Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Νέος τραμπουκισμός


Πρωί Πέμπτης και αρκετοί σύνεδροι πέρασαν τη νύχτα στο χώρο του συνεδρίου. Στην είσοδο εμφανίστηκαν σεκιούριτι (ανάμεσά τους με στολή και μερικά από τα χτεσινά άτομα) και απαγορεύουν την είσοδο στους συνέδρους από τεχνικά σωματεία. Νέα πρόκληση και η μέρα φαίνεται ότι θα έχει ενδιαφέρον.....

UPDATE πρωί Πέμπτης 9.50πμ
Τελικά οι σεκιούριτι σταμάτησαν να απαγορεύουν την είσοδο των συνέδρων (τώρα περιφέρονται στους χώρους) και δήλωσαν ότι η εταιρία τους πληρώνεται από την ΕΡΤ (δηλαδή συνεργασία εργοδοσίας με την απερχόμενη διοίκηση της ομοσπονδίας, με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών).Παράλληλα απαγορεύτηκε η είσοδος των αυτοκινήτων των συνέδρων στο χώρο και κάποιοι μικρόψυχοι της απερχόμενης διοίκησης πιέζουν την αστυνομία, να πάει και να κόψει κλήσεις σε βάρος των αντιπάλων τους που πάρκαραν έξω από την ΕΡΤ.
Υπενθυμίζουμε ότι οι σεκιούριτι χθες φορώντας πολιτικά δήλωναν αρχικά "τεχνικοί" σταθμών, σήμερα έβαλαν στολή, αύριο μπορεί να ντυθούν σε κάποια άλλη περίπτωση "αγανακτισμένοι πολίτες", ενώ δεν αποκλείεται να έχει μεταμφιεστεί σε σεκιούριτι και κανένας κάτοχος στρατιωτικής ταυτότητας, όπως ο χθεσινός. Άλλωστε το τριώδιο έχει ανοίξει, ο καθένας ντύνεται ότι θέλει, αλλά παρ όλα αυτά οι μάσκες της κυβέρνησης και του συνδικαλιστικού της παραμάγαζου έπεσαν ανεπιστρεπτί.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Δύο ερωτήσεις στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Εσωτερικών και αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης, για τα γεγονότα στην ΕΡΤ κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ περιφέρεια της Αθήνας, Γρηγόρης Ψαριανός.

UPDATE 1μμ Πέμπτη
Οι σύνεδροι αποχώρησαν αφού συνέδριο δεν έγινε και αντιπροσωπεία τους θα επισκεφτεί τη ΓΣΕΕ.Μάθαμε ότι η απερχόμενη διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ αρνείται να δώσει τα έξοδα παράστασης σε συνέδρους από την επαρχία που δεν είναι του "κλίματός" της.Επισυνάπτουμε την ακόλουθη ανακοίνωση:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΣΠΕΡΤ)
2009-02-12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την παράνομη ενέργεια της οριακής πλειοψηφίας του απερχόμενου Προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ αποτελούμενη από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.

Επικαλούμενοι προφορική κάλυψη και εντολή του Προέδρου της ΕΡΤ κ. Παναγόπουλου έκλεισαν πραξικοπηματικά την κεντρική πύλη του κτιρίου της Κατεχάκη πραγματοποιώντας ελέγχους σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ προκειμένου να αποκλείσουν τη συμμετοχή των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων στο 24ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ για να ανατρέψουν με βίαιο τρόπο το αρνητικό για αυτούς συσχετισμό δύναμης στο συνέδριο.

Στην προσπάθειά τους αυτή μίσθωσαν και ιδιωτικές εταιρείες security που προφανώς πληρώνονται από χρήματα της ΕΡΤ, δηλαδή από χρήματα που ελληνικού λαού. Αυτή είναι η κατάντια του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που γαντζωμένος στις καρέκλες του κάνει τις πλάτες για την προώθηση των αντεργατικών νομοσχεδίων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της λιτότητας και ανεργίας που προωθούν και προωθούσαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με τις εντολές της Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζουν να τρομοκρατήσουν, να συκοφαντήσουν και να καταργήσουν κάθε είδους εργασιακού αλλά και συνδικαλιστικού δικαιώματος. Καταγγέλλουμε το προεδρείο της Γ.Σ.Ε.Ε. που δεν παίρνει σαφή θέση και δεν καταδικάζει αυτό το απίστευτης μεθόδευσης πραξικόπημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην ΕΡΤ να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και αυτούς που τις υπερασπίζονται.

Καλούμε την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους συνολικά να σταθούν αλληλέγγυοι και να υπερασπιστούν την ελευθερία της συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης.

Καλούμε τα κόμματα, τα συνδικάτα και όλους τους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος να πάρουν σαφή θέση και να καταδικάσουν αποφασιστικά αυτές τις πρακτικές.

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2009

Οι σύνεδροι της πλειοψηφίας του 24ου Συνεδρίου που εκφράζεται από τις παρατάξεις:
Αγωνιστική ΠΟΣΠΕΡΤ
Συμμαχία ΠΟΣΠΕΡΤ
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΠΟΣΠΕΡΤ





Φωτο σύνεδροι τεχνικοί στο συνέδριο χθες Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: