Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Τρώγοντας (ιδιωτικοποιώντας) έρχεται η όρεξη



Εισήγηση προς το Δ.Σ. της ΕΡΤ για την παραχώρηση του εστιατορίου – κυλικείου της ΕΡΤ σε ιδιωτική εταιρεία, έκανε η διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών της ΕΡΤ. Το εστιατόριο – κυλικείο, εκμεταλλεύεται ο συνεταιρισμός των εργαζομένων στην ΕΡΤ και αν δοθεί σε ιδιώτη, αυτομάτως 16 οικογένειες (που έχουν προσληφθεί από τον συνεταιρισμό για να το δουλεύουν) θα χάσουν το ψωμί τους. Η πρόταση για ιδιωτικοποίηση χρονικά συμπίπτει με τις αλλαγές στην ΠΟΣΠΕΡΤ (ήττα του εργοδοτικού συνδικαλισμού) και αρκετοί εργαζόμενοι τη θεωρούν εκδικητική (είχε να ακουστεί πρόταση ιδιωτικοποίησης από την εποχή του Μητσοτάκη). Αλλά και στο συνεταιρισμό πνέει νέος αέρας, σε σχέση με το παρελθόν, όπου είχαν εμφανιστεί κρούσματα κακοδιαχείρησης. Στους διαδρόμους ακούγεται πάντως και το όνομα συγκεκριμένης εταιρίας που καραδοκεί, αλλά και σχόλια ότι πίσω από την ιστορία αυτή υπάρχει και «καλός μεζές». Ήδη συλλέγονται υπογραφές συμπαράστασης από εργαζόμενους που διεκδικούν να μείνει το εστιατόριο – κυλικείο στον έλεγχο του συνεταιρισμού, ενώ αναμένεται και η αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ που μόλις συγκροτήθηκε σε σώμα μετά το συνέδριό της.
Αλήθεια με ποια κριτήρια αποφασίζουν μερικοί ότι το «ιδιωτικό μπιφτέκι» είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων χωρίς να τους ρωτήσουν?
Επιπλέον επειδή «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» καλό είναι να σταματήσει η σταδιακή ιδιωτικοποίηση οποιουδήποτε τομέα στην ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: