Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

"διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις"


Επιστολή του μέλους της ΕΣΠΗΤ- Πέτρου Πομόνη, από την ΕΡΑ Ζακύνθου, προς το κλαδικό του σωματείο(βλέπε και paratypos.blogspot.com της ΕΣΠΗΤ).

"Αγαπητοί συνάδελφοι:
Θα αναφερθώ σʼ ένα επεισόδιο από την επαγγελματική μας καθημερινότητα, αποσκοπώντας να επισημάνω παράλληλα και τη σημασία της συναδερφικής αλληλεγγύης στο χώρο των ΜΜΕ . Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008 στο δημαρχείο Αρκαδίων Ζακύνθου, ο δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης παραχωρούσε συνέντευξη τύπου αναφορικά με την εξέλιξη ενός δανείου των ΟΤΑ Ζακύνθου. Όταν ολοκληρώθηκε η συνέντευξη για το εν λόγω θέμα, του υπέβαλα ορισμένες ερωτήσεις για έργο που έφτιαχνε ο δήμος στην περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Τραγακίου, καθώς είχα καταγγελίες από ιδιώτες για καταπάτηση των περιουσιών τους. Δεδομένου ότι, ο δήμαρχος Αρκαδίων αποδέχτηκε να απαντήσει λέγοντας ότι πρόκειται για αντιπλημμυρικά έργα για τη προστασία του ρέματος , συνέχισα με ερώτηση για τη σχετική μελέτη η οποία όμως δεν υπήρχε. Το γεγονός, ότι συνέχιζα να κάνω ερωτήσεις «πάνω» στις απαντήσεις που μου έδινε, εκνεύρισε τον κ. Μποζίκη, ο οποίος σε έντονο ύφος άρχισε να με κατηγορεί ότι εξυπηρετώ ιδιωτικά συμφέροντα. Στο τέλος της συνέντευξης, και ενώ ορισμένοι συνάδελφοι βρισκόμασταν ακόμη στο χώρο, ο δήμαρχος φανερά ενοχλημένος - επειδή ασχολήθηκα με τη συγκεκριμένη υπόθεση - μου απηύθυνε την ερώτηση, εάν νομίζω ότι «τα παίρνει».Η απάντησή μου ήταν ότι, εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι το έργο γίνεται με απώτερο σκοπό να διευκολυνθούν αγοροπωλησίες οικοπέδων στη συγκεκριμένη παραθαλάσσια περιοχή, τότε δικαιούμαι να σκέφτομαι και να πιστεύω ότι θέλω. Τότε, ο δήμαρχος σηκώθηκε από τη θέση του και με ύφος απειλητικό με πλησίασε, στάθηκε εμπρός μου , φωνάζοντας μου , «έβγα έξω ρεεε», «βγες έξω τώρα» .Ξαφνιασμένος από αυτήν την ακραία και προκλητική συμπεριφορά του δημάρχου Αρκαδίων αντέδρασα, χτυπώντας με το χέρι μου το γραφείο του λέγοντάς του επί λέξει «δεν σε φοβάμαι» και σχολιάζοντας πως επρόκειτο για γελοία συμπεριφορά, εκ μέρους του.Την επόμενη μέρα και αφού ο δήμαρχος είχε τηλεφωνήσει στην ΕΡΤ και στην ΕΡΑ Ζακύνθου διαμαρτυρόμενος για την ʽʼπροσβλητικήʼʼ μου συμπεριφορά, δεσμεύτηκε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον μου.Η απειλή του απʼ ότι γνωρίζω, δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι στιγμής καθώς κανένας συνάδελφος δε του έκανε τη χάρη να καταθέσει ως μάρτυρας στην ιστορία που προσπαθούσε να σκηνοθετήσει .Επιπλέον ο δήμαρχος απείλησε τον προϊστάμενο της ΕΡΑ Ζακύνθου με μηνυτήρια αναφορά κατά του σταθμού σε περίπτωση που μετέδιδε ρεπορτάζ που είχα κάνει, με δηλώσεις του ίδιου προς του τοπικούς συμβούλους της περιοχής που γινόταν το έργο , στους οποίους έλεγε ότι το ρέμα θα σκεπαστεί και θα γίνει διάνοιξη δρόμου. (για ποιο λόγο άραγε; όταν ο κανονικός δημοτικός δρόμος δεν απέχει ούτε 5 μ. από το σημείο που ο δήμαρχος θέλει να φτιάξει τον καινούργιο. )Το δ.σ της ΕΣΠΗΤ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκρινε ως απαράδεκτη της συμπεριφορά του δημάρχου.Αν όλοι οι συνάδελφοι είτε δημοσιογράφοι είτε τεχνικοί κλπ είναι συνδικαλισμένοι σʼ ένα ενιαίο φορέα , παρόμοιες ενέργειες τοπικών παραγόντων η εργοδοτικών θα μπορούν να αντιμετωπίζονται πριν ακόμη εκδηλωθούν.
Πέτρος Πομόνης δημοσιογράφος ΕΡΑ Ζακύνθου

Σχόλιο Financial Crimes:
ο συνάδελφος που είναι και μέλος των F.C. έχει επανειλημμένως στοχοποιηθεί λόγω της δράσης του στην τοπική κοινωνία, απο συντηρητικούς κύκλους. Υπενθυμίζουμε τη σύλληψή του και την παραπομπή του σε δίκη (συνεχείς αναβολές) με την αιτιολογία της διατάραξης ειρήνης αστυνομικού τμήματος, επειδή ηχογραφούσε δήλωση εφήβου για κακοποίησή του απο αστυνομικό."Συνελήφθη" επίσης το κασετοφωνάκι και το κινητό του συναδέλφου και "κρατείται" μέχρι σήμερα το πρώτο, ενώ το δεύτερο "απελευθερώθηκε".Για το θέμα είχαν υπάρξει ανακοινώσεις από κλαδικά σωματεία ΜΜΕ υπέρ του συναδέλφου. Επίσης τις τριβές του με όργανα του λιμενικού, για κακοποίηση μεταναστών και τη συμμετοχή του συναδέλφου στην οργάνωση της αλληλεγγύης στο καράβι με τους μετανάστες που μερικά χρόνια πριν βρέθηκε στη Ζάκυνθο. Επίσης στο παρελθόν εργοδότης χειροδίκησε σε βάρος του συναδέλφου, μέσα στο χώρο εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: