Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Αλληλεγγύη στους εφημεριδοπώλες





Οι Financial Crimes εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους εφημεριδοπώλες και την κινητοποίησή τους.

1)Αρ. Πρωτ.: 7386Προς Τις Διευθύνσεις των Πρακτορείων Διανομής Τύπου
“ΑΡΓΟΣ Α.Ε.” “ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.”

ΕΝΤΑΥΘΑ
Κοινοποίηση: Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών& Γεν. Γραμμ. Επικοινωνίας – Γεν. Γραμμ. Ενημέρωσης

Κύριοι
Με προηγούμενες επιστολές μας σας ενημερώσαμε ότι στην περίπτωση που προχωρούσατε σε μονομερή τροποποίηση της μηχανογράφησης προκειμένου να περικόψετε το προβλεπόμενο ευθέως και ρητώς από τον νόμο ποσοστό μας, θα μας βρίσκατε αντίθετους.
Εσείς, μας αγνοήσατε και λειτουργώντας μονομερώς και αντίθετα στα συναλλακτικά ήθη, από τις 11/2/2009 την τροποποιήσατε αιφνιδιαστικά και εμφανίζετε το ποσοστό μας, στα σχετικά έντυπα, υπολογισμένο επί ποσών αφού πρώτα αφαιρεθεί ο Φ.Π.Α.
Όμως, όπως καλώς γνωρίζετε,
α) το ποσοστό μας υπολογίζεται επί της τιμής πώλησης των ημερησίων και μη εφημερίδων και περιοδικών, που πωλούμε, το οποίο ανέρχεται σε 20%, ως απόφαση 5666/Γ/1949 Υπουργού Τύπου και Πληροφοριών και αφού λήφθηκαν υπ΄όψιν οι διατάξεις του με αριθ. 73/1944 Νόμου ως και η με αριθ. 5657 της 22/4 απόφαση του ανωτέρω Υπουργού,
β) ο Ν.1642/1986 αναφέρεται στον τρόπο υπολογισμού της φορολογητέας αξίας των αγαθών και υπηρεσιών και μόνο και δεν αναφέρεται στον καθορισμό του ποσοστού μας.
Η ανωτέρω με αριθ. 5666/Γ/1949 Υπουργική απόφαση έως σήμερα ερμηνεύθηκε αυθεντικά από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ( τα μέλη μας, τα Πρακτορεία Διανομής τύπου, προηγούμενα και υφιστάμενα, τις φορολογικές υπηρεσίες του Δημοσίου κλπ).
Παρά την έως σήμερα μετριοπαθή και αμυντική στάση μας, σεις εμμένετε.
Κατόπιν αυτών, το Δ.Σ. της Ένωσης μας, συνελθόν εκτάκτως σήμερα 19/3/09, αποφάσισε να κηρύξει προειδοποιητική τετράωρη στάση εργασίας των μελών μας για την προσεχή Δευτέρα 23/3/09, με έναρξη την 6η π.μ. ώρα και λήξη την 10η π.μ. ώρα, μετά την λήξη της οποίας τα μέλη μας θα παραλάβουν και κυκλοφορήσουν το σύνολό των προς διανομή, την ημέρα εκείνη, εντύπων, καλώντας σας να επαναφέρετε τα πράγματα στην προτέρα της 11/2/2009 κατάσταση όσον αφορά στον τρόπο υπολογισμού του ποσοστού μας.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Δ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡ. ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

2)Προς Όλους τους περιπτερούχους και εκμεταλλευτές καταστημάτων πώλησης τύπου

Φίλε Συνεργάτη
Σε ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 23/3/2009, οι εφημεριδοπώλες της Αθήνας, πραγματοποιούμε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, από τις 6 πμ έως τις 10 πμ. Αυτό σημαίνει ότι την ημέρα εκείνη θα παραλάβεις το σύνολο των προς πώληση εντύπων με καθυστέρηση.
Αιτία είναι η αυθαίρετη και μονομερής ενέργεια των Πρακτορείων Διανομής Τύπου να περικόψουν , από τις 11/2/2009 , το προβλεπόμενο ευθέως και ρητώς από τον νόμο ποσοστό μας. Αν το αποδεχθούμε θα πρέπει τότε να μειωθεί ανάλογα και το δικό σας ποσοστό.
Το αίτημά μας είναι να αποκατασταθεί η αδικία διαφορετικά θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω τέτοιου είδους διαμαρτυρίες και ενέργειες.
Πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεσαι πως ο αγώνας μας γίνεται και για το δικό σου συμφέρον αφού δεν θα ήθελες να μειωθεί το ποσοστό σου. Τελείως πληροφοριακά σου λέμε ότι στην επαρχία το ποσοστό των περισσότερων σημείων πώλησης τύπου όπως το δικό σου είναι 3%-5.
Ζητούμε την κατανόησή σου για το πρόβλημα που σου δημιουργούμε αλλά υπαίτια είναι η συμπεριφορά των Πρακτορείων. Πιστεύουμε ακόμη ότι στους αναγνώστες-πελάτες σου , αν ερωτηθείς, θα εξηγήσεις τους πραγματικούς λόγους του αγώνα μας, όπως ήδη σου τους εξηγήσαμε.
Με εκτίμηση
Η Διοίκηση της Ένωσης Εφημεριδοπωλών Αθηνών

3) Αθήνα 19 / 3 /2009
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ. ΕΚΔΟΤΕΣ- ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ
Κύριοι
Όπως καλώς γνωρίζετε, οι εφημεριδοπώλες, για την παροχή υπηρεσιών τους στην διακίνηση και πώληση του τύπου, αμείβονται με ποσοστό επί της τιμής πώλησης των ημερησίων και μη εφημερίδων και περιοδικών, που πωλούν στον τόπο εκδόσεως αυτών, το οποίο ανέρχεται σε 20%, ως απόφαση 5666/Γ/1949 Υπουργού Τύπου και Πληροφοριών « περί καθορισμού ποσοστού εφημεριδοπωλών και δικαιωμάτων πρακτορεύσεως ημερησίων εφημερίδων» και αφού λήφθηκαν υπ΄όψιν οι διατάξεις του με αριθ. 73/1944 Νόμου ως και η με αριθ. 5657 της 22/4 απόφαση του ανωτέρω Υπουργού.
Περαιτέρω ο Ν. 1642/1986 αναφέρεται στον τρόπο υπολογισμού της φορολογητέας αξίας των αγαθών και υπηρεσιών και μόνο και δεν αναφέρεται στον καθορισμό του ποσοστού των εφημεριδοπωλών.
Έως σήμερα, η ανωτέρω με αριθ. 5666/Γ/1949 απόφαση Υπουργού Τύπου και Πληροφοριών, ερμηνεύθηκε αυθεντικά από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ( τα μέλη μας, τα προηγούμενα Πρακτορεία Διανομής Τύπου αλλά και τα υφιστάμενα ήτοι την «ΑΡΓΟΣ ΑΕ» και την «ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ», τις φορολογικές υπηρεσίες του Δημοσίου κλπ)
Οι Διοικήσεις των Πρακτορείων Διανομής, από τις 11/2/2009 τροποποίησαν αυθαίρετα και ανεπίτρεπτα την μηχανογράφηση και περιέκοψαν το νόμιμο ποσοστό μας, στα σχετικά έντυπα, λειτουργώντας μονομερώς και αντίθετα στα συναλλακτικά ήθη, παρά την άρνησή μας να το αποδεχθούμε, υποχρεώνοντάς μας και παρά την έως σήμερα αμυντική και μετριοπαθή στάση μας η οποία δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής να υπάρξουν συνέπειες στην κυκλοφορία του Τύπου , να προχωρήσουμε σε άμεσες κλαδικές και συνδικαλιστικές κινήσεις, οφειλόμενες στην αποκλειστικά ως άνω υπαίτια συμπεριφορά τους που δυστυχώς θα δημιουργήσουν συνέπειες προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Ήδη οι καθημερινές συναλλαγές μας με τα Πρακτορεία, λόγω των κατά τα ως άνω λανθασμένων εκκαθαρίσεών τους, έχουν διαταραχθεί με συνέπεια την δημιουργία αναστάτωσης στα μέλη μας και στον τρόπο εργασίας τους και την μη εξόφληση των ημερησίων λογαριασμών, κατάσταση που τείνει να παγιωθεί.
Στην προσπάθειά μας να αποφύγουμε κάθε περαιτέρω όξυνση ( με την επαναφορά των πραγμάτων στην προγενεστέρα κατάσταση) σας καλούμε υπό την ιδιότητά σας ως μετόχων των ανωτέρω Πρακτορείων να παρέμβετε προς αποκατάσταση άμεσα της κατά ημών αδικίας.
Παραμένουμε στην διάθεσή σας, όπως πάντα, για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με τιμή,
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: