Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Δημοτικά ΜΜΕ


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ Μ.Μ.Ε. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 19 Μαΐου 2009



Μετά από πρωτοβουλία των εκπροσώπων των δημοσιογράφων στα δημοτικά ραδιόφωνα της Αττικής να παραστούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, για να θέσουν εκ νέου το ζήτημα της επιχειρούμενης μετατροπής των δημοτικών ΜΜΕ σε Ανώνυμες Εταιρίες, ο πρόεδρος της Ένωσης Νικήτας Κακλαμάνης μας δέχθηκε στο γραφείο του προκειμένου να μας ξεκαθαρίσει τις προθέσεις των Δημάρχων.
Παρόντες επίσης ήταν ο Β΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Κώστας Τζανακούλης και τα μέλη του Δ.Σ Πάρις Κουκουλόπουλος και Λάζαρος Κυρίζογλου. Την ΕΣΗΕΑ εκπροσώπησαν η Β΄ αντιπρόεδρος Έννυ Μαγιάση και το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Τρίμης.

Ο κ. Κακλαμάνης και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ διαβεβαίωσαν ότι απόφαση του Δ.Σ. είναι να βρεθεί λύση ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν τα δημοτικά ΜΜΕ με καθεστώς που να είναι συμβατό με το εθνικό και το κοινοτικό δίκαιο. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ μετέφερε επίσης την βούλησή του να μην απολυθεί κανείς δημοσιογράφος και να μην περάσουν τα δημοτικά ΜΜΕ στα χέρια ιδιωτών.

Ανέφερε ότι ποτέ δεν αρνήθηκε να δεχθεί συνάντηση με το Σωματείο, λέγοντας ότι το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν απευθύνθηκε σε εκείνον. Έθεσε στη διάθεσή το νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΚΕ ώστε, σε συνεργασία με το νομικό σύμβουλο της ΕΣΗΕΑ, να συντάξουν από κοινού και να παραδώσουν στον υπουργό Εσωτερικών πρόταση νόμου που να διασφαλίζει την ύπαρξη των συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους, δεδομένου ότι δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση τροπολογίας που κατέθεσε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Δεσμεύτηκε ότι όσο εκκρεμεί η διαδικασία αδειοδοτήσεων βάσει του νόμου Ρουσόπουλου, η προθεσμία της 30ης Ιουνίου δεν λαμβάνεται υπʼ όψιν για μετατροπή της νομικής μορφής των δημοτικών επιχειρήσεων και σε κάθε περίπτωση ότι η λύση πρέπει να βρεθεί πολύ πριν την 31η Δεκεμβρίου, οπότε και εκπνέει η παράταση που έχει δοθεί από τον υπουργό Εσωτερικών για την εφαρμογή του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Κατόπιν αυτών περιμένουμε από την ΚΕΔΚΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίησή τους. Περιμένουμε από το απερχόμενο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να δώσει εντός των ημερών εντολή στο νομικό σύμβουλο του Σωματείου να έρθει σε επαφή με τον ομόλογό του της ΚΕΔΚΕ χωρίς άλλη χρονοτριβή.

Ανεξαρτήτως του ποιος είχε την ευθύνη για την έως τώρα αδυναμία συνεννόησης και συνεργασίας, εφʼ όσον είναι δηλωμένη η βούληση για εξεύρεση λύσης από κοινού, καλούμε τις δύο πλευρές να εργαστούν προς την κατεύθυνση της διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών ΜΜΕ, των θέσεων απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων.



Κώστας Γεωργακόπουλος
εκπρόσωπος ΞΕΝΙΟΣ στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Ελευθερία Κουμάντου
Εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΑΘΗΝΑ 9,84

Γιάννης Λαυράνος
εκπρόσωπος ΑΘΗΝΑ 9,84 στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Νίκος Σηφάκης
εκπρόσωπος ΚΑΝΑΛΙ 1 στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Τάσος Τατάρογλου
εκπρόσωπος ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: