είναι παράλογα.
ΝΟΜΟΣ 4 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Β'
Ο εργαζόμενος απαγορεύεται να αρρωστήσει και να μην παραστεί στην εργασία του. Εάν ωστόσο πέσει στο παράπτωμα τούτο, ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να του παρέχει περίθαλψη και χρήματα. Η φράση "αναρρωτική άδεια" είναι θρασύς και παράλογη και επομένως απαγορεύεται.
ΝΟΜΟΣ 5
Τέλος, οποιαδήποτε μη συμμόρφωση των παραπάνω παρατάξεων προβλέπει απόλυση του εργαζομένου (με προαιρετική αποζημίωση) και αποκλεισμό από όλους τους άλλους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς
Χατζηγιάννης Νίκος
απολυμένος απο το BLUE SKY

Μπορούμε να "γυρίσουμε" το παιχνίδι


Άλλο ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξεκινάει (και αντίστοιχες διοργανώσεις σε λίγο, σε άλλα αθλήματα) και οι συνάδελφοι του αθλητικού ρεπορτάζ, καλούνται στις επάλξεις της ενημέρωσης, μετά από μια "γεμάτη" εργασιακά περίοδο (με το EURO και τους Ολυμπιακούς Αγώνες). Αν η έναρξη μιας περιόδου σημαίνει απολογισμό και προγραμματισμό σε όλα τα επίπεδα, τότε δεν θα διστάσουμε να πούμε γι άλλη μια φορά, δημοσίως τη γνώμη μας.
Η νέα σαιζόν ξεκινάει με "βαρίδια" και "σκιές" στα εργασιακά μας ζητήματα από την προηγούμενη περίοδο (SPORTIME, Αθλητική, Funs news, κλπ) με την κύρια ευθύνη να βαραίνει την κυβέρνηση που όχι μόνο ανέχτηκε, αλλά υποδαύλισε φαινόμενα ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσων, εισφοροκλοπών στα ταμεία, αεριτζήδων της ενημέρωσης με μαϊμουδοεταιρίες, κλπ
Για τίποτα από όλα αυτά δεν πάρθηκαν μέτρα που να δείχνουν ότι δεν θα επαναληφθούν.
Από κοντά και η πλειοψηφούσα κατάσταση στην ΕΣΗΕΑ, που ανέχεται την απόλυτη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τον ευτελισμό του αθλητικού Τύπου με τη συχνή εμφάνιση πρωτοσέλιδων που παραπέμπουν στα πιο χαμηλά ανθρώπινα ένστικτα και για να μην ξεχνιόμαστε και με ανεπαρκείς οικονομικά και θεσμικά ΣΣΕ στις εφημερίδες και ληγμένες ΣΣΕ στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Στον αγώνα για βελτίωση των εργασιακών μας θεμάτων η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ έχει βγει από καιρό οφσάϊντ και η κυβέρνηση μας κάνει σκληρά φάουλ.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, το ξεπέρασμα των ανεπαρκών συνδικαλιστικών ηγεσιών και διεκδικώντας τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων.

Διαδηλώνουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΘ το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη (6μμ άγαλμα Βενιζέλου) ενάντια στην ακρίβεια, τις απολύσεις, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ "ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ" ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Απόλυση στο BLUE SKY

Λάβαμε από συναδέλφους τεχνικούς και αναδημοσιεύουμε την ακόλουθη καταγγελία, με το σχόλιο ότι πρόκειται για το κανάλι που κάνει τις τηλεπωλήσεις του ο Άδωνις του ΛΑΟΣ


Με την αιτιολογία, ότι παρακινούσε τους συναδέλφους του, να ζητάνε δεδουλευμένα και πενθήμερο ωράριο εργασίας, το οποίο όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, (είναι απολύτως νόμιμο αλλά δεν τον συνέφερε επειδή έτσι θα πρέπει να προσλάβει περισσότερους υπάλληλους) ,ο κατά τα άλλα "εξαίρετος καναλάρχης" Νικηφόρος Κισσανδράκης φίλος του γνωστού συνδικαλιστή της ΕΣΗΕΑ Δ.Τσαλαπάτη, απέλυσε στις 22 Αυγούστου συνδικαλιστή συνάδελφο μέλος της ΕΤΙΤΑ.
Η φαιδρότητα του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού blue sky συνοδεύτηκε από την ερώτηση (τι μύγα σε τσίμπησε και ζήτησες πενθήμερο) ζητώντας εξήγηση από τον συνάδελφο που προκάλεσε κατ αυτόν μόνος του την απόλυση του.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΒΛΙΖΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑN ΚΑΙΣΑΡΕΣ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ

Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Aνοιχτή επιστολή στους μελλοντικούς μας συναδέλφους

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, στις σχολές που παρουσιάζουν άνοδο, είναι και οι σχετικές με τα ΜΜΕ. Απευθυνόμαστε στους μελλοντικούς μας συναδέλφους, τόσο σε όσους και όσες μπήκαν σε πανεπιστημιακά τμήματα, όσο και σε όσους θα ακολουθήσουν αντίστοιχες σχολές ΙΕΚ και ΚΕΣ. Τους θέλουμε δίπλα μας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και όχι φτηνό κρέας χωρίς δικαιώματα στη μηχανή της εργοδοτικής εκμετάλλευσης. Τα σωματεία του χώρου των ΜΜΕ, κυρίως η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ, οφείλουν να πάρουν τα αναγκαία θεσμικά μέτρα μέσα στις ΣΣΕ, ώστε να σταματήσει η εκμετάλλευση νέων ανθρώπων με διαστήματα απλήρωτης "μαθητείας", "πρακτικών ασκήσεων", ημιαπασχόλησης και "δελτίων παροχής υπηρεσιών" με αμοιβές κάτω από τις ΣΣΕ. Νεοεισερχόμενοι στην (συνεχώς ελαστικοποιούμενη) αγορά εργασίας, που δεν βλέπουν τα συνδικάτα δίπλα τους, αποτελούν εύκολη λεία στις αντιλήψεις του κυνισμού, της "δημοσιογραφίας" των αποκεφαλισμένων πτωμάτων, του κιτρινισμού και των πάσης φύσεως εκπτώσεων. Προστατεύοντας τους νέους συναδέλφους μας, δημιουργώντας "υποδοχές" για τους μελλοντικούς, διασφαλίζουμε ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας του παρόντος και του μέλλοντος. Σε αυτή τη μάχη δηλώνουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και καλούμε τα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ, επιτέλους να ασχοληθούν με αυτό το θέμα.


"ενωτικός συνδυασμός Financial Crimes"

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ


.....ενάντια στην κυβέρνηση των σκανδάλων
.....της ακρίβειας
.....των ιδιωτικοποιήσεων
......των απολύσεων
οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ διαδηλώνουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο Πανελλαδικό -Πανεργατικό συλλαλητήριο στα εγκαίνεια της ΔΕΘ

Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στις 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.
Δηλώστε συμμετοχή στα πούλμαν στα τηλ. 6977410188 και 6946981042

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Ανακοίνωση των εργαζομένων του δημοτικού ραδιοσταθμού Άνω Λιοσίων «Ξένιος»

Άνω Λιόσια 20 Αυγούστου 2008
Ανακοίνωση των εργαζομένων του δημοτικού ραδιοσταθμού Άνω Λιοσίων «Ξένιος»

Πραγματοποιήθηκε χθες, 19 Αυγούστου του 2008, Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στον ραδιοσταθμό Ξένιο, με παρόντα και μέλη από τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ, η οποία εξέτασε τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει για τους εργαζόμενους του σταθμού από τις αντικείμενες στο νόμο μεθοδεύσεις του Δημάρχου Άνω Λιοσίων. Η Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει ταχύτατα, σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα σωματεία και το Διασωματειακό, στην ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα στον Ξένιο και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του και η αξιόπιστη ενημέρωση των δημοτών των Άνω Λιοσίων. Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού ζουν συνεχώς μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας, απειλών, πιέσεων και εκφοβισμών που διαταράσσουν την εργασιακή και ψυχική τους ηρεμία και προσβάλλουν την προσωπικότητά τους. Ο Δήμαρχος κύριος Χρήστος Παππούς, (παρ)ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το νόμο και παραβιάζοντας κατάφωρα το εργατικό Δίκαιο, έχει επιδοθεί σε μια συστηματική προσπάθεια αλλαγής των όρων εργασίας των εργαζομένων στον Ξένιο χωρίς τη θέλησή τους, πράγμα προφανώς παράνομο. Τα μέσα που χρησιμοποιεί για να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν αυτή την αλλαγή και οι απειλές ότι όσοι δεν …συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις (!) θα απολυθούν, έχουν δημιουργήσει μιαν αφόρητη κατάσταση στο σταθμό η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ας αντιληφθεί επιτέλους ο κύριος Παππούς ότι ραδιοσταθμός χωρίς Υπαλλήλους, Συντάκτες και Τεχνικούς δεν υφίσταται. Κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον Ξένιο όλοι συμφώνησαν πως οι δημότες των Άνω Λιοσίων δικαιούνται να πληροφορηθούν τα τεκταινόμενα στον δημοτικό τους ραδιοσταθμό, μιας και δεν διακυβεύονται μόνο τα εργασιακά δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων, αλλά και η δική τους ενημέρωση που εξαρτάται από τη διαφανή και ομαλή λειτουργία του ραδιοσταθμού του Δήμου τους. Παράλληλα με την ενημέρωση των δημοτών των Άνω Λιοσίων για την κατάσταση που επικρατεί στον Ξένιο, στη Συνέλευση των εργαζομένων διατυπώθηκαν προτάσεις και για απεργιακές κινητοποιήσεις, επισχέσεις εργασίας και λειτουργική κατάληψη της συχνότητας. Είναι βέβαιο ότι, αν η αδιαλλαξία και η ασυδοσία της άλλης πλευράς συνεχιστεί, η υλοποίηση ορισμένων από τις προτάσεις αυτές ή και του συνόλου τους θα είναι, για τους εργαζόμενους και για τα σωματεία τους που τους στηρίζουν, μονόδρομος. Ζητάμε από κάθε αρμόδιο να παρέμβει για την αποκατάσταση της νομιμότητας στον ραδιοσταθμό. Ο Πρόεδρος του ΕΣΡ, οι Υπουργοί Εσωτερικών, Επικρατείας και Απασχόλησης καλούνται να σταματήσουν τη χιονοστιβάδα των αντεργατικών κινήσεων και αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Άνω Λιοσίων, και ειδικά του Δημάρχου Χρήστου Παππού, που μόνο στόχο έχουν την καταπάτηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ) και την ευρύτερη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Οι ΣΣΕ και τα δικαιώματά μας είναι αδιαπραγμάτευτα. Οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού, σε πλήρη συμπαράταξη με τις Ενώσεις μας και μέσω του συντονιστικού ρόλου της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, θα απαντήσουμε καίρια και άμεσα με τους τρόπους που εμείς πιστεύουμε ότι διασφαλίζουν την εργασιακή μας ζωή.

Για τους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού: Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ του ραδιοσταθμού Ξένιος και αντικαθιστών τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Τεχνικών του ραδιοσταθμού Ξένιος: Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Συντακτών του ραδιοσταθμού Ξένιος: Κώστας Γεωργακόπουλος
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Υπαλλήλων του ραδιοσταθμού Ξένιος: Νεκτάριος Τρίκας

Γενική συνέλευση στον Ξένιο

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον Ξένιο την Τρίτη 19 Αυγούστου, με θέμα την αντιμετώπιση των εργασιακών εξελίξεων. Ο Δήμαρχος (φωτο ο εκλεκτός της Ρηγίλλης Δήμαρχος) θέλει να τους μεταφέρει στο Δήμο, αποψιλώνοντας το ραδιόφωνο και μετατρέποντάς το σε μουσικό, να έχει ελάχιστο αριθμό εργαζομένων. Αποφασίστηκε να ζητηθεί κοινή αντίδραση και συνεργασία όλων των κλαδικών σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ,κλπ) και ενεργοποίηση του διασωματειακού. Η απόφαση της συνέλευσης κινείται στο σωστό δρόμο και χρειάζεται η στήριξη και ενεργοποίηση όλων μας. Καλό είναι να μην υπάρξουν φαινόμενα κωλυσιεργίας από την ΕΣΗΕΑ, επειδή ορισμένοι στο Δ.Σ. δεν θέλουν να συνεργάζονται με τα άλλα κλαδικά σωματεία ή επειδή είναι πολιτικά ομόσταυλοι με την Δημαρχάρα.

Υ.Γ. στη διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 6 Σεπτέμβρη, διαδηλώνουμε ΚΑΙ για τον Ξένιο, γιατί αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι και το θεσμικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα και πολιτική της επιλογή ο επιχειρών τη διάλυση του σταθμού.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Αντιπολεμική δράση


Eκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και εργαζομένων στα ΜΜΕ (ανάμεσά τους χτυπήθηκε και η αποστολή της ΕΡΤ, φωτο ο συνάδελφος Φίλιος Στάγκος). Τα εγκλήματα αυτά μας πεισμώνουν πιό πολύ, ώστε να θεωρούμε την αντιπολεμική δράση, μόνιμη και σταθερή διάσταση των δραστηριοτήτων μας.Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και χρόνια οι Financial Crimes καλούν ανελλιπώς σε συμμετοχή στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, καλώντας και τα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ να πάρουν μέρος σε αυτά (ενδεικτικά δείτε την καταχώρηση της 23ης Μάρτη 2008).

Αδιόρθωτοι και επικίνδυνοι


Με τον Δήμαρχο Άνω Λιοσίων, να επανέρχεται στην προσπάθεια να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς στον Ξένιο και να βαφτίσει εργαζόμενους σε ΜΜΕ σε "δημοτικούς υπαλλήλους" και τον ομόλογό του (φωτο) στο Ηράκλειο, να τροφοδοτεί δημοσιεύματα (Ελ.Τύπος), σύμφωνα με το οποίο, ο Δήμος σε λίγο καιρό αναμένεται να δημοσιεύσει πρόσκληση ενδιαφέροντος, καθώς σκοπεύει να «νοικιάσει» τη νόμιμη ραδιοφωνική του συχνότητα στον ιδιώτη που θα του κάνει την καλύτερη προσφορά, συνεχίζεται το εργασιακό θρίλερ στα δημοτικά ΜΜΕ. Τόσο ο δήμαρχος Άνω Λιοσίων, όσο και ο δήμαρχος Ηρακλείου, έχουν σαν κοινό στοιχείο, ότι αποτελούν επιλογές της Ρηγίλλης. Ήδη από το Νοέμβρη του 2007, είχαμε επισημάνει με ανακοινώσεις μας τις δυνατότητες αρνητικών αλλαγών στα δημοτικά ΜΜΕ, που έδινε η εν κρυπτώ ψήφιση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου στη Βουλή, αλλά η ΕΣΗΕΑ δεν δέησε να ασχοληθεί στα σοβαρά, πλην κάποιων σποραδικών ανακοινώσεων. Να φταίει άραγε ότι οι κρατούντες το τιμόνι της , είναι πολιτικά ομόσταυλοι με τους "λεβέντες" δημάρχους της Ν.Δ.?
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ. (άγαλμα Βενιζέλου 6μμ) να πεταξουμε στα σκουπιδια τη Ν.Δ., την πολιτική της και όσους τη στηρίζουν. ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ!!
Υ.Γ.δείτε στο financialcrimesnews.blogspot.com την καταχώρηση της 19ης Νοέμβρη 2007 για το θεσμικό πλαίσιο που διαλύει τα δημοτικά ΜΜΕ, εμείς τα λέγαμε από τότε.

Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ για ωράρια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (7/08/2008)

Συνάδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η αυθαίρετη αλλαγή ωραρίων από την πλευρά της Διοίκησης εν’ όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου οδήγησε την ΠΟΣΠΕΡΤ να υποβάλλει αίτημα με θέμα «Αλλαγή ωραρίων στην ΕΡΤ», ώστε να συγκληθεί τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, στην αρμόδια Διεύθυνση Αμοιβής και Εργασίας.
Ως ημερομηνία σύγκλησης της σύσκεψης ορίστηκε η Πέμπτη 7/08/08.
Η Διοίκηση της ΕΡΤ επικαλέστηκε ως λόγο την απουσία των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και δεν πήρε μέρος στην σύσκεψη, αποστέλλοντας επιστολή προς το Υπουργείο, την οποία και σας κοινοποιούμε.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ εμμένει στις θέσεις της και υπερασπίζεται, σεβόμενη τους θεσμούς, τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Γ.Κ.Π. και τα συμφωνηθέντα ωράρια που με τόση επιμονή εφάρμοσε η Διοίκηση το περασμένο χρονικό διάστημα.
Όσο για τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων δηλώνουμε ότι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η κοινωνική ζωή των εργαζομένων δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο της δικής τους αυθαιρεσίας, αλλά πριν από κάθε αλλαγή να προηγείται ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
Θα πρέπει δε να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, ότι ο χρόνος εργασίας, δηλαδή το ωράριο είναι ο καθοριστικός παράγοντας ρύθμισης ολόκληρης της ζωής (ατομικής και οικογενειακής) του κάθε εργαζόμενου και όχι μια απλή συνιστώσα της εργασιακής σχέσης του.

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα - διαδήλωση στην πρεσβεία της Κίνας











φωτο από τις διαμαρτυρίες στις πρεσβείες της Κίνας σε Γαλλία και Ισπανία


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου και το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου, ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν στη Γαλλία την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), να απευθυνθεί στο διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού, ζητώντας να αρθούν οι απαγορεύσεις της αστυνομίας για διαδηλώσεις γύρω από την πρεσβεία της Κίνας. Η άρση της απαγόρευσης από τις δικαστικές αρχές, χαρακτηρίστηκε από το Γενικό Γραμματέα των "Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα" Ρομπέρ Μενάρ "χαστούκι στις γαλλικές αρχές, οι οποίες είχαν λάβει την πολιτική απόφαση να μας εμποδίσουν να διαδηλώσουμε". Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια που απαγορεύθηκε στην RSF να διαδηλώσει στη Γαλλία. Οι RSF διαμαρτύρονται για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον περιορισμό στις ελευθερίες του Τύπου. Ο πρόεδρος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, Rafael Jimenez Claudvn επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη της Κίνας στην Ισπανία, Qiu Xiaoqi, ζητώντας να γίνει σεβαστή η ελευθερία του Τύπου. Παράλληλα η διεθνής δημοσιογραφική οργάνωση, διοργάνωσε "ηλεκτρονική" διαδήλωση μέσω διαδικτύου, ταυτόχρονα με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με σχετικά συνθήματα.

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Γενικό συμβούλιο ΠΟΕΣΥ


Όπως ενημερωθήκαμε, το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, μετά το πρόσφατο 5ο συνέδριο, την Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ. Υπενθυμίζουμε ότι οι Financial Crimes συμμετέχουν το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.

Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Eπιστολή παραίτησης

Την παραίτηση του, από νομικός σύμβουλος του «Επικοινωνία 94», κατέθεσε ο δικηγόρος Νίκος Χαλκιάς.

Επισυνάπτουμε την επιστολή του:
"Όπως σας είναι γνωστό κατά την συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου 2008 του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης με την επωνυμία «ΡΑΔΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ», πέραν των άλλων Θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν και η συζήτηση του θέματος της ανακλήσεως της αποφάσεως απολύσεως του δημοσιογράφου κ. Αν. Τατάρογλου.Κύριε Δήμαρχε ενημερώσατε τα μέλη, ότι σεβόμενος τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων και επανεκτιμώντας για άλλη μία φορά τα δεδομένα η διοίκηση έλαβε απόφαση να εισηγηθεί την ανάκληση της απόλυσης.Τότε με δική μου πρωτοβουλία και όπως επέβαλε η ιδιότητα υπό την οποίαν παριστάμην, αυτήν την του νομικού συμβούλου της επιχείρησης, ανέλαβα να εξηγήσω αναλυτικότερα τους λόγους που οδήγησαν την διοίκηση της επιχείρησης στην εισήγηση για την ανάκληση της ως άνω αποφάσεως, προκειμένου να ενημερωθούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και η ληφθησομένη απόφαση του Δ.Σ. να είναι πλήρως και επαρκώς αιτιολογημένη, θεμελιωμένη και τεκμηριωμένη.Κατά τη διάρκεια της συζήτησης το μέλος του Δ.Σ. κ. Σιουτόπουλος απευθυνόμενος προς εμένα κατά τρόπο απαξιωτικό, υπονομευτικό και προβοκατόρικο, μου παρέδωσε μαθήματα νομικών, εμφανιζόμενος ουσιαστικά αντίθετος με την σχετική εισήγηση ανάκλησης της απόφασης απολύσεως του Τατάρογλου, λέγοντας μου γιατί δεν προέβην στην άσκηση ενδίκων μέσων μη ατενίζοντας προς εμένα και γυρίζοντάς μου ταυτόχρονα τα οπίσθιά του, αφήνοντας εμμέσως. πλην σαφώς μομφή, ότι δεν εξετέλεσα σωστά τα καθήκοντά μου. Απευθυνόμενος προς αυτόν του είπα μόνο “κύριε είσθε προσβλητικός και από την στιγμή που με ρωτάτε οφείλετε και να με κοιτάζετε και όχι να μου γυρνάτε τα οπίσθιά σας”.Τότε παρενέβητε εσείς κ. Δήμαρχε, παραδίδοντάς μου μαθήματα ήθους και συμπεριφοράς, λέγοντας μου μάλιστα «πρέπει να ντρέπεστε κ. Χαλκιά», «οφείλετε να σέβεστε τα μέλη του Δ.Σ.» και ειδικά τον κ. Σιουτόπουλο «οποίος είναι καλός μου φίλος εδώ και χρόνια» και «είστε απαράδεκτος να του μιλάτε έτσι».Αυτό είναι το ήθος του εδώ και χρόνια φίλου σας κ. Δήμαρχε;
Αν ο κ. Σιουτόπουλος ως πολυπράγμων είναι και δικηγόρος, γιατί δεν τον προσλαμβάνετε σαν δικηγόρο της επιχείρησης;
Aν έχει την δυνατότητα να υπερασπισθεί καλύτερα τα συμφέροντά σας και αυτά της επιχείρησης σε νομικό επίπεδο, ας το πράξει…!!!
Διπλά συκοφάντες, φαρισαίοι και υποκριτές, όλοι όσοι αμφισβητούν τον δικηγόρο και το δικηγορικό λειτούργημα. Ένα λειτούργημα τόσο υψηλό και ευγενές όσο η αρετή, αναγκαίο όσο και η δικαιοσύνη. Δεν μετανιώνω που όποτε χρειάσθηκε στήριξα με αυταπάρνηση τα συμφέροντα της επιχείρησης. Ντροπή λοιπόν σ’ αυτόν που με συμπεριφορές και πρακτικές, προσπάθησε να ακυρώσει το ρόλο, το λόγο και να τιθασεύσει το λειτουργό της δικαιοσύνης που λέγεται δικηγόρος.Ο καλός δικηγόρος κ. Δήμαρχε, οφείλει στον εντολέα του όλη την αφοσίωσή του, τις καλές του υπηρεσίες, την εχεμύθεια του, την πίστη του αλλά τίποτα από την αξιοπρέπεια του, την εντιμότητά του και το κύρος του, γιατί για μένα κ. Δήμαργε πάνω από όλα υπάρχουν αξιακές αρχές. Σπεύσατε να με βάλετε «στην θέση μου», υπερασπιζόμενος τον καλό σας φίλο. Αναρωτιέμαι όμως εσείς που διατείνεστε, ότι είστε δίκαιος, πόσο αλήθεια ο Δήμαρχος φρόντισε να θωρακίσει το κύρος του νομικού του συμβούλου, ώστε αυτό να ριγεί άτρωτο στα βέλη που εκτόξευσε κατά τρόπο αήθη και υπονομευτικό εναντίον του ο εν λόγο αμφισβητίας;
Πολύ φοβούμαι ότι ο Δήμαρχος με άφησε εκτεθειμένο στα «Πάρθια» αυτά βέλη.Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αυτή η άδικη επίθεση εναντίον μου και με αυτόν τον τρόπο, με θίγει προσωπικά. Η πορεία μου και η διαδρομή μου έχουν δείξει ότι έχω το ανάλογο ήθος και σέβομαι τους συνανθρώπους μου και αυτό είναι δεδομένο και όχι ζητούμενο.Θα πρέπει να γνωρίζετε κ. Δήμαρχε, ότι η προσωπικότητα περιλαμβάνει κάθε αγαθό που συνδέεται στενά με το, πρόσωπο, ως ύπαρξη φυσική, ηθική, κοινωνική, πνευματική και επαγγελματική, μεταξύ δε των προστατευόμενων εκφάνσεων αυτής καταλέγεται και η τιμή και η υπόληψη του ατόμου, δηλαδή η ηθική αξία που έχει πηγή την ατομικότητα και αντικατοπτρίζεται στην εκτίμηση των άλλων μονάδων του κοινωνικού συνόλου. Η συμπεριφορά του εν λόγο κυρίου ενέχει απαξία, τέτοιες δε πράξεις και συμπεριφορές διαταρακτικές της προσωπικότητας του ατόμου είναι και όσες εμπεριέχουν ονειδισμό ή αμφισβήτηση της προσωπικότητας ή της επαγγελματικής επάρκειας κάποιου.Με παραδώσατε βορρά κ Δήμαρχε, στην δημόσια χλεύη, επαναφέροντας με στην τάξη ως οιονεί Εισαγγελέας προς τον ασεβή πολίτη.Ξεχάσατε όμως κ. Δήμαρχε, ότι είμαι δικηγόρος και είμαι ευγνώμων μεν για την συνεργασία που είχαμε, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Σας θυμίζω ενδεικτικά ότι πριν από ένα περίπου μήνα, με απαξιώσατε και με ακυρώσατε, ανακοινώνοντας μου όχι εσείς ο ίδιος αλλά έτερος συνάδελφός μου επιλογής σας, ότι με απαλλάσσετε των καθηκόντων μου από την επιχείρηση και εντός των επόμενων πέντε ημερών ανακαλώντας αυτήν την απόφασή σας και αναγνωρίζοντας(;) την πολλαπλότητα της προσφοράς μου στην επιχείρηση και όχι μόνο, μου ανακοινώσατε την ανανέωση της συνεργασίας μας. Τι συνέβη από εκείνη την χρονική στιγμή μέχρι την 25 Ιουλίου 2008 κ. Δήμαρχε; Μήπως επειδή για μία άλλη φορά εντός του Δ.Σ., για να μην αυτοχειριαστείτε εσείς ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά, χρεώθηκα προσωπικά την υπόθεση Τατάρογλου; Αυτό ξέρετε αλήθεια που παραπέμπει κ. Δήμαρχε;
Σ’ αυτό που σι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν: «ουδείς επικινδυνοδέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου». Μαθήματα ήθους, συμπεριφοράς και ευπρέπειας δεν δέχομαι. Γι’ αυτό με απαλλάσσω ΕΓΩ των καθηκόντων μου. Τέλος κ. Δήμαρχε, κάλλιον εμού γνωρίζετε, ότι έχετε αξιόλογα στελέχη δίπλα σας, αξιόλογους συνεργάτες. Δείξτε τους εμπιστοσύνη. Οι μονομάχοι ανήκουν σε άλλες εποχές. Εγκαταλείψτε άμεσα τον πάμπτωχο ενικό και γευτείτε την μοναδικότητα του χρυσοκράτορα πληθυντικού. Ξεχάστε το εγώ και μάθετε να λέτε εμείς. Δεν υπάρχει εγώ σε αγώνες κοινούς. Η συλλογικότητα κάνει τους βλαστούς κορμούς, κάνει τους κρίκους αλυσίδες. «Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει»… …«Αν μάθεις να κυβερνάσαι θα μάθεις και να κυβερνάς» Σόλων.
Ευχές καρδίας και αγάπης να συντροφεύουν τις ελπίδες και τα όνειρά σας στο δύσκολο έργο που επιτελείτε!!.
Μετά τιμής, Νίκος Χαλκιάς".

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Eπαναλειτουργία του PATRA TV

Αναδημοσιεύουμε από το site της ΕΣΗΕΠΗΝ
4 Αυγούστου 2008
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ χαιρετίζει την επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού «PATRA TV», τον προσεχή μήνα, από έγκριτο εκδότη και έμπειρο επιχειρηματία.Η πολυφωνία και ο πλουραλισμός στην ενημέρωση κέρδισε την μάχη ενάντια σε λογιστικές λογικές και την απαράδεκτη αδιαφορία προς τους εργαζόμενους της προηγούμενης ιδιοκτησίας, αλλά και την προσβλητική στάση απέναντι στους πολίτες.Η στάση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ να αγωνιστεί για την διατήρηση της τηλεοπτικής συχνότητας στην περιοχή δικαιώνεται. Το κανάλι θα συνεχίσει να αποτελεί φιλόξενο βήμα για κάθε άποψη που προάγει τον δημοσιογραφικό διάλογο για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων.Η ανάγκη διατήρησης των θέσεων εργασίας, όπως είχαν ζητήσει οι τοπικοί φορείς, σε πρόσφατη συνάντηση που συγκάλεσε η ΕΣΗΕΠΗΝ, είναι προαπαιτούμενο για την εύρυθμη λειτουργία και την έγκυρη ενημέρωση.