Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Πολυμηχανήματα!!

Θεσσαλονίκη 8 Απριλίου 2009 Αρ. Πρωτ. 1222
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Φαίνεται ότι κάποιοι γίνανε μέρος της υποτιθέμενης κρίσης των εργοδοτών μας και πήραν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που εργάζονται ώστε να τις γλιτώσουν από έξοδα, αντικαθιστώντας παράνομα συναδέλφους τους και στερώντας τους το μεροκάματο.
Πρώτος σέρνει τον χορό ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής του MEGA στην Κρήτη κος ΒΕΖΥΡΑΚΗΣ που εμφανίζεται σε δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας (Η ΓΑΤΑ 1-4-2009) με κάμερα να κάνει και εικονοληψία για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε θέμα που αφορούσε την Εθνική Ελλάδος.
Ακολουθεί ο, για πολλά χρόνια, πολεμικός ανταποκριτής και έμπειρος συντάκτης του Τηλεοπτικού Σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ, που δέχτηκε να καλύψει τον σεισμό στη Ιταλία σαν ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ (Δημοσιογράφος, Εικονολήπτης, Ηχολήπτης).
Κύριε Βαφειάδη στην Ιταλία δεν πήγατε για διακοπές, που πιθανόν να δικαιολογούταν μια κάμερα στα χέρια σας. Πήγατε για δουλειά και πήρατε μαζί σας κάμερα του Σταθμού δηλώνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή σας να αντικαταστήσετε τους συναδέλφους σας τεχνικούς, που επί πολλά χρόνια σας έβγαζαν ασπροπρόσωπο σε όλα τα θέματα που καλύπτατε.
Ο Τηλεοπτικός Σταθμός MEGA παρανόμησε, προκειμένου να κάνει και αυτός οικονομία με διαφορετικό τρόπο. Αντί να στείλει στην Ιταλία τεχνικούς που εργάζονται νόμιμα στον Σταθμό, συνεργάστηκε με την εταιρεία του κυρίου Γ. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ η οποία δεν πληροί τους όρους που θέτει η Ελληνική νομοθεσία για το ποιες Εταιρείες έχουν δικαίωμα να συνεργάζονται με Τηλεοπτικούς Σταθμούς, έχει τεχνικό υπάλληλο τον ίδιο τον κύριο ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ που εκτός από τα καθήκοντα του Εικονολήπτη εκτελεί ταυτόχρονα και καθήκοντα Ηχολήπτη.
Καλούμε όλες τις Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ να πάρουν άμεσα θέση και να καταδικάσουν τις παραπάνω αντισυναδελφικές και αντιδεοντολογικές ενέργειες. Καλούμε ειδικά τα πειθαρχικά συμβούλια των Δημοσιογραφικών Ενώσεων να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να σταματήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα.
Προειδοποιούμε την ΕΙΤΗΣΕΕ ότι αυτές οι ενέργειες όχι μόνο δυναμιτίζουν την καλή πίστη η οποία είναι απαραίτητη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την νέα ΣΣΕ, αλλά και επαληθεύουν πλήρως τον ισχυρισμό μας ότι οι Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις παραβιάζουν την Εργατική και Τηλεοπτική νομοθεσία προκειμένου να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο.
Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στην παρανομία, την αυθαιρεσία και την ασυδοσία με κάθε τρόπο και ότι θα καταφύγουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες με καταγγελίες για όλα τα παραπάνω.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: