Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

6 απολύσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Ούτε η καταμέτρηση δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έγιναν 6 απολύσεις. Οι συνάδελφοι πηγαίνοντας με την κάρτα τους να βγάλουν χρήματα, διαπίστωσαν ότι το ποσό του λογαριασμού ήταν μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο. Η εργοδοτική πλευρά είχε περάσει την αποζημίωση. Απαράδεκτη αντιμετώπιση που πρέπει να απαντηθεί.



ΨΗΦΙΣΜΑ Της Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων στον ΣΚΑΪ ΤV
Παρασκευή, 29 Μαϊου 2009


Εμείς, οι δημοσιογράφοι της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τις συνεχόμενες και κλιμακούμενες απολύσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στον εργασιακό μας χώρο.

Ανησυχούμε ότι οι απολύσεις αυτές ενδέχεται να σηματοδοτούν την αλλαγή του ενημερωτικού χαρακτήρα του σταθμού, όπως αυτός ορίζεται από το νόμο και την άδεια λειτουργίας του. Η εξέλιξη αυτή, εκτός από την υποβάθμιση του προϊόντος του σταθμού, θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας μας.

Είμαστε ιδιαιτέρως ενοχλημένοι επίσης και από τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιήθηκαν οι συγκεκριμένες απολύσεις, καθώς οι συνάδελφοί μας ενημερώθηκαν για την απόλυσή τους – όχι από τον επικεφαλής Διευθυντή τους- αλλά από τον Προσωπάρχη και αυτό κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας, καθώς ανακάλυψαν ότι στον Τραπεζικό τους λογαριασμό μαζί με τον μισθό του Μαϊου, είχαν κατατεθεί από νωρίς το πρωί τα επιδόματα και η αποζημίωση που δικαιούνταν ως απολυμένοι.

Δια του παρόντος λοιπόν δηλώνουμε ότι οι απολύσεις, που έχουν ξεκινήσει από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2008 και κλιμακώνονται, κρίνονται από το σύνολο των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ ως απαράδεκτες. Είμαστε πλήρως αντίθετοι και θα αντιδράσουμε δυναμικά σε περαιτέρω κλιμάκωση των απολύσεων στο μέλλον.

Για όλους αυτούς τους λόγους και θέλοντας να προστατεύσουμε την εργασία μας, αποφασίζουμε τη διενέργεια προειδοποιητικής τρίωρης στάσης εργασίας από τις 16.00 ως τις 19.00 σε ημέρα που θα ορίσει το Σωματείο μας, διεκδικώντας:


-Τη διατήρηση του ενημερωτικού χαρακτήρα του σταθμού

-Την ανάκληση των απολύσεων

-Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων του ΣΚΑΪ.


Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: