Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Μαζικά και ενωτικά στην απεργιακή συγκέντρωση


1)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ALPHA ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γενικό ξεσηκωμό στον Όμιλο ALPHA έχουν προκαλέσει οι πρωτόγνωρες ενέργειες της εργοδοσίας, που οδηγούν στην πλήρη αποτελμάτωση των εργασιακών σχέσεων στον Όμιλο.
Στη χθεσινή συνέλευση των εργαζομένων συντακτών, υπαλλήλων, τεχνικών τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, που έγινε με παρόντες Προέδρους και μέλη Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΙΤΒΕ, ΕΤΕΡ, ΠΟΣΠΕΡΤ και της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών, καταγγέλθηκε η συμπεριφορά της εργοδοσίας που επιχειρεί με το πρόσχημα της Οικονομικής Κρίσης και με τον μανδύα της Εθελουσίας εξόδου, να οδηγήσει τους συναδέλφους στην ανεργία.
Οι ενώσεις μαζί με τους εργαζόμενους δήλωσαν ξεκάθαρα στην εργοδοσία, ότι κάθε απόλυση στον Όμιλο την θεωρούν κατάχρηση του Διευθυντικού Δικαιώματος, και θα απαντήσουν άμεσα με όλα τα μέσα που διαθέτουν.
Προσβολή των εργαζομένων θεωρούν επίσης οι Ενώσεις, τα έγγραφα που η εργοδοσία προτείνει για υπογραφή στους εργαζόμενους, που φέρνουν εργοδότες και εργαζόμενους στην εποχή αφεντικών και δούλων.Απαιτούμε αξιοπρέπεια, σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και κυρίως σεβασμό στο ιερό δικαίωμα της εργασίας.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


2)ΕΤΕΡ Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
Η στάση εργασίας στον όμιλο ALPHA είναι η ελάχιστη αντίδραση στα golden boys

Το ΔΣ αντιδρώντας στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της νέας Διοίκησης του Ομίλου ALPHA με πρόσχημα την αντιμετώπιση της όποιας κρίσης της, υπαρκτής ή μη, κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας στον ραδιοσταθμό ALPHA 9,89 για την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009 και για τις ώρες από 13.00 έως και 17.00. Φαίνεται πως σε μια εποχή που τα golden boys με την προκλητική απληστία τους και τα πολλά μηδενικά των αμοιβών τους ενοχοποιούνται σε όλο τον κόσμο και από όλες τις πλευρές ως βασικοί υπαίτιοι της οικονομικής «κρίσης», στον ALPHA εξακολουθούν να έχουν την εξουσία του δεσμείν και λύειν και μάλιστα προσπαθούν να παραγάγουν «έργο» για λογαριασμό των αφεντικών τους και να μειώσουν το κόστος λειτουργίας στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του Ομίλου με μαζικές απολύσεις χαμηλόμισθων εργαζομένων, προκειμένου οι ίδιοι να διατηρήσουν άθικτα τους παχυλότατους μισθούς τους, τα bonus και τα χρυσά συμβόλαια. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συντονισμένη και συστηματική προσπάθεια εκβιασμού και κατατρομοκράτησης των εργαζομένων που εμφανίζεται με το μανδύα προγράμματος «εθελουσίας» εξόδου, γαρνιρισμένο με την ξεκάθαρη απειλή ότι, αν δεν συμπληρωθεί ο επιθυμητός από τη Διοίκηση αριθμός εργαζομένων που θα αποχωρήσουν «οικειοθελώς», θα ακολουθήσουν μαζικές απολύσεις, κατά παράβαση μάλιστα της ελληνικής νομοθεσίας. Χαρακτηριστικό για τα εισαγόμενα «νέα ήθη» που η νεοπαγής Διοίκηση του Ομίλου επιχειρεί να καθιερώσει είναι και το κατάπτυστο έγγραφο «οικειοθελούς αποχώρησης» που καλούνται οι εργαζόμενοι να υπογράψουν, παραιτούμενοι προκαταβολικά από κάθε δικαίωμά τους.
Επειδή η εποχή των κονκισταδόρες έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, δηλώνουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι η απάντηση του συνόλου των εργαζομένων στην ανάλγητη και ισοπεδωτική λογική των υπαίτιων της κρίσης που τώρα ανερυθρίαστα εμφανίζονται ως διαχειριστές της, θα είναι σαφής και σκληρή.
Ο σεβασμός των ΣΣΕ και του ειδησεογραφικού χαρακτήρα του ραδιοσταθμού και η ματαίωση κάθε μεθόδευσης που απεργάζεται την απώλεια θέσεων εργασίας αποτελεί για την ΕΤΕΡ πρωταρχική και πάγια θέση την οποία και θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέα
Δημήτρης Καμαρινόπουλος Δημήτρης Καραπανάγος


3)ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. κήρυξαν τετράωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009 και ώρα 13.00 – 17.00 στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA αντιδρώντας στην συνεχιζόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία του τηλεοπτικού σταθμού, που επιμένει στην προσπάθεια να μειώσει το προσωπικό με μαζικές απολύσεις χρησιμοποιώντας την ταμπέλα «εθελούσια έξοδος». Ταυτόχρονα απαξιώνει τον ενημερωτικό χαρακτήρα του σταθμού «κονσερβοποιώντας» το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διοίκηση του ALPHA να ακυρώσει ΤΩΡΑ το πρόγραμμα της «εθελουσίας εξόδου», να δεσμευθεί ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, να μην εξαπατά το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό με μαγνητοσκοπημένα δελτία ειδήσεων και να γνωστοποιήσει στους εργαζόμενους και στις Ενώσεις τα σχέδια που έχει.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στον ALPHA, μέλη μας και μη, να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη στάση εργασίας.
ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης όλους τους εργαζόμενους στα Μ Μ Ε σε συγκέντρωση έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA στην Κάντζα και στο γραφείο του ALPHA στην Θεσσαλονίκη, την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 και ώρα 12.30.

Τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. & Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.


4)ΕΣΗΕΑ:ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Ρ/Τ ALPHA

27 Φεβρουαρίου 2009

Τετράωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 4 Μαρτίου από τις 13.00 έως τις 17.00 κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στο ραδιοφωνικό και τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, απαντώντας στην εργοδοτική αυθαιρεσία, η οποία επιμένει στη δρομολόγηση διαδικασιών για τη μεταβολή του ενημερωτικού χαρακτήρα των Ρ/Τ σταθμών με συρρίκνωση των ζωνών επικαιρότητας και κατ’ επέκταση τον περιορισμό των θέσεων εργασίας.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα εργοδοτικά σχέδια με τα οποία επιχειρείται η απαξίωση της συμβολής των εργαζομένων στην ενημέρωση και η διαφοροποίηση του χαρακτήρα του σταθμού δεν πρόκειται να περάσουν.
Το δικαίωμα στην εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο. Η υποβάθμιση του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης είναι ανεπίτρεπτη.
Το Δ.Σ. της Ενώσεως καλεί όλους τους δημοσιογράφους του ALPHA να μετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

5)ΠΟΕΣΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει τις αυθαίρετες, καταχρηστικές ενέργειες της εργοδοσίας στον Όμιλο του ALPHA και υιοθετεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για:
1. Την ακύρωση του προγράμματος «εθελούσιας εξόδου».
2. Τη δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος από το σταθμό.
3. Τη ζωντανή μετάδοση του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων και
4. Την άμεση γνωστοποίηση των σχεδίων της επιχείρησης στους εργαζόμενους στο σταθμό.
Γι αυτούς τους λόγους η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να πάρουν μέρος στην 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1-5 μ.μ.


6)ΠΟΣΠΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Όλοι στον ALPHA την Τέταρτη 4-3-09 στις 13.00»
Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταδικάζει τις επιλογές των Γερμανών ιδιοκτητών του Ομίλου ALPHA, που προχωρούν σε μαζικές απολύσεις, τις οποίες ονομάζουν “εθελούσια έξοδο εργαζομένων”, προκειμένου να παρακάμψουν και την Ελληνική Νομοθεσία !
Απαιτεί την ακύρωση κάθε μορφής άμεσης ή έμμεσης απόλυσης και του αποκαλουμένου προγράμματος «εθελουσίας εξόδου».
Να μην υπάρξει καμιά δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις σε όλο τον όμιλο του ALPHA. Δουλειά υπάρχει για όλους τους εργαζομένους αν δεν χρησιμοποιούνται διάφορα τεχνάσματα όπως θυγατρικές, ενοικιαζόμενοι και εξωτερικοί συνεργάτες.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ δηλώνει ότι υιοθετεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του ALPHA, ώστε να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας, ούτε να υποβαθμιστούν οι εργασιακές σχέσεις και θα αγωνιστεί για να εμποδίσει αυτές τις αντεργατικές ενέργειες της εργοδοσίας.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει την προσπάθεια συκοφάντισης της συνδικαλιστικής δράσης και της τρομοκράτησης των εργαζομένων και καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους. Να δείξουν την ενεργή συμπαράσταση τους στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον Όμιλο του ALPHA που πραγματοποιείται την Τέταρτη 13.00-17.00

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΗΜΜΕ
να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στις 13.00 στον ALPHA (Αττική οδός , Κάντζα) την Τέταρτη 4 Μαρτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: