Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΠΕΡΤ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Αθήνα 18 Ιουνίου 2009

Η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΡΤ καθυστερεί αδικαιολόγητα. Αιτία είναι η παράνομη άρνηση του Προέδρου της ΕΡΤ να προσέλθει ο ίδιος ή εκπρόσωπός του, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η κωλυσιεργία της διοίκησης, σε συνδυασμό με πλήθος σημαντικών εργασιακών απορρυθμίσεων που δημιουργεί σε κάθε εργασιακή μονάδα (διεύθυνση, τμήμα κλπ) μας κρατά σε διαρκή επαγρύπνηση.

Είμαστε όλοι σε εγρήγορση, έτοιμοι να αντιδράσουμε,
απαιτώντας άμεσα την υπογραφή ΣΣΕ.

Επειδή η προθεσμία που θέσαμε στη Διοίκηση με την τρίτη κατά σειρά Εξώδικη πρόσκληση για διάλογο, έληξε, προσφύγαμε στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης & Διαιτησίας) για μεσολάβηση και διάλογο.
Στο Δ Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ αποφασίστηκαν κι άλλες μορφές δράσης, αν συνεχιστεί η αντεργατική στάση της Διοίκησης. Επίσης, καθορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για νέο ΔΣ στις 23 και 24 Ιουνίου. Η διεξαγωγή του Συνεδρίου είναι υποχρέωση του παρόντος ΔΣ, σύμφωνα με την υπ. αριθ. 4051/2009 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ξέρουμε όλοι ότι ένα Αγωνιστικό - Ενωτικό Συνέδριο, εκλέγει ένα δυνατό Διοικητικό Συμβούλιο. Και αυτό είναι που θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες υπογραφής της ΣΣΕ.

Είναι υποχρέωση όλων των παρατάξεων και τις καλούμε, μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν το Συνέδριο να συζητήσουν τις διαφωνίες τους, με στόχο το Ενωτικό - Αγωνιστικό Συνέδριο.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε το 26ο Έκτακτο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, που θα γίνει στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στις 23 και 24 Ιουνίου στις 10πμ.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Ξηρουχάκης Λουκάς Πανουργιάς


Υ.Γ. σχόλιο των Financial Crimes: και στους δημοσιογράφους έχει λήξει η ΣΣΕ από 1/1/2009 αλλά εκτός από δικές μας ανακοινώσεις κανένας από το δημοσιογραφικό χώρο δεν άνοιξε αυτό το θέμα στα σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: