Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Πειθαρχικά: η μάχη συνεχίζεται ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!!

Διαστάσεις οργανωμένης άλωσης των πειθαρχικών, από συντηρητικές λογικές, έχει η μάχη του δεύτερου γύρου των εκλογών για τα πειθαρχικά συμβούλια, που θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Ιουνίου,Tρίτη και Τετάρτη. Προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε απόντες ή αδιάφοροι, αλλά αντιθέτως να συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και να καλέσουμε σε μαζική συμμετοχή. Η μάχη των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ δεν τελείωσε. Η σημαντική καταγραφή υποψηφίων που προέρχονται από συντηρητικές λογικές, στον πρώτο γύρο, με την σταυροδοσία που ανακοινώθηκε, πρέπει να αναλυθεί στο μέτρο που της αντιστοιχεί. Πρόκειται για συντεταγμένη προσπάθεια, που στην ουσία έγινε χωρίς αντιπάλους.

Είναι κατάντια και παρακμή για τις παρατάξεις της παραδοσιακής αριστεράς να μην μπορούν οι προσκείμενοι σε αυτήν υποψήφιοι στα πειθαρχικά, να συσπειρώσουν το σύνολο των ψηφοφόρων τους στο ΔΣ, δεδομένου μάλιστα και του προσωπικού χαρακτήρα αυτών των υποψηφιοτήτων, που επιτρέπουν ευρύτερες στηρίξεις. Άλλωστε το ίδιο φαινόμενο εμφανίστηκε και στις υποψηφιότητες του ΕΔΟΕΑΠ. Άρα δεν θέλουν ή δεν μπορούν οι παρατάξεις της παραδοσιακής αριστεράς, να λειτουργήσουν στο ύψος των περιστάσεων που οι καιροί επιβάλλουν. Η άρνηση να εξεταστεί έστω, το ενδεχόμενο κοινής στήριξης υποψηφίων, σκοντάφτει συνεχώς στις μικροκομματικές λογικές των «δικών μας» και των «άλλων».
Αποτέλεσμα αυτής της ανεπάρκειας, είναι συχνά να επιδιώκουν οι υποψήφιοι κάθε είδους προσωπικές συμμαχίες και στηρίξεις, συχνά έξω από κάθε πολιτική και συνδικαλιστική δεοντολογία, για να επιπλεύσουν εκλογικά.
Τονίζουμε ότι ο δεύτερος γύρος εκλογών για τα πειθαρχικά, είναι μια σημαντική μάχη, στην οποία πρέπει να αναδειχθούν οι υποψήφιοι που βρίσκονται σε ρήξη με τον εργοδοτικό και φιλοκυβερνητικό συνδικαλισμό, που θα επιχειρήσει να έχει περισσότερα ερείσματα στο μικτό και να ελέγχει τα πειθαρχικά. Και μόνο η παραπομπή Καπράνου, μετά το σκάνδαλο του δομημένου, σε αυτά, δείχνει το μέγεθος της σημασίας τέτοιων επιλογών.

Δεν μένουμε αδιάφοροι, καλούμε σε στηρίξεις αντιεργοδοτικών υποψηφίων και σε ό,τι μας αφορά επιλέγουμε τη στήριξη:
Στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό:Ανδριανού Ελένη
Στο δευτεροβάθμιο:Κουτζουράδη Γιάννη, Τουφεξή Μιμή

Δεν υπάρχουν σχόλια: