Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Εργασιακά και αντιπολεμικά



Όταν απολύονται συμβασιούχοι, όταν μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, στα ΜΜΕ στη χώρα μας, όταν δολοφονούνται άμαχοι στη Γάζα, δεν υπάρχουν «αργίες», αλλά μόνο οργάνωση της δράσης. Πρώτο εργασιακό δελτίο του 2009 και εμείς στο γνώριμο πόστο μας, φαντάροι στην πρώτη γραμμή της μάχης.


1)Σε κινητοποιήσεις βρίσκεται η ΕΣΗΕΜΘ λόγω της αθέτησης των δεσμεύσεων του Π. Παυλόπουλου για το θέμα των συμβασιούχων που έληξε η σύμβασή τους στις 31/12/2008.
Βεβαίως το ίδιο πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στην ΕΤ3, αλλά σε όλη την Ελλάδα, φαίνεται όμως ότι τα αντανακλαστικά ορισμένων (ηθελημένα, γιατί το πρόβλημα ήταν καιρό γνωστό) δεν λειτουργούν.
Φυσικά και θέλουμε να τελειώνει αυτή η απαράδεκτη μορφή εργασιακής σχέσης, αλλά όχι με το πέταγμα στην ανεργία των εργαζομένων, που είναι απαραίτητοι (μιλάμε για κανονικούς εργαζόμενους και όχι για «συμβασιούχους» golden boys που είναι άλλης τάξης πρόβλημα).
Επιπλέον από 1/1/2009 έληξε και η ΣΣΕ των δημοσιογράφων με την ΕΡΤ, σε συνθήκες που η ακρίβεια είναι τεράστιο πρόβλημα και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης βρίσκονται μπροστά μας.
Η ίδια κοροϊδία με τις υποσχέσεις Παυλόπουλου, ισχύει και για τα δημοτικά ραδιόφωνα και τις αλλαγές στο καθεστώς τους.
Κρίνοντας την απόσταση των δεσμεύσεων, από την πράξη, ο χαρακτηρισμός που κέρδισε ο Παυλόπουλος είναι: ΨΕΥΤΗΣ.


2)Πολιτικά ομόσταυλος (στη ΝΔ) με τον Παυλόπουλο, είναι και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Σταύρος Γεωργόπουλος, που χρειάστηκε να ξαναβγούν οι εργαζόμενοι με τις ντουντούκες στην κεντρική πλατεία, για να πληρώσει στις 30/12/2008 τον Οκτώβρη!!
Το δώρο το έδωσε την τελευταία μέρα της προθεσμίας και την τελευταία ώρα του ωραρίου, υποβάλλοντας τους εργαζόμενους σε ψυχολογικά βασανιστήρια.
Στις πρώτες μέρες του 2009 θα έχουμε εξελίξεις, τόσο με παρεμβάσεις κλαδικών σωματείων, όσο και ελεγκτικών μηχανισμών.
Κρίνοντας τις κατά καιρούς δημόσιες, γραπτές και ενυπόγραφες «δεσμεύσεις» του για τους εργαζόμενους και κρίνοντας την απόσταση των δεσμεύσεων, από την πράξη, ο χαρακτηρισμός που κέρδισε ο Γεωργόπουλος είναι: ΨΕΥΤΗΣ.

3)Προφανώς δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά για πτυχές της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Γι αυτό παρά τους χαρακτηρισμούς (που κέρδισαν με το σπαθί τους οι προαναφερόμενοι και το τράβαγε ο οργανισμός τους) το ζήτημα είναι η οργάνωση της πάλης σε συντονισμό με όλους τους κλάδους εργαζομένων, ενάντια σε πολιτικές που παράγουν Βατοπαίδια, dvd, δομημένα ομόλογα, δολοφονημένους 15χρονους, εργατικά «ατυχήματα», ακρίβεια, απολύσεις και ανεργία. Και αυτό δεν γίνεται παρά με τη συνεχή ενεργοποίηση και δράση ΟΛΩΝ μας.


4)Νέα αντιπολεμική κινητοποίηση για τη σφαγή στη Γάζα, το Σάββατο 3 Γενάρη στις 3μμ στα Προπύλαια. Καλούν συνδικάτα, αραβικές οργανώσεις, Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο, κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια: