Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Ώρα για ΑΝΑΤΡΟΠΗ!! εκλογική διακήρυξη


Συνάδελφισσα, Συνάδελφε.

Τα ψέμματα τελείωσαν.
Στις εκλογές του Σωματείου μας (26,27 Μαίου) κρίνεται το παρόν και το μέλλον μας, κυρίως δε των νεότερων γενιών του κλάδου μας. Για να είναι φωτεινότερα από όσο φαντάζουν σήμερα, οφείλουμε να ολοκληρώσουμε στην ΕΣΗΕΑ αυτό που ξεκίνήσαμε πέρυσι στην ΠΟΕΣΥ. Την ανατροπή της δυαρχίας Σόμπολου- Τσαλαπάτη. Το ξήλωμα της δυαρχίας των συντεχνιακών, εργοδοτικών και κυβερνητικών που διέλυσαν το Σωματείο μας και απαξίωσαν το επάγγελμα και τον κλάδο μας.
Για να πετύχουμε την μεγάλη ανατροπή η ΜΟΝΗ λύση είναι ο «Ενωτικός Συνδυασμός-Financial Crimes». Διεκδικούμε ΑΥΤΟΝΟΜΑ με το ισχυρό, νεανικό και μαχητικό ψηφοδέλτιο μας την εκπροσώπηση όλων όσοι δεν αντέχουν πια τον σύγχρονο Μεσαίωνα. ΄Ολων όσοι διεκδικούν να τον αλλάξουν τώρα, όχι κάποτε στο μέλλον. Διεκδικούμε την εκπροσώπηση της φωνής μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΄Ενωσης. Διεκδικούμε ένας από εμάς να βρεθεί στην επόμενη διοίκηση, ώστε το 6-5 της δυαρχίας να γίνει 6-5 της ανατροπής της.
Η δέσμευση μας είναι καθαρή. Δεν ψηφίζουμε εργοδοτικό ή κυβερνητικό πρόεδρο. Δεν
συμμετέχουμε σε αντιπροσωπευτικά προεδρεία που μας φορτώνουν από την πίσω πόρτα τον κάθε κ. Σόμπολο. Ψηφίζουμε στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε διοίκηση της Αριστεράς, των αντιεργοδοτικών και αντικυβερνητικών δυνάμεων του χώρου μας. Καλούμε δε τις παραδοσιακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης («Συσπείρωση», «Μαχόμενη» και «Δημοσιογραφική Ενότητα») να αναλάβουν δημόσια και προεκλογικά την ίδια δέσμευση. Τα μισόλογα και οι υπεκφυγές τους δεν συνιστούν τίποτα άλλο παρά μόνο δεκανίκια της δυαρχίας. Οι κομματικές διαφορές του Περισσού, της Κουμουνδούρου, της Χαριλάου Τρικούπη και της παραδοσιακής εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ή τα λάθη του παρελθόντος της μιας ή της άλλης συνδικαλιστικής παράταξης τους απλώς αποτελούν φθηνές δικαιολογίες για την ανοχή στην διαίωνιση της δυαρχίας.
Οι παρατάξεις αυτές αποτελούν εν δυνάμει συμμάχους μας στην ανατροπή της δυαρχίας.΄Ομως, η ιστορία του κλάδου και του Σωματείου μας μάς υπενθυμίζει σε όλους, κι αυτό επιτέλους ας το συνειδητοποιήσει κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα, ότι από μόνες τους ούτε η «Συσπείρωση», ούτε η «Μαχόμενη» ούτε η «Ενότητα». Ιδιαίτερα στην «Συσπείρωση» και στην «Μαχόμενη» τους δόθηκαν σημαντικές ευκαιρίες τις οποίες απλώς τις κλώτσησαν στην εξέδρα.
Εξάλλου: Η «Συσπείρωση», την οποία στηρίξαμε κριτικά πέρυσι στην ΠΟΕΣΥ, έχει περιοριστεί σε επιμέρους διαχειριστικές θετικές κινήσεις. Η «Μαχόμενη» εμμένει στην λογική του ΠΑΜΕ, την διασπαστική δράση της συνοχής των αγώνων των μαζών του κλάδου μας. Η «Ενότητα» επιχειρεί την ανασύνθεση και την «λεηλασία» του χώρου της ΚΕΔ. Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι δεν θα κερδίσουν τίποτα από το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των Πασοκικων φατριών. Γι αυτό στις εκλογές κατεβαίνουμε αυτόνομα. Απευθυνόμαστε σε κάθε δημοσιογράφο που θέλει να πάρει την τύχη της ζωής του στα χέρια του και να την αλλάξει. Οι συνθήκες ωρίμασαν. Σχεδόν μια δεκαετία μας βλέπετε δίπλα σας σε κάθε αγώνα του κλάδου. Δεν αρκούν τα καλά λόγια για αυτό. Είμαστε πολλοί αυτοί που αντιστεκόμαστε. Πρέπει να το αποδείξουμε στην πράξη.
Σας καλούμε να συσπειρωθείτε στις τάξεις του «Ενωτικού Συνδυασμού-Financial Crimes». Σας καλούμε να δυναμώσετε την φωνή σας-μας με την παρουσία σας στο νέο ψηφοδέλτιο μας. Σας καλούμε να το υποστηρίξετε ανοικτά και δυνατά σε κάθε συνάδελφο και σε κάθε χώρο εργασίας.
Σας καλούμε να πάμε μαζί για την μεγάλη ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: