Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Η κρίση στα ΜΜΕ της Πάτρας


Στο ρεπορτάζ που αναρτήσαμε στις 7 Απριλίου για τα ΜΜΕ της Πάτρας, ξεχάσαμε να αναφέρουμε την εβδομαδιαία life style εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ (www.kosmos.com.gr) που βρίσκεται μαζί με την εφημερίδα Πελοπόννησος στην κορυφή των πωλήσεων. Παρά τις υψηλές πωλήσεις, η εφημερίδα μπαίνει από τη Μ. Πέμπτη στη διαδικασία «να μοιράζει 1.000 ευρώ».
Από τη ραδιοτηλεοπτική στήλη της εφημερίδας μαθαίνουμε ότι λόγω της κρίσης τα ΜΜΕ στην Πάτρα προχώρησαν στις εξής κινήσεις:
Ο ΚΟΣΜΟΣ ενέταξε το περιοδικό BEAT στις σελίδες του, η εφημερίδα Πελοπόννησος μείωσε τις σελίδες της σε 56, η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ βγαίνει σε μικρότερο σχήμα και λιγότερη ύλη, η ΕΒΔΟΜΑΔΑ σταμάτησε το χρώμα και βγαίνει ασπρόμαυρη και σε άλλες εφημερίδες κυκλοφορούν φήμες για μειώσεις μισθών. Ο εκδότης της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΙΝΗ διαψεύδει ότι από καθημερινή θα γίνει εβδομαδιαία.
Στα κανάλια, ο Antenna άλλαξε τον τρόπο πληρωμής του συνεργείου και αντί για μηνιάτικο πληρώνει με το κομμάτι, όπως και ο Alpha, το Star έχει καταργήσει τη θέση του ανταποκριτή και σιγά σιγά η αποστολή θεμάτων μέσω ΟΤΕ καταργείται και αντικαθίσταται από το internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: