Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Κάλεσμα στήριξης

Υπάρχει και φιλότιμο!

Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ πλησιάζουν. Ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Κυρίως όσοι ζητούν την ψήφο μας. Τα στελέχη της παράταξης του κ. Πάνου Σόμπολου έκαναν ξαφνικά την εμφάνιση τους όταν προκηρύχθηκαν επίσημα εκλογές στέλνοντας email ζητώντας μας να τους ψηφίσουμε. Γιατί; Που ήταν όταν συνάδελφοι απολύονταν; Που ήταν όταν συνάδελφοι πήγαιναν στα δικαστήρια ζητώντας τα δεδουλευμένα τους; Που ήταν όταν γίνονταν οι συζητήσεις για τους εργαζόμενους στα portals και για τα μπλοκάκια; Που ήταν όταν βρίσκονταν σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι στα δημοτικά ραδιόφωνα; Μια από τα ίδια και για τα στελέχη της παράταξης του κ. Δημήτρη Τσαλαπάτη. Μας θυμούνται μόνο όταν έχουμε εκλογές. Στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις εκλογές εξαφανίζονται ως δια μαγείας.

Ο προεκλογικός αγώνας κυρίες και κύριοι των συγκεκριμένων δυο παρατάξεων δεν γίνεται με αποστολή email και δη ανακοινώσεων που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο παρά μόνο «λάσπη» και συκοφαντία για μέλη άλλων παρατάξεων. Μας προσβάλετε όταν το κάνετε αυτό λες και δεν έχουμε μάτια και δεν βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας. Ο ήλιος σας έδυσε. Η βασιλεία σας τελείωσε. Αντί να ζητάτε την ψήφο μας καλύτερα ζητήστε συγνώμη και αποχωρήστε. Είναι πιο έντιμο.

Από την άλλη οι δυο παρατάξεις της Αριστεράς. Κινούνται στο πλαίσιο των πολιτικών κομμάτων που ανήκουν. Η μία κατηγορεί την άλλη για απραξία. Δεν πείθουν πια. Ο δημοσιογραφικός κόσμος έχει κουραστεί να ακούει τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Στη Μαχόμενη υπάρχουν «φωτεινές εξαιρέσεις» αλλά επίσης «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».

Κερδίσατε κύριοι της Συσπείρωσης την πλειοψηφία στην ΠΟΕΣΥ. Θαυμάσια. Και έως τώρα τι έχετε κάνει; Ανεργία, «μαύρη εργασία», αβεβαιότητα στους εργαζόμενους στα portals, μπλοκάκια ακόμα ανθούν στον χώρο μας. Άρα γιατί να σας εμπιστευτεί κάποιος σε αυτές τις εκλογές; Και τόσο καιρό τι κάνατε;

Αντί να τυπώνεται ωραία πολύχρωμα ιλουστρασιόν ενημερωτικά φυλλάδια με άρθρα πολλών και διαφόρων για να μας πείσετε να σας ψηφίσουμε, δώστε τα χρήματα για το ταμείο ανέργων! Δώστε τα χρήματα του προεκλογικού αγώνα σε συναδέλφους που τα έχουν ανάγκη γιατί αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ως συγνώμη επειδή όταν σας χρειάστηκαν δεν κάνατε τίποτα!

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι. Σας καλώ σε αυτές τις εκλογές να στηρίξετε – ψηφίσετε τον συνδυασμό «Financial Crimes-AΡMME-ανένταχτοι». Είναι οι μόνοι υποψήφιοι με «καθαρό το κούτελο τους». Που μπορούν να σας κοιτάξουν στα μάτια. Η ψήφος στον συγκεκριμένο συνδυασμό δεν είναι χαμένη ψήφος. Αντίθετα μπορείτε να κερδίσετε πολλά γιατί δεν είναι συνδικαλιστές του γραφείου αλλά του δρόμου. Βρέθηκαν και θα βρεθούν δίπλα σας. Μια ματιά αν ρίξετε στον απολογισμό τους θα καταλάβετε πολλά. Και μετά σας προ(σ)καλώ να κάνετε συγκρίσεις με τους απολογισμούς των άλλων παρατάξεων.

Συνάδελφε προτού πας στη κάλπη σκέψου προσεκτικά. Μην αφήσεις να σε αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Στείλε το μήνυμα σου κάνοντας τη σωστή επιλογή.



Διονύσης Βυθούλκας
Μέλος ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: