Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ-ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Στην τελική ευθεία για τις εκλογές δεν θα σου απαριθμήσουμε «επιτεύγματα», ούτε θα ρίξουμε πυροτεχνήματα υποσχέσεων. Η αξιοπιστία του καθενός μετριέται από την πρότερη παρουσία του και εμείς δεν σε θυμηθήκαμε τώρα. Αλλωστε η συστηματική διακίνηση του εντύπου μας μέσα στους χώρους εργασίας, το blog μας, που δεν λειτουργεί μόνο στις εκλογές, η φυσική παρουσία μας σε όλες τις μάχες και ο επισυναπτόμενος απολογισμός της δράσης μας στη διετία που πέρασε (μέσα στο pdf έντυπο), μας δίνουν αυτή την πολυτέλεια.
Θυμήσου πού ήταν όλοι αυτοί οι «σωτήρες», στις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες, που τώρα ζητάνε την ψήφο σου.
Θυμήσου αν αυτοί που εκλέχτηκαν στο παρελθόν, έμειναν στα πόστα στα οποία τους έστειλε ο κλάδος, ή πήγαν γι άλλες πολιτείες.
Θυμήσου πόσοι μεταγράφονται από συνδυασμό σε συνδυασμό, με πιο «προσωπικά» κριτήρια και ζητάνε την υπερψήφισή τους.

Οι Financial Crimes αποδείξαμε ότι δεν υπάρχει η θεωρία της «χαμένης ψήφου» όταν είσαι συνεχώς ενεργός, γι αυτό τα τελευταία χρόνια μεγαλώνει και η εμπιστοσύνη σε μας, που εκφράζεται και σε εκλογικό επίπεδο.
Γι αυτό και η εκλογική συνεργασία με άλλους συναδέλφους που προέκυψε σε αυτές τις εκλογές, πατάει πάνω σε αυτά τα δεδομένα και ήταν «τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής». Συμμετέχουμε στο συνδυασμό: «Πρωτοβουλία για την ανατροπή-Financial Crimes-ΑρΜΜΕ-Σπάρτακος-ανένταχτοι».
Δεσμευτήκαμε δημόσια ότι στο ΔΣ που θα προκύψει, αν μας τιμήσετε με μια έδρα, δεν βάζουμε μέσα στο παιχνίδι τους απερχόμενους υπεύθυνους (Σόμπολο και Τσαλαπάτη) με την κερκόπορτα του «αντιπροσωπευτικού» προεδρείου. Καλούμε γι άλλη μια φορά και τους υπόλοιπους συνδυασμούς να δεσμευτούν δημόσια σε αυτή την κατεύθυνση γιατί μέχρι τώρα δεν το έχουν πράξει. Αλλωστε στο παρελθόν τους έχουν στηρίξει οικουμενικούς χυλούς στη συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα.
Ακούμε και «μαθηματικές θεωρίες» για χαμένη ψήφο, από μερικούς που είχαν ανεπαρκή, ασθμαίνουσα και σε μερικές περιπτώσεις ανύπαρκτη παρουσία στη διετία και τους συνιστούμε να εγκαταλείψουν τις σαθρές αλλαζονικές συμπεριφορές γιατί αυτές τους έφεραν να μην μπορούν να σαρώσουν τους παραπαίοντες απερχόμενους 6 του ΔΣ.

Συνάδελφε δε σου λέμε ψέματα, δεν περνάμε το μέλλον με γυαλόχαρτο για να σου χαϊδέψουμε τα αυτιά. Στην περίοδο των δύσκολων εργασιακών εξελίξεων που ήδη υλοποιούν κυβέρνηση και εργοδοτικοί κύκλοι, χρειαζόμαστε ζωντανό, δραστήριο, ασυμβίβαστο σωματείο και όχι γραφείο (αποτυχημένων συνήθως) δημοσίων σχέσεων με τους κάθε λογής κύκλους εξουσίας. Οι υποσχέσεις που σου δίνουν προεκλογικά είναι ακάλυπτες επιταγές.
Γι αυτό έξυπνα προωθούν την απαξίωση των εκλογών, ώστε να σε κάνουν να σιχαθείς, να το σκεφτείς αν θα πας να ψηφίσεις, αφού «δεν αλλάζει τίποτα», αφού «όλοι είναι ίδιοι». Για να πάνε στην κάλπη οι σκληροί κομματικοί μηχανισμοί, οι παρατρεχάμενοι και τα ρουσφέτια και όχι ο κόσμος της δουλειάς, οι κωπηλάτες της γαλέρας. Και τότε ναι δεν θα έχει αλλάξει τίποτα, γιατί θα μας κάτσουν στο σβέρκο οι ίδιοι.
Μην ακούς λοιπόν τις σειρήνες, δώσε το παρόν, ψήφισε, φέρε και άλλους μαζί σου, είμαστε οι πολλοί πρέπει και μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή.

Νάσος Μπράτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: