Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Ενημερωτική επιστολή

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η επαφή της ΠΟΕΣΥ με την ΚΕΔΚΕ που είχε προγραμματισθεί μετά από αίτημα της ΕΣΗΕΜΘ, με την παρουσία και των εκπροσώπων των δημοτικών Ρ/Σ της Αττικής.

Δεν υπήρξε κατ' ιδίαν συνάντηση, αλλά δημόσια διαδικασία, ήτοι προσκλήθηκε η δημοσιογραφική αντιπροσωπεία να πάρει το λόγο προ ημερησίας διατάξεως στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Τοποθετήθηκαν κατά σειρά οι Μ. Βοϊτσίδης (πρόεδρος ΕΣΗΕΜΘ), Β.Μουλόπουλος (πρόεδρος ΠΟΕΣΥ) και Δ.Τρίμης (μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ), οι οποίοι και ζήτησαν -συνοψίζω- να εκφρασθεί η βούληση του σώματος της ΚΕΔΚΕ για διάσωση των δημοτικών Ρ/Σ και να ορισθεί νέα συνάντηση βάσει σχεδίου τροπολογίας.

Η απάντηση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ/Δημάρχου Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη ήταν ότι η βούληση για λύση υπάρχει και ότι, μολονότι το θέμα αφορά πολύ λίγους Δήμους, έχει ΗΔΗ συνταχθεί από τις υπηρεσίες της ΚΕΔΚΕ σχέδιο τροπολογίας το οποίο και θα παραπεμφθεί, όπως προβλέπεται, στην Επιτροπή Θεσμών της ΚΕΔΚΕ και αναμένεται να εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. περί την 1η Ιουλίου (οπότε και το επόμενο ραντεβού με την ΠΟΕΣΥ), για να πάρει κατόπιν τον δρόμο για τον υφυπουργό Εσωτερικών Κ. Γκιουλέκα.

Η τροπολογία δεν δημοσιοποιείται, όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η εσωτερική διαδικασία της ΚΕΔΚΕ, ωστόσο, όπως διευκρίνισε παίρνοντας τον λόγο ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΚΕ, η βασική ιδέα είναι ότι (α) προβλέπεται η δυνατότητα αδειοδότησης κατά παράκαμψη του "νόμου Ρουσσόπουλου" και (β) προβλέπεται η δυνατότητα συνέχισης της χρηματοδότησης των σταθμών από τους Δήμους. Σε σχέση με το κλείσιμο του "Ξένιου" όμως, πρόσθεσε, δεν είναι δυνατον να επιβληθεί σε έναν δήμαρχο να μην μπορεί να εκκαθαρίσει έναν υπερχρεωμένο σταθμό.

Συμπέρασμα: οι εξελίξεις κινούνται σε θετική κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται ακόμη προσοχή γιατί "ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες". Καθοριστικός μήνας θα είναι ο Ιούλιος.

Συναδελφικά,

Κώστας Ράπτης εκπρόσωπος των συντακτών του 984 στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: