Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση των Financial Crimes για την ΠΟΣΠΕΡΤ

Την ώρα που στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στον ΣΚΑΙ προχωρούν σε απολύσεις, ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και το CITY κλείνουν, ο ALPHA πηγαίνει για δεύτερο πακέτο εθελουσίας και στην ΕΞΠΡΕΣ οι εργαζόμενοι παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, κάποιοι προσπαθούν να διασπάσουν την ΠΟΣΠΕΡΤ. Ποιόν άλλον εκτός από τους εργοδότες μπορεί να βολεύει κάτι τέτοιο;
Τώρα, που κυβέρνηση και εργοδότες προσπαθούν να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων, τώρα είναι πιο αναγκαίο παρά ποτέ να δυναμώσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα. Στο 26ο Έκτακτο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, κοινή διαπίστωση συνέδρων και καλεσμένων ήταν η ανάγκη να λειτουργήσει γρήγορα το Συνδικάτο Τύπου, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.
Αυτή τη στιγμή που οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενωμένοι απέναντι στους εργοδοτική ασυδοσία, κάποιοι επιλέγουν να διασπάσουν την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα Ραδιόφωνα και την Τηλεόραση.
Από τις ανακοινώσεις τους φαίνεται να είναι μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων, προνομιούχων, οι ίδιοι κάνουν λόγο για "οικογένεια της ΕΡΤ". Δεν φαίνεται να νιώθουν την απειλή που βιώνουμε όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ κι ας έχει λήξει η Συλλογική Σύμβαση.
Εμείς συνάδελφοι νιώθουμε ότι είμαστε σε μεγαλύτερη οικογένεια. Στην οικογένεια των εργαζομένων. Νιώθουμε πως η ΕΡΤ είναι η εταιρία στην οποία εργαζόμαστε και όχι η διαχωριστική γραμμή από το συνδικαλιστικό κίνημα.
Η εταιρία που χρειάζεται τη μεσολάβηση του ΟΜΕΔ για να υπογράψει ΣΣΕ, που καταπατά δικαιώματά μας (χρονοεπιδόματα, κλιμάκια για πρώην συμβασιούχους) που εκμεταλλεύεται εργαζόμενους με ευέλικτες μορφές εργασίας (συμβασιούχοι) κ.λπ.
Τόσο καιρό γίνεται προσπάθεια απαξίωσης της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Συνεδρίου. Διαβάζουμε για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ πως είναι μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων. Συνάδελφοι, δεν σας πέρασε άραγε ποτέ από το μυαλό πως αυτοί οι άνθρωποι ίσως αναγκάστηκαν -παρά τις διαφορές τους- να ενωθούν για έναν μοναδικό στόχο. Να πάψει η ΠΟΣΠΕΡΤ να είναι εργοδοτικός μηχανισμός και να γίνει Ομοσπονδία των εργαζομένων;
Συνάδελφοι, το συνδικαλιστικό κίνημα έχει να δώσει μάχες στα ΜΜΕ και απαιτείται η ενότητα για να διαφυλάξουμε τη δουλειά μας, το εισόδημά μας, την αξιοπρέπειά μας.


Υ.Γ. Αναγκαία εξήγηση για τους εκτός ΠΟΣΠΕΡΤ
Η ηττημένη πλευρά του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που απείχε από το συνέδριο (ΠΑΣΚΕ ΕΡΤ) προσπαθεί να πείσει εργαζόμενους να φύγουν από την ΠΟΣΠΕΡΤ και να κάνουν ξεχωριστή ομοσπονδία μόνο της ΕΡΤ, διασπώντας το συνδικαλιστικό κίνημα και διευκολύνοντας τις επιθέσεις των εργοδοτών και της κυβέρνησης στο χώρο των ιδιωτικών ΜΜΕ. Είναι αυτοί που κινητοποίησαν σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΕΡΤ, μπράβους και παρακρατικούς το Φλεβάρη, για να μην πάρουν μέρος στο συνέδριο οι σύνεδροι του ιδιωτικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: