Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ για απολύσεις


Καταγγελία για τις απολύσεις Κατερίνας Μηναδάκη και Χάρη Λεοντάκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει την απαράδεκτη, άδικη και αντεργατική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας του ραδιοφωνικού σταθμού «Άλφα Ράδιο» Ηρακλείου η οποία, παραμονές του Πάσχα, απέλυσε τους συναδέλφους Κατερίνα Μηναδάκη και Χάρη Λεοντάκη.
Η ιδιοκτησία του ραδιοφωνικού σταθμού, σε μια ακραία επίδειξη αναλγησίας, κοινοποίησε στους συναδέλφους τις απολύσεις τους, κατά τρόπο αυθαίρετο και προκλητικό και χωρίς να υφίστανται πραγματικοί λόγοι. Η Κατερίνα Μηναδάκη και ο Χάρης Λεοντάκης, με την συνεπή και υπεύθυνη στάση τους, με το ήθος και τις ικανότητες τους, συνέβαλαν στην ενημερωτική αναβάθμιση του «Άλφα Ράδιο» Ηρακλείου και στην άνοδο της ακροαματικότητας του, κινούμενοι πάντα στο πλαίσιο που οι κανόνες δεοντολογίας ορίζουν.
Οι δυο νέες απολύσεις θέτουν σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα τους δημοσιογράφους και επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι οι εργοδότες, υπό το πρόσχημα της οικονομικής συγκυρίας, επιχειρούν συρρίκνωση των θέσεων εργασίας με μόνο και προφανή σκοπό να αυξήσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων τους.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητά την άμεση επαναπρόσληψη των δυο συναδέλφων και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι δημοσιογράφοι θα περιφρουρήσουν μέχρι κεραίας και με κάθε τρόπο το δικαίωμα στην εργασία, όσα άλλοθι κι αν επικαλεστεί, αυθαιρετώντας, η πλευρά των εργοδοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: