Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ

Σε καθεστώς κατάληψης βρίσκεται από το Σάββατο η ΕΣΗΕΑ. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση των καταληψιών: "Το μεσημέρι του Σαββάτου 10/1 έγινε κατάληψη της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) από πρωτοβουλία έμμισθων, «μπλοκάκηδων», άνεργων, «μαύρων», άμισθων και φοιτητών στο χώρο των ΜΜΕ. Το εγχείρημα αυτό, που κατά βάση αντιτίθεται στον κυρίαρχο Λόγο, στοχεύει στην ανάδειξη του εργασιακού μεσαίωνα στα ΜΜΕ, όπως και στην προβολή της ανάγκης για τη δημιουργία ενιαίου φορέα έκφρασης ΟΛΩΝ των εργαζομένων στα Μέσα..
Οι ελαστικές/επισφαλείς εργασιακές σχέσεις, η άμισθη/ανασφάλιστη εργασία, η δουλειά με το κομμάτι, τα εξαντλητικά ωράρια, η εργοδοτική αυθαιρεσία, οι δεκάδες απολύσεις, συνθέτουν το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στη βιομηχανία των ΜΜΕ, με φόντο φυσικά έναν ευρύτερο μετασχηματισμό του συστήματος, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται η νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση της εργασίας.
Η ΕΣΗΕΑ, από τη μεριά της, όχι μόνο δεν αντιτίθεται στις επιδιώξεις των εργοδοτών, αλλά συναινεί και σιωπά μπροστά στο όργιο αυθαιρεσίας. Την ίδια στιγμή, ως μια ελίτ συντεχνία, που αποκλείει χιλιάδες εργαζόμενους στην Ενημέρωση, αντιδρά σθεναρά στο επιτακτικό αίτημα για ξεπέρασμα των εσωτερικών διαχωρισμών και του κλαδικού κατακερματισμού, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ενιαίο συνδικάτο τύπου".




2)Σαν πρώτο σχόλιο από τους F.C., τονίζουμε ότι η κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν είναι κτιριακό πρόβλημα, αλλά πολιτικό μέγεθος, που θέλει μάχη στο επίπεδο της συγκρότησης των ιδεών και συνεχή και επίπονη οργανωτική προσπάθεια αντιμετώπισής τους. Γι αυτό και έχουμε επιλέξει την συστηματική καθημερινή δουλειά μέσα στα μέσα, που δεν μπορεί να υποκατασταθεί με παραδειγματικές ενέργειες. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε όποια απόπειρα καταστολής των καταληψιών του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ.
Επιπλέον υπενθυμίζουμε ότι δεν ήταν μόνο η ΕΣΗΕΑ που ήταν απούσα στη γενική απεργία της 10ης Δεκέμβρη (όπως αναφέρει η ανακοίνωση της κατάληψης) αλλά και το σύνολο των υπόλοιπων κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ που πολιτικά εκφράζουν τελείως διαφορετικές πολιτικές καταστάσεις από την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: