Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Καταγγέλουμε την ωμή αστυνομική βία


1)ανακοίνωση Financial Crimes
Καταγγέλουμε την ωμή αστυνομική βία εναντίον νεολαίων, δικηγόρων και δημοσιογράφων, στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής 9 Γενάρη. Φαίνεται πως αν και πέρασαν 18 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, οι μηχανισμοί καταστολής παραμένουν στην ίδια κατεύθυνση. Απέτυχαν τότε, θα αποτύχουν και τώρα, αφού οι ξυλοδαρμοί φοιτητών, η απόπειρα φίμωσης των ΜΜΕ για να μην αποκαλύπτονται νέες υποθέσεις «ζαρτινιέρας» και η απόπειρα τρομοκράτησης δικηγόρων, θα πέσουν στο κενό. Μια μέρα μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αποδείχτηκε ότι απλώς ο Μανωλιός, έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.


2)ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας
Προς: Υπουργό Εσωτερικών
κ. Προκόπη Παυλόπουλο
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί

Είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμη φορά να καταγγείλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας που επιτέθηκαν αναίτια, κακοποίησαν και τραυμάτισαν συναδέλφους μας φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους κατά την διάρκεια του χθεσινού εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.
Επειδή τα γεγονότα είναι γνωστά, η επαναλαμβανόμενη αυτή τακτική από την πλευρά ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, παρά τη πληθώρα των καταγγελιών και διαμαρτυριών της Ένωσής μας κατά το παρελθόν, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το επί πλέον γεγονός ότι η ιδιότητα των συναδέλφων μας φωτορεπόρτερ ήταν περισσότερο από προφανής και σε καμιά περίπτωση οι επιθέσεις αυτές δεν μπορεί να θεωρηθούν τυχαίες.
Επειδή η συμπεριφορά αυτή των οργάνων της τάξης πλήττει βάναυσα την ελευθεροτυπία, σας καλούμε, για πολλοστή φορά, να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στην ολόπλευρη ενημέρωση, που αποτελεί την ψυχή της Δημοκρατίας.

Με τιμή
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ευαγ. Αντώναρο
2. Γεν. Γραμματέα Επικοινωνίας κ. Μαργαρίτα Παπαδά
3. Συντονιστική Επιτροπή Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: