Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Προκλητικοί σε βάρος των συμβασιούχων!!

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ για τα όσα γίνονται στην πλάτη των συμβασιούχων, από την κυβέρνηση της ΝΔ και τους "εντεταλμένους" της.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23/4/2009

Σήμερα 23 Απρίλη εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα, στα οποία είχε προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ κατά της ΕΡΤ με αίτημα να υποχρεωθεί η τελευταία να προχωρήσει στην άμεση σύγκλιση της γνωμοδοτικής επιτροπής , που είναι υπεύθυνη για την εξέταση των συμβάσεων έργου.
Η προσφυγή έγινε διότι η διοίκηση αρνιόταν να συγκαλέσει την επιτροπή, με πρόφαση ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ προέβη σε αλλαγή του εκπροσώπου των εργαζομένων, ενέργεια που κατά τη διοίκηση δεν ήταν απόλυτα σύννομη.
Παρέμβαση στο δικαστήριο έκανε και η ΠΟΕΣΥ, ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα οι νόμιμες διαδικασίες.
Η έκπληξή μας ήταν μεγάλη, όταν ο πρόεδρος της επιτροπής και εντεταλμένος σύμβουλος της διοίκησης κος Κέκης, που κατάθεσε ως μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου, είπε ότι η διοίκηση της ΕΡΤ δεν έχει πρόβλημα με τα μέλη της επιτροπής. Ο λόγος της μη σύγκλισης είναι ότι δεν υπάρχει ανάγκη για προσλήψεις συμβασιούχων. Σε περίπτωση ανάγκης ο ίδιος θα συγκαλούσε την επιτροπή.
Πιστεύουμε ότι θα ήταν χρήσιμο να προϋπάρχει συνεννόηση μεταξύ της διοίκησης της ΕΡΤ και της πολιτικής της ηγεσίας ώστε να μην ακούμε αυτά που ακούσαμε από τον κο Κέκη, όταν προ ολίγων ημερών ο αρμόδιος υπουργός κος Γκιουλέκας δια του δελτίου τύπου του υπουργείου του (8.4.2009), δήλωσε την άμεση ανάγκη υπογραφής των νέων συμβάσεων. Τελικά τι από τα δύο συμβαίνει; Χρειάζονται ή όχι οι συμβασιούχοι;
Και άλλη μια περίπτωση δυο μέτρων και δυο σταθμών. Η διοίκηση της ΕΡΤ παραπέμπει στο άγνωστο μέλλον τις ανανεώσεις των συμβάσεων της μεγάλης πληθώρας των συμβασιούχων. Από την άλλη πραγματοποιεί (πως άραγε;) την ανανέωση κάποιων επιλεγμένων συμβάσεων, ενώ σε κάθε περίπτωση διατείνεται ότι για όλα φταίνε οι συνδικαλιστικές διαφορές που υπάρχουν στην ΠΟΣΠΕΡΤ. Έτσι πληροφόρησαν και τον υπουργό κο Γκιουλέκα, λέγοντάς του ότι για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να βρεθεί εκπρόσωπος κοινής αποδοχής !!! Το πρωί στο δικαστήριο φάνηκε ποιόν επιθυμούσαν. Τον πρώην πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Αρίστωνα Κοντιζά που ήταν δίπλα στη διοίκηση της ΕΡΤ και σε αυτή τη νομική διαδικασία. Μετά από αυτά το Δικαστήριο όρισε τακτική δικάσιμο στις 18/8/2009.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ προτίθεται να κάνει κάθε τι για να διασφαλίσει τα νόμιμα συμφέροντα των εργαζομένων. Γι΄αυτό θα ζητήσει τη συμπαράσταση των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών και σωματείων (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ κλπ) ως και την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: