Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Θεατρικό μονόπρακτο


Aπό το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη ένα θεατρικό μονόπρακτο, αφού τόσο εμείς (φανταζόμαστε και άλλοι) βομβαρδιζόμαστε με mail όπου διάφοροι δίνουν τις ευχές τους στο Σόμπολο για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ και μας τις κοινοποιούν, με επισυναπτόμενη ανακοίνωση με τα "επιτεύγματα" της θητείας του (ναι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός είχε πάντα θράσος). Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή ανέργων συναδέλφων, που απαντάνε σε μέρος των "επιτευγμάτων".


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο στοργικός διαπλεκόμενος πατερούλης των δημοσιογράφων και πρόεδρος -για λίγο ακόμα- της ΕΣΗΕΑ ξύπνησε απο το λήθαργο στον οποίο είχε πέσει και άρχισε τα μεγάλα λόγια, τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις μήπως και καταφέρει να ξαναεκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Ανάμεσα στις απίστευτες αηδίες που του έγραψε ο προσκυνητής της Χούντας Χρήστος Κυρίτσης για να ανεβάσει στην ιστοσελίδα του αναφέρετε και σε εμάς,τους άνεργους δημοσιογράφους γράφοντας τα εξής:
Άνεργοι: Καθιερώσαμε επιδοτούμενα σεμινάρια και παράλληλα πετύχαμε την ασφάλισή τους στο Ταμείο - πέραν των άλλων επιδομάτων που δίδονται για πρώτη φορά από την ΕΣΗΕΑ. Ασφαλίσαμε τους συναδέλφους της Αθλητικής Ηχούς και του SPORTIME που διέκοψαν την έκδοσή τους, για ένα επιπλέον χρόνο γεγονός που τους εξασφάλισε την καταβολή επιδόματος ανεργίας και κυρίως τον πολύτιμο για όλους συντάξιμο χρόνο.

Έχουμε να απαντήσουμε στον καταγέλαστο Κυρίτση τον επονομαζόμενο και ταξιθετρια, τον ανύπαρκτο και ανίκανο Σόμπολο και το κομματόσκυλο την Μαγιάση τα εξής σε οτι μας αφορά:
- Δεν καθιερώσατε επιδοτούμενα σεμινάρια. Απλά συμφωνήσατε με τον Βερναρδάκη να δωθεί αυτή η επιδότηση απο τα αδιάθετα κονδύλια του Γ' ΚΠΣ γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν υπήρχε τρόπος να απορροφηθούν τα κονδύλια και θα πήγαιναν υπέρ πίστεως και πατρίδος.
- Δεν πετύχατε καμία προνομιακή μεταχείριση με την ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ.Ούτως ή άλλως είναι υποχρεωτική η ασφάλιση των καταρτιζόμενων σε σεμινάρια του ΟΑΕΔ. Αντι να καταβληθούν τα χρήματα στο ΙΚΑ καταβλήθηκαν στον ΕΔΟΕΑΠ για τους 6 μήνες που διήρκησαν τα σεμινάρια.Αποφεύγετε όμως ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ να αναφερθείτε στο 50ρικο που πρέπει να πληρώνουμε κάθε μήνα όλοι οι άνεργοι στον ΕΔΟΕΑΠ προκειμένου να έχουμε ΜΟΝΟ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
- Ποιά είναι τα "άλλα" επιδόματα που καταβλήθηκαν για πρώτη φορά απο την ΕΣΗΕΑ; Μήπως εννοείται το βοήθημα του ΠΑΣΧΑ και των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ; Αυτα δίδονται πολλά χρόνια τώρα. Αντιθέτως δεν λέτε λέξη για το επίδομα ανεργίας που μετά την ολοκλήρωση της καταβολής του δεν προβλέπεται ΤΙΠΟΤΑ άλλο για τους ανέργους του ΤΣΠΕΑΘ εν αντιθέσει με τους ανεργους του ΟΑΕΔ που δικαιούνται και επίδομα θέρμανσης και επιδότηση ενοικίου και εκτακτο επίδομα φτώχιας. Αυτα όλα δεν προβλέπονται για τους άνεργους δημοσιογράφους και το ξέρετε πολύ καλα!
-Επειδή ήταν αναμενόμενο οτι θα προσπαθούσατε να εκμεταλευτείτε τα επιδοτούμενα σεμινάρια προς όφελος σας, αφού η εγγραφή οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στη λίστα των καταρτιζόμενων γινόταν ΜΟΝΟ μετά απο δικά σας τηλεφωνήματα στην αρμόδια υπάλληλο της γραμματείας, μπορείτε να μας πείτε που εργάζεται ο Ευάγγελος Αλυσανδράτος που παρακολούθησε τα σεμινάρια και τσέπωσε τα χρήματα της επιδότησης;;; ΜΗΝ ΠΑΙΔΕΥΕΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ: Π Ο Υ Θ Ε Ν Α ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ. Αυτούς επιδότήσατε πονηροί ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, τα δικά σας παιδιά που πλησίαζαν τον Κυρίτση συνομωτικά όταν ερχόταν στα μαθήματα
και του ψυθίριζαν στο αυτί "κύριε Χρήστο εμείς σας στηρίζουμε να το ξέρετε και να το πείτε στον κ. Σόμπολο"!!! Ο Βερναρδάκης άραγε ήταν ενήμερος οτι τα λεφτά του κρατους που θα έπρεπε να επιδοτούν καταρτιζόμενους ανεργους δημοσιογράφους στην πραγματικότητα επιδοτούσαν ψηφοφορους του Σόμπολου και του Τσαλαπάτη? Αυτό είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ κύριοι και η Δικαιοσύνη έχει το λόγο!

Για όλους αυτούς τους λόγους μην προσδοκείτε να λάβετε ούτε μια ψήφο απο τους πραγματικά άνεργους δημοσιογράφους. Γιατί υπήρχαν και οι μαιμουδιάρηδες άνεργοι,ψηφοφοφροι σας με 2 και 3 δουλειές με μπλοκάκι στους οποίους προσφέρατε "δωράκι" τα λεφτά της επιδότησης στερόντας τη δυνατότητα απο άρρωστους ανέργους να παρακολουθήσουν αυτα τα σεμιινάρια και να λάβουν το βοήθημα της επιδότησης που τοσο αναγκη είχαν.

Συντακτική Ομάδα
ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: