Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Ας τους τελειώσουμε


Ο χαβαλές και η ανοχή τελείωσαν.
Ας τους τελειώσουμε.


Συνάδελφοι,

Επί τέλους αναγκάσαμε τους επαγγελματίες λασπολόγους να εγκαταλείψουν την ανωνυμία τους. Και, μάλιστα, την μέρα της συνέλευσης-παρωδία του Σωματείου μας.
Τους ευχαριστούμε θερμά. Αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι είναι σε πανικό. Αποδεικνύουν ότι αυτό που τους φοβίζει είναι η σταθερά ανοδική δυναμική των Financial Crimes. Αποδεικνύουν ότι αυτό που τους τρομάζει είναι η συνεργασία μας με το ΑΡΜΕ και πολλούς ανένταχτους αγωνιστές. Η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» έρχεται να ολοκληρώσει το ξήλωμα της δυαρχίας Σόμπολου-Τσαλαπάτη. Ναι, αυτό που αρχίσαμε πέρυσι στην Ομοσπονδία φέτος θα το ολοκληρώσουμε στην ΄Ενωση.
΄Ένα χρόνο ανωνύμως μας βρίζουν και μας συκοφαντούν. Μέχρι τώρα κάναμε χαβαλέ μαζί τους γιατί αυτό τους άξιζε. Ο χαβαλές και μαζί η ανοχή μας τελείωσαν. Συνταξιοδοτήθηκαν από την ΠΟΕΣΥ και τώρα ετοιμάζονται για την… κύρια σύνταξη της ΕΣΗΕΑ. Για αυτό ξεπέρασαν κάθε όριο.

Συνάδελφοι,

Η εκλογική τακτική της ηγεσίας της ΚΕΔ είναι σαφής. Γνωρίζουν ότι εμείς συσπειρώνουμε τους απογοητευμένους από την ΕΣΗΕΑ συναδέλφους και ιδιαιτέρως τους νέους. Επιδιώκουν, λοιπόν, να πείσουν αυτό τον κόσμο ότι και εμείς είμαστε μέρος του προβλήματος της Ένωσης. Για να τους πείσουν ότι δεν υπάρχει στις εκλογές προοπτική και να τους διώξουν από την κάλπη. Νομίζουν ότι έτσι θα γλιτώσουν.
΄Όμως, η πιάτσα είναι μικρή και όλοι γνωρίζουν όλους. Εμείς στους αγώνες είμαστε παντού. Σε απεργίες, σε διαδηλώσεις, σε δικαστικούς αγώνες, σε κινητοποιήσεις. Αυτοί και οι όμοιοι τους πού είναι; Α, ξέχασα: στις πολυθρόνες τους, ψηφίζουν εναντίον των απεργιών.

Συνάδελφοι,

Απορώ με την ανοησία της ηγεσίας της ΚΕΔ. Επέλεξαν οι συνδικαλιστές του… λαδιού (τυποποίησης ή πιστοποίησης μικρή σημασία έχει) να συγκρουστούμε στο επίπεδο που θα έπρεπε να σιωπούν. Δεκτή η πρόκληση.
Αναμένω με αγωνία το ψηφοδέλτιο τους. Για να μάθετε για καθέναν ξεχωριστά σε ποιο Γραφείο Τύπου τράπεζας, υπουργείου, εταιρείας κ.λ.π. εργάζεται. Τους προκαλώ δε από τώρα. Εγώ, o… επιχειρηματίας της διαπλοκής, της Νέας Τάξης και του Freedom House, που λαμβάνω μισθό 1.000 ευρώ τον μήνα από την FMVOICE.GR. και πληρώνω 475 ευρώ αυτασφάλιση σε ΤΣΠΕΑΘ και ΕΔΟΕΑΠ, που δεν διαθέτω κανένα περιουσιακό στοιχείο, τους προκαλώ να ανταλλάξουμε τα εισοδήματα μας, τις αργομισθίες, τα τζιπ και τις πολυτελείς κατοικίες.


Συνάδελφοι,

Απευθύνομαι σε όλους σας, αλλά κυρίως σε εκείνους τους αγωνιστές του μεροκάματου που παραμένουν όμηροι της ηγεσίας της ΚΕΔ. Απεμπλακείτε από την ηγεσία που διέλυσε την δημοκρατική παράταξη στον χώρο μας και κατάντησε ουρά της εργοδοτικής και κυβερνητικής συνδικαλιστικής Δεξιάς. Πλέον ούτε στην Ολυμπιακή μπορεί να διορίσει τις συζύγους σας, ούτε στην ΕΡΤ να διορίσει τα παιδιά σας, ούτε εσάς σε γραφεία τύπου.
Ελάτε, μαζί μας, να τελειώσουμε τους εκτελεστές συμβολαίων των εργοδοτών, του Καπράνου και του Ρουσσόπουλου.

Συνάδελφοι,

Η Ανατροπή δεσμεύεται. Δεν ψηφίζουμε Σόμπολο, Τσαλαπάτη. Εργοδοτικό ή κυβερνητικό πρόεδρο. Ούτε στηρίζουμε αντιπροσωπευτικούς χυλούς, που μας φορτώνουν τον κάθε κύριο Σόμπολο.

Νίκος Μανεσιώτης

Υ.Γ. Μια και μου το θύμισαν οι συνάδελφοι μου στην Financial Box. Κύριε Τσαλαπάτη για την «υπόθεση Τράγκα», δύο φορές σας είδαμε. Την μια όταν επισκεφθήκαμε απρόσκλητοι το διοικητικό συμβούλιο. Τότε που θιχθήκατε από τις αντιδράσεις συναδέλφων για την προκλητική αδράνεια σας και θέλατε να αποχωρήσετε από την συνεδρίαση. Την δεύτερη φορά στο… τραπέζι που κάναμε ρεφενέ για να γιορτάσουμε τη νίκη μας (αναγκάσαμε τον Τράγκα να επανακυκλοφορήσει την εφημερίδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: